torstaina, maaliskuuta 26, 2015

Mutkia mutkapeitossaKovasti kiitoksia kivoista kilpikonnakommenteista ja kaikista muistakin!!!!
Vaihteeksi oikein moderneita kuvioita. Kankaat on aikas kirjavia mutta tykkään ihan kaikista. Ompelu on sujunut hyvin tähän asti mutta nyt taustakangasta on jäljellä enää nenäliinan verran. Sitä ei vaan löydy mistään, metsästetty on! Olen ostanut sen joskus Eurokankaan käsityöpuuvilloista palana. Kuvasta ei taida erottaa mutta siinä on paljon pieniä hentoja harmaita rinkuloita. Onneksi mistään rivistä ei jäänyt puuttumaan paloja.

 Tässä kasausvaihe. Sopivan kokoisesta peitosta tulikin mini, kun tasasin palat ja ompelin yhteen (eikä ollut muuten ensimmäinen kerta kun työ "kitistyy").  Olisin halunnut ainakin sivuun yhden ympyrärivin lisää, pituus menettelee. Koko on nyt 175x103cm. Yllättävän paljon tuli hukkapaloja. Jos ei mitään sopivaa kangasvarastoista löydy levennykseen, niin sitten teen tämän kokoisen. Ideat ovat aina tervetulleita!


14 kommenttia:

 1. Mahtavat värit! Jos jatkaisit toisella vaaleapohjaisella kankaalla kuvioblokkeja ympärille?

  VastaaPoista
 2. Upea peitto ja kauniit värit !

  VastaaPoista
 3. I like what you are making, this quilt is going to be awesome
  KATRIN W.

  VastaaPoista
 4. Kivan 50-lukulainen vaikutelma. Jospa jatkaisit valkoisella puuvillasatiinilla. Jos teet noin 20 cm leveät valkoiset kehykset joka syrjälle, niin työstä tulisi isompi ja boordissahan saa olla eri kangasta.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Miten sinä löydätkin aina noin kivoja malleja? Tuo on ikävä tilanne, kun kangas loppuu. Toivon hartaasti, että löydät jostain samaa tai ihan melkein samaa kangasta ja saat tehtyä peitosta sopivan kokoisen. Kuvasta en saanut mitään muuta käsitystä kuin sen, että pohja on vaalea.

  VastaaPoista
 6. Samaa ihmetteln Marlen kanssa, mallien löytyminen, kaikki aina niin kauniita. Vaikka kyllä on Marlellakin kivat ideat ja onnistuneet työt.
  Työsi on kuitenkin taas niin kaunis.
  Jos samaa kangasta ei löydy niin sitten ihan erilaista, voisiko noista kuviokankaista löytyä sopiva sävy reunuksille.

  VastaaPoista
 7. Taas kerran kiva malli:) kauniit värit ja se on luovuuden paikka kun kangas loppuu, mutta olen samoilla linjoilla kun muutkin, että jokin muu vaalea kangas tai sitten kuvion kankaista jokin sopiva.

  VastaaPoista
 8. Realy a nice quilt ... an awesome fabrig-range ... love this curved design ... 8)))

  VastaaPoista
 9. Mukava muoto blokissa! Varmaan kannattaa hiukan leventää, eihän se haittaa vaikka ei oliskaan ihan prikulleen samaa vaaleaa kangasta. Laita niin että se on tarkoitettu eikä ainakaan virhe (huom. tilkunviilajan antama youtube-linkki).

  VastaaPoista
 10. Voisit tehdä samanlaisia blokkeja, mutta negatiiveina. Vaaleaksi jotain vaaleita, niiden ei tarvitse ollakaan samoja kuin sun loppuun käytetty vaalea. Saisit modernin, kehyksettömän tilkkupinnan.

  Sitten toinen idea: kapea, oikein tumma kaitale näiden ympäri ja sitten tummista kankaistasi leikattua leveämpää ja paloista koottua sen ympärille. Voisi olla kaksikin kierrosta. Sivuilla leveämpää ja koska tilkkupinta on ok-pituinen, ei niin leveää kaitaletta pääpuolille.

  VastaaPoista
 11. Niin upea tulee, tiedätkö hieman jopa kade, kun hyvä kun saan lankaa neulaan ja rakastan tilkkutäkkejä. Olet niin taitava ja omaat täydellisen värisilmän. <3 <3

  VastaaPoista
 12. Gorgeous!
  Did you work with the quick curve ruler?
  Beautiful fabrics, I do look forward to see the next pictures of this project.

  VastaaPoista
 13. I like the idea that Tilkunviilaaja gave you. Make it bigger in a negative (or opposite) colour. That way it becomes a border.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)