tiistaina, helmikuuta 09, 2016

Puro


Scroll down for English please!
Voisi luulla, että kaarevien saumojen ompelu on huippu kivaa, kun taas niitä tuli tehtyä. No, ei se mikään suosikkitekniikka ole mutta sillä saa mukavaa jälkeä aikaiseksi. "Muutamien" ärräpäiden ja purkamisien jälkeen pienten kaarien ompelu alkoi sujua. Malli löytyi Weekend Quilting Magazine lehdestä, jonka tilasin yksittäisenä numerona. Nimesin tämän Puroksi, koska vedenvirtaukselta tuo kuvio vaikuttaa.
Pähkäilin kovasti, laitanko joukkoon tuon ruusukankaan, koska se on niin erilainen kuin muut. Jotenkin se sinne aika hyvin uppoaa ja antaa vähän ilmettä. Jotta mutkat näyttävät mutkilta, pitää väriparien olla lähelle samaa sävyä.

Palat ladoin suunnitteluseinälle, josta ne oli helppo neulata pareiksi ja ommella sarjana. Leikkasin jonkin verran turhia paloja, sillä vasta seinällä huomasin, että osa väreistä ei sopinutkaan joukkoon. Niistä voin kasata jotain pientä, vaikka patalapun, jos vielä huvittaa.

Tyyny lähtee keväällä mökin vintille, jossa on tuota värimaailmaa. Voi, tulispa pian kevät!
                                                                        ****       

You might think that sewing curves is super fun because I made them once again. Well it necessarily isn't that fun but it looks nice. After "few" mean words, sewing the small curves started to go smoothly. I found the pattern from Weekend Quilting Magazine. I named this as Stream because the pattern reminds me of flowing water.
I was thinking that should I put the rose fabric in because it is so different but I'd say it blends in rather well. So for the curves to look like curves you have to have similar colors as pairs.
I assembled the pieces on to my design wall and from there it was easy to piece together. I cut some  unnecessary pieces since once they were on the wall they didn't match as I wanted them to. Maybe I'll make something small out of them if I feel like it.
This pillow is making it's way to my summer cottage's attic because it has the same color world. Oh how I wish that it would be spring already!

61 kommenttia:

 1. Upea, en lakkaa ihmettelemästä näitä, etenkinkin kun en itse osaa käsitöitä tehdä ja olen myös luonteelta kärsimätön.

  Mukavaa päivää Saija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mukavaa päivää ja viikkoa sinnekkin ;)

   Poista
 2. Tämähän on ihan varmasti puro - eihän tää voi olla mikään muu. Sellainen vuolaasti virtaava kevätpuro, jonka rannalla on sileitä kiviä. Vähän sellainen lappilainen tunturipuro, jonka vesi on niin kirkasta, että sitä voi koukata kuksalla ja juoda janoonsa. :) Jälleen kerran niin ihana työ! Sulla on niin hyvä värisilmä - enhän ole koskaan aiemmin sanonut. ;) Ja aina teet niin huolellista jälkeä. Eikö tässä ole muka kuin kahden mallisia palasia? Pystyikö näitä leikkaamaan mitenkään sarjassa, vai leikkelitkö ihan yksitellen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! No juuri tuollaista puroa minäkin ajattelin :) Paloja on tosiaan vain kahta erilaista. Minulla oli paperiset kaavat, joilla leikkasin osat yksitellen. Yhtä väriä ja muotoa tuli kuitenkin vain muutama, joten tuntui helpommalta leikata yksitellen. Kankaiden valintaan meni aikaa :))

   Poista
  2. Hyvin olet värit ja kankaat valinnut. :)

   Poista
 3. Kaunis!! Mulla ei ole mitään "hajua"miten tuollaiset palat ommellaan yhteen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeastaan ihan tavalliseen tapaan ommellaan. Laitoin neulat kolmeen kohtaan. Toista palaa joutuu hieman "venyttämään", että ne osuu kohdalleen!

   Poista
 4. Hei Saija! Tama on upea! Hyvin suunnittelit varit. Kannustaa jatkamaan kaarien ompelua. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevääksi on suunnitteilla vielä yksi kaarityö!

   Poista
 5. Ihan selkeä puro! Kaunis ja jotenkin rauhoittava työ, johtuen varmasti värivalinnoista ja tuosta soljuvasta kaarevuudesta. Minäkin odotan jo kovasti kevättä, pian se onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Vaikka värit on aika voimakkaat ja montaa kangastat, niin silti se pysyi aika rauhallisena :)

   Poista
 6. Voi taas kerran tätä upeutta! Ja toden totta melkein kuulen puron solisevan kun tätä katselen. :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis! Sinulla on aina niin upeat kankaat ja värit, jotka sopii täydellisesti toisiinsa. Toivottavasti siellä vintillä lappaa paljon porukkaa, että mahdollisimman moni pääsee ihailemaan tyynyä. Kaarien kanssa näytän olevan ammattilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Vielä on ammattilaiseen matkaa, sen verran hidasta hommaa se oli. Tässä viikkoja lasketaan mökkikauteen :)

   Poista
 8. Oh my goodness, that is a lot of work, but it is worth it, the pillow is simply beautiful.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
 9. Very very nice pillow you have made :)

  Im locking forward to spring too!

  VastaaPoista
 10. Purosi virtaa hienosti. Todella laadukasta työtä kaarien kanssa.

  VastaaPoista
 11. Kaunis tyyny:) voiko tuota taitavammin valmistaa!

  VastaaPoista
 12. Great design! And I love your combination of fabrics too :-)
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! It took long time to choose fabrics :)

   Poista
 13. Kaunis soljuva puro. Kylmää ja raikasta vettä. Ihana tyyny!

  VastaaPoista
 14. Kaunis tyyny ja sillä niin sopiva nimikin. Sinun tilkkutyösi ovat niin säntillisesti tehtyjä. Minulla ongelmana tuntuu olevan tuo tilkkujen kohdistus. En vaan saa saman kokoisia neliöitä aikaiseksi :) Harjoituksen puutetta taitaa olla. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ne saumat vaan aina osu, vaikka kuinka tarkkaan leikkaa! Ehkä sinulla onkin mutta jos ei ole, niin tilkkuviivain ja leikkuri on hyvä ostos!

   Poista
 15. Siitä tuli ihana! (: Tosi kaunis malli.

  VastaaPoista
 16. Näyttää kyllä hurjan vaikealta projektilta. Lopputulos on todella hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kyllä näyttää vaikeammalta kuin onkaan. Ihan kohtuullinen on :))

   Poista
 17. Kiva tyynypinta. Minulla on samantyypiset kaavat, ei kuitenkaan mene noin tasaisesti saumanvarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juoponpolku onkin suosittu malli ja siitä on paljon versioita. Tässä oli jotain uutta (ainakin minulle) :)

   Poista
 18. Todella kaunis! Minusta on kiva, että otit tuon ruusukankaan mukaan, tulee vähän särmää väritykseen ja pikkukuvasta katsoin, että siellä ui jotain kiinalaisia punaisia karppeja purossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh... Karpit sopiskin ihan hyvin aiheeseen, ei ihan pieleen mennyt :))

   Poista
 19. Suorastaan tyylikäs soljuva puro, taitava olet värien kanssa! Upea ja kaunis tyyny.

  VastaaPoista
 20. Hurmaavan kaunis tyyny, varmasti vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
 21. Oi, mikä Puro. Kauniit värit ja melkein voi kuulla korvissaan veden solinan tuota katsoessaan. Kaunis!

  VastaaPoista
 22. Kyllä minunkin korviin kantautuu keväisen puron solina tätä tyynyä katsellessa. Harmoniset värit, ruusukangas ei ollenkaan pomppaa silmille, vaan sopii tuohon värimaailmaan ja tunnelmaan niin hyvin. Minua jännittäisi tehdä noita kaarevia saumoja tilkuilla, vaatteissa ne eivät tuota ongelmia, mutta noin pienenä ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaatteiden kaaret onkin yleensä niin loivia, ettei ne tuota niin suuria ongelmia. Niissä kyllä saumat pitää osua ihan kohdilleen, tässä ei huomaa pientä fuskua :)

   Poista
 23. Niin kaunis puro! Kyllä kevättä enteilee jo. Pihassa virtaa jo sadevedet purona - ei kuitenkaan ole noin kaunis kuin tuo vuoristopuro :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meilläkin virtaa sadevedet, laatoituksella ei ole enää jäätä, jippii, kevättä....

   Poista
 24. Eih, näin illalla tilkuissa vilauksen kuvasta ystävän luurissa ja nyt huomaan kyseessä olleenkin sun työ :) Huima taidonnäyte jälleen, ihanat värisommitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kappas, taidetaankin olla saman open kurssilla, eri päivinä vaan. Mulla on torstaisin :)

   Poista
 25. Hui, luulin aikaisemmista kuvista, että taas on peitto tulossa, mutta tulikin tyyny! Todella pieniä kaaria olet jaksanut surrutella. Ja lopputulos on taattua Saija-laatua niin värien kuin muunkin toteutuksen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No huh...peitto näistä. Tulisi varmaan hieno mutta ihan ei kärsivällisyys riittäisi :))

   Poista
 26. Kaunista puron solinaa! Ruusukangas sopii niin täydellisesti tuonne joukkoon. Ei voi muuta kuin ihastella upeaa kädenjälkeäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minustakin ruusukangas sopii hyvin, tuo vähän pientä extraa.

   Poista
 27. This a great design and you are a master of sewing curves.Love the coulors you have chosen.Your blog and what you sew----so inspirering!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Gudrun ! I'm so happy to hear that nice comment :))

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)