perjantaina, helmikuuta 06, 2015

Kankaita kengrujen maasta


Kiitos kaikista mukavista kommenteista!
Tässä pieni matkaraportti Melbournesta, Ausraliasta, josta palasin pari päivää sitten. Yhdessä tilkkukaupassa kerkesin tälläkin reissulla käymään.
GJ's Discount Fabrics on lähellä keskustaa sijaitseva kangaskauppa. Vaatimaton ulkoa päin mutta kun  sisälle astui, aukeni tilkkuilijan taivas.

 Ihania kankaita hyllymetreittäin... Hinnat n. 16€/metri, eli ei mitään huippu halpaa meille. Australialaiset kankaat olivat n. 12€. Niitä oli parissa hyllyssä.

Kaupan kokoa on kuvista vaikea hahmottaa mutta tarjontaa on todella paljon. Vanujakin oli monenlaisia, isoissa rullissa, metreittäin myynnissä. Luulisi tuosta hyllystä sopiva punainen löytyvän.

Myymälässä palveli kaksi iloista ja avuliasta rouvaa, joista toinen oli käynyt Suomessa. Marimekon myymälä oli herättänyt hänessä suurta ihailua.

Tälläkään kertaa en tyhjin käsin kaupasta lähtenyt. Tietysti valitsin Australia hyllystä, vaikka eksyi joukkoon muutama muukin. Vasemmalla alimpana on Autralian kartta-, kengru-,lisko- ja bumerangikangasta. Innostuin nyt kesäisistä, aurinkoisista väreistä. Oikealla on aborginaali kankaat. Ne olivat niin kirjavia ja kummallisen värisiä, että löysin niistä vain pari kivaa. Ostin jokaista kangasta 30cm. Voi voi, niin ihana kauppa ja niin kaukana...


Tämä kuva on keskustasta, jossa oli sunnuntaina käsityöläisiä myymässä tuotoksiaan. Paljon oli kivoja juttuja tarjolla. Ommellut tuotteet olivat lähinnä vaate- ja sisustustavaraa.

En kehdannut muita pöytiä kuvata mutta tämän kuvasin, kun ostin siitä sormuksen ja korvikset.

Tämän reissun "kaverikuva" ei ole ikävä kyllä oma ottamani. Odotin näkeväni kovasti kengruja mutta  ei niitä näkynyt. Sen sijaan näin ison hämähäkin ja sisiliskon :)

9 kommenttia:

 1. Noita kaupan sisällä otettuja kuvia kun katselee, niin mielessä alkaa soida "Heaven, I'm in heaven"...

  VastaaPoista
 2. Yhdyn Hannelen kommenttiin, niin ihanalta tilkku- ja kangastaivaalta tuo näyttää, tuonne kun pääsisi:)

  VastaaPoista
 3. Totta tosiaan, ihana kauppa! Sekoaisin varmaan täysin, jos pääsisin tuollaiseen. Kauniin kangaspaketin toit kotiin, tykkään erityisesti tuosta sinikuvioisesta aborginaalikankaasta.

  VastaaPoista
 4. Vau mikä putiikki! Tuolla voisi viettää koko loman. Ihania nuo sinun kankaat. Ihan kaikki. Kirjainkankankaista pidän, vaikka lukisi ihan mitä tahansa.

  VastaaPoista
 5. Olipas kaunis siisti kauppa! Vähän liian kaukana :) Nyt sinulla on uusia ihania ja ihan erilaisia kankaita ku ennen, vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
 6. Ihanan reilusti tarjontaa. Isossa maassa kaikki on isompaa, kangastarjonta ja hämähäkit. Toista vaan noista halajan... Voi kun saataisiin kunnon tilkkukangaskauppaa Helsinkiin, missä voisit vaikka hypistellä ennen päätöstä. Täällä ne kaupat ei ole menestyneet, harmi vaan. ( liikaa vaan hypistelijöitä )
  Kiva kun löysit reissusta vaikka mitä. Kohta toivottavasti nähdään jotain tehtynä, Australian malliin.
  Saitko muuten siitä hämpistä frendsien? nyt se ajatus jäi mielikuviin...

  VastaaPoista
 7. Hups, mikä puoti! Kivat kankaat olet tuosta paljoudesta onnistunut valikoimaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kun poikkesit meillä! Nyt löysin minäkin teille. Tosi ihania töitä olet tehnyt. Varsinkin pidän tuosta mustapohjaisesta panelipeitosta, tosi nätti. Olen aina toivonut, että Suomeenkin saataisiin edes yksi tämmöinen mahtavan ihana kangaskauppa, mutta ei. Se ainoakin Lahdessa lopetti.

  VastaaPoista
 9. Henki meinasi salpautua, kun näin kaupan valikoiman!

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)