sunnuntaina, tammikuuta 22, 2017

Simpukoita rannalla

Scroll down for English please!


QA0A8036
Simpukkamalli on ollut jo pitkään mielessä ja nyt sain sen vihdoinkin toteutettua. Monet vastaavat mallit ovat käsinommetuja. Ompelu onnistuu koneellakin ja niin tämäkin on tehty. Opiston kurssilla oli malli jättikokoisista simpukoista, josta sitten muokkasin tämän pienemmän version. Tein ensin koetilkun ja kokeilin, että osat ovat oikean kokoiset ja sopivat yhteen.

Clamshell quilt
Tykkään tästä ihan mahdottoman paljon. Mies sanoi, että tämä on kaunein tekemäni peitto ja niin varmaan onkin. Tätä oli kiva tehdä, vaikka kaarien ompelu ei aina ihan ongelmitta sujukkaan. Sommittelin leikatut palat lattialle ja otin kuvan. Palat olivat vieressä pöydällä ja kuvasta sitten katsoin mikä pala tulee minkäkin viereen ja ompelin kiinni.

Clamshell quilt
Töölön tilkkupajassa Soile tikkasi pintaan pyöreitä kuvioita. Tikkauksesta tuli ihana. Välissä on puuvillavanu.

Tausta on kahdesta palasta kun sitä yhtä isoa ei löytynyt.

Clamshell quilt
Tämä malli on kiva, jos ei halua pilkkoa kankaita ihan pieniksi paloiksi. Tässä kankaan kuviot pääsevät oikeuksiinsa. 
Meille tuli viime viikolla uusi sohva ja siinäpä hyvä paikka tälle peitolle. Tilkkuja jäi vielä, joten ehkä jossain vaiheessa tulee tyyny tälle kaveriksi. 
Kiitos paljon saamistani kivoista ja kannustavista kommenteista ja mukavaa tulevaa viikkoa!

                                                                            *****
Clamshell quilt has been on my mind for a long time and now I finally made it. I have sewn this one by machine because hand sewing would have taken too much time. 
Some of my thursday group friends made giant clams but I wanted little bit smaller ones, so I drew a smaller pattern. Fabrics are Play ground fabrics by Amy Sinibaldi.
I love this very very much. My husband said that this is the most beautiful quilt I have made and I think he is right. 
This pattern was fun to sew even though curves are always little tricky. This is a good pattern if you don't want to cut fabrics into million pieces. 
Backing is made out of two pieces because I didn't find one fabric that would be big enough. I also like the quilting which is made by Töölön tilkkupaja
We have a new couch and it's a very good place for my new quilt. I still have some scraps and maybe I'll make a pillow too.
Have a nice week!

simpukka2


DSC08478

59 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Todella kaunis! Siis minkä malliset palaset tuossa on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Palanen on varrellinen puolipallo. Jos googlaa kuvahausta "clamshell quilt pattern ", niin siitä näkyy selvemmin. Täytyypä jatkossa muistaa laittaa mukaan joku vaihekuvakin. :)

      Poista
    2. Suuri ennakkokiitos vaihekuvista.:)

      Poista
  2. Olet kyllä aivan mahdoton:) Aina kun kuvittelee täällä käydessään että kauniimpaa ei enää voi olla niin erehtyy;) Tämäkin on taas niin kaunis että en tiedä minkä sanan keksisi sitä kuvaamaan -kaikki on jo käytetty:) Yksinkertaisesti sanottuna simukkapeittosi on huippu upea!
    Samaa mallia olen havitellut ommella mutta en ole vielä löytänyt ohjetta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon jos ajattelet noin, se on todella kannustavaa ja mukavaa :)) On tämä uskomaton harrastus, loputon määrä kaikkia ihania malleja kokeiltavaksi. Kaikkea ei kerkiä toteuttaa vaikka kuinka haluaisi. Täytyypä googlailla, jostain löytyy varmasti ohje tähänkin malliin!

      Poista
  3. Ah, niin kauniit värit ovat peitossasi. En osaa sanoa onko tämä kaunein peittosi, kun kaikki tekemäsi ovat niin mahdottoman kauniita! Mukavaa viikon alkua myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhdistelmä sininen/vaaleanpunainen on vaan niin hyvä. Vielä maustettuna muutamalla muulla värillä niin aina toimii :)

      Poista
  4. Upea ja hienot kuvat! Kiva kuulla etta onnistui hyvin koneellakin ommellen. x Teje

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana peitto. Klassinen malli, mutta modernilta näyttää. Upeassa maisemassa olet kuvannut peiton. Meri ja puhdas lumi korostavat peiton värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä malli ei taida mennä koskaan vanhaksi, sillä saa tehdyksi hienoja juttuja!

      Poista
  6. No on kyllä valtavan kaunis peitto! (:

    VastaaPoista
  7. It's a beautiful clamshell quilt and a wonderful location for taking photos - even if very cold.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! It was cold for me but not too cold for a lady who went to swim while I took pictures :))

      Poista
  8. Its gorgeous!
    And I love your winter pictures :)

    VastaaPoista
  9. Huikean hieno. Olen varma, että jokaisesta simpukasta löytyy aito helmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hm...eipä ole tullut mieleen, menen heti tarkistamaan löytyykö :)

      Poista
  10. En underbar kvilt i ett vackert vinterlandskap!!
    Hälsningar Gudrun

    VastaaPoista
  11. Miten upea <3 Nuo värit on kyl herkulliset ja hienot kuvat =) Varsinkin tuo rannalla otettu kuva, missä peitto näkyy kokonaan. Minkä kokoisia kankaita sä yleensä ostat tilkkutöitä varten? Onko ne valmiiksi pieniä ns. jämäpaloja vai kangaskaupasta ihan metritavaraa? Tämä tilkkutyömaailma on mulle niin vieras, että siksi kysyn =)

    VastaaPoista
  12. Miten upea <3 Nuo värit on kyl herkulliset ja hienot kuvat =) Varsinkin tuo rannalla otettu kuva, missä peitto näkyy kokonaan. Minkä kokoisia kankaita sä yleensä ostat tilkkutöitä varten? Onko ne valmiiksi pieniä ns. jämäpaloja vai kangaskaupasta ihan metritavaraa? Tämä tilkkutyömaailma on mulle niin vieras, että siksi kysyn =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Ostan maksimissaan puoli metriä kangasta, jos on oikein mieluinen tai sopii taustaksikin, silloin enemmän. Matkoilta ostan myös fat quatereita, valmiiksi leikattuja neljännes jaardin paloja, se on aika hyvä koko niin ei samat kankaat pyöri ikuisesti kaapissa. Suomen kaupoissa on surullisen vähän tilkkukankaita metritavarana, Eurokankaan kilopaloista tekee joskus hyviä löytöjä. Yritän ostaa Suomesta jos mahdollista :)

      Poista
  13. Simpukkapeitto on tosi kaunis. Myös kuvausasettelu on huikea; kivien muoto toistaa simpukoiden pyöreyttä. Kunpa jaksaisin edes kokeilla tuota mallia, edes tyynyn verran. Mikä mahtaa olla ympyröiden halkaisija?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia:) Kokeile ihmeessä miten ompelu sujuu, etenkin jos olet ommellut kaaria aikaisemminkin. Yksi simpukka on 20cm, sekä leveys että korkeus. Tämä ei ole ihan ympyrä, vaan vähän kuin sateenvarjon mallinen :)

      Poista
  14. Your husband just might be right! It is a very beautiful quilt and one thing is sure your have outdone yourself with the pictures, they are simply perfect, you have found the best scenery for your photo shoot!
    KATRIN W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Katrin! This time my husband is right :) This was funny place. The sea was open and the rocks were covered with ice!

      Poista
  15. Your husband is right this is a beautiful quilt! Pictures are amazing!

    VastaaPoista
  16. Henkeäsalpaavan upea peitto, taideteos <3. Tämän mallin minäkin haluan joskus toteuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!Tämä on klassikoiden klassikko, suosittelen:)

      Poista
  17. Oh, nice soft quilt + super nicely tuned colors.
    Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Marie! I also like this color combination :)

      Poista
  18. I think your quilt is very nice!

    Dollandesign

    VastaaPoista
  19. Kerrassaan huikean kaunis ja ihanassa maisemassa olet peiton kuvannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä kiva kun työ onnistuu ja siitä tulee mieleinen!

      Poista
  20. Kaikki edellä jo ovatkin ehtineet kommentoimaan minun ajatukseni, mutta eihän toisto koskaan pahasta ole? Upea peitto! Mielettömän kaunis kokonaisuus ja jälleen kerran todella harmoniset värit. Kuvien upeus tuo peiton kauneuden vielä paremmin esille, loistavaa :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tätä työtä oli kyllä ilo tehdä, kun tykkään näistä kankaista niin paljon!!!

      Poista
  21. Voi miten kauniita kaaria! Upea peitto upeissa kuvissa!

    VastaaPoista
  22. Изумительное одеяло ! Очень нравится !

    VastaaPoista
  23. Siis mistä olet löytänyt AFG:n kankaita? Olen etsinyt niitä kaikkialta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kankaat voitin yhdestä kilpailusta ja ne tulivat Australiasta asti. Viime kädentaitomessuilla oli yksi suomalainen myyjä, jolla oli joitain kuoseja, melko vähän kyllä. Ikävä kyllä en muista myyjän nimeä, ehkä löytyisi surffailemalla.

      Poista
  24. Прекрасное одеяло и очень уютное!!!)))

    VastaaPoista
  25. Miehesi on kyllä todella oikeassa siinä, että tää on kyl kaunein peitto!!
    Siis niin ihanat värit ja tuo malli varsin hauska.

    VastaaPoista
  26. Olen kyllä ihan samoilla linjoilla, mitä miehesi kommentoi..Tämä peitto on kyllä yksi upeimmista ompelemistasi peitoista! Hurjan kauniita tilkkuja! Kyseisen firman kankaita olenkin joskus ihastellut ulkomaisista nettikaupoista, mutta tilaukseen asti ei ole vielä päässyt. Eiköhän se isompi tilkkutyö joskus pääse toteutukseen, niin täytyy sitten selailla uudestaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä kankaat on kyllä ihan super kauniita ja sillä on kyllä suuri merkitys työn onnistumiseen! Harmi kun niitä ei täältä saa.

      Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)