maanantaina, elokuuta 10, 2015

Oregon

Tyttäreni oli vuoden vaihto-oppilaana USAssa ja lähetti sieltä äitienpäivälahjaksi kankaita. Halusin käyttää kaikki kankaat samaan työhön, jotta niistä jää sitten muisto. Kesän mittaan niistä syntyi tämä peitto. Nimi Oregon tulee tietysti osavaltiosta.

Tikkautin peiton Töölön Tilkkupajassa. Vaikka malli on kulmikas, niin tikkauskuvioksi valikoitui kuitenkin palloja. Tykkään enemmän puuvillavanusta mutta tällä kertaa väliin tuli polyestervanu.
Koko on 180x110cm.

En tiedä kuka on tehnyt alkuperäisen mallin mutta tästä on useita versioita netissä ja niistä vinkkiä ottamalla kasasin omani.


 Tausta näyttää kuplivan...

Tässä nämä kankaat vielä leikkaamatta! Hyvin tietää tytär äitinsä maun, kaikki olivat mieleisiä.

Yritän pysyä kehityksen kelkassa mukana, joten minullakin on nyt harjoittelussa Instagram. Siihen tuosta sivupalkista.
Kiitos paljon edellisistä kommenteista!!!
                                                                         ****

My daughter was as an exchange student in USA. For Mother's day she send me some fabrics. I wanted to use all of them in the same quilt so it would be like a memory. Name Oregon comes of course from the state.
This is long arm quilted at Töölön tilkkupaja. Even though the quilt is very angular I still chose circle stitching. I prefer cotton batting but this time I used polyester batting. Size is 180cm x 110cm.
I'm not sure who made the original pattern but in internet there is a lot of different variations and from those I built my own.
In last picture I have all the fabrics that I got. My daughter knows what I like!
I'm trying to follow the trends so I made my own Instagram account. You can find it on the side link.
Thank you so much for all the previous comments!!!

22 kommenttia:

 1. Upea peite! Kauniit yhteensopivat kankaat oli tytär osannut ostaa. Haaveissa minulla myös tilkkupeitteen teko, kovin olen alkuvaiheessa tässä uudessa harrastuksessani :)

  VastaaPoista
 2. Ihana äitienpäivälahja! Ihana peittokin :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tytär tietää äitin värivalikoiman ja todella hyvä äitienpäivälahja! Ihanaa, että käytit kaikki kankaat samaan työhön, ihana ja kaunis peitto siitä tulikin! Hyvä muisto. Tikkaus sopii hyvin:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana peitto taas kerran. Hienot kankaat ja tyylikäs lopputulos. Tikkaus kruunaa.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanaa kun peitolla on tuollainen tarina! (:

  VastaaPoista
 6. Sieltä Instagramista oli ihan pakko tulla tänne tarkemmin katsomaan tätä peittoa. Kaunis on, ei voi muuta sanoa. Olen kerännyt mustavalkoisia kankaita ja tuo malli voisi olla juuri oikea. Tyttärelläsi on yhtä hyvä maku kuin äidillään.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on värisävyt kohdillaan. Tykkään todella paljon kankaista ja niiden kuoseista, ihania. Aivan upea peitto ja hienosti olet koonnut palat sävyiden suhteen. Ihana kuplinta taustassa:)

  VastaaPoista
 8. Ihanat lahjat sait äitienpäiväksi. Muistot on mukavasti näkösillä ja peitto kivasti tyrkyllä päikkäreille. Vaikka voisin vaikka vannoa, että sä et ehdi tai tarvitse päikkäreitä. Ihana kokonaisuus, Terkkuja!

  VastaaPoista
 9. Tosi upea peitto!! Ihana muisto ♡

  VastaaPoista
 10. Kauni! Kiva kuvio ja rauhalliset harmooniset värit. Upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
 11. Such a wonderful quilt. I love your bubble quilting. That is my favorite quilting style and it always adds something special to a quilt.

  VastaaPoista
 12. Upea peitto! Olen selaillut ja ihaillut näitä töitäsi ihan urakalla, nämä kaikki tekemäsi tilkkutyöt ovat vain niin uskomattoman upeita:)

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtava TAAS! Kun näin, että sinulta oli tullut uusi postaus, sanoin ääneen itselleni: "Varmaan joku aivan ihana juttu, kun ei se varmasti matkakertomus kuitenkaan ole!" Siis niin upeat värit, tasaisuus ja silmienlepuutus! Nautin näkemästäni! :)

  VastaaPoista
 14. The new quilt turned out very nice, and I think the circles are the perfect quilting for it. How nice that your daughter brought back these beautiful fabrics for you, now you have a ever lasting memory of ther stay in Oregon.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
 15. Todella upea ja hienostunut! Tuo sopii melkein mihin tahansa ympäristöön.

  VastaaPoista
 16. Niin kaunis ja ihana muisto Oregon. Oliko kankaissa mielestäsi jotain eroa, kuviossa tai jotenkin, jotain tunnetta että ovat erilaisia. .)

  Ihanaa viikonloppua Saija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten ihan normi kankaita paitsi tietysti kiva fiilis kun on tytär valinnut:)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)