tiistaina, kesäkuuta 21, 2016

Viittä vaille valmista! **** Almost ready!

Scroll down for English please,

Mitään valmista ei ole nyt esitellä, keskeneräisiä on sitäkin enemmän. Tässä kaksi projektia, jotka ovat meneillään. Tämä kaitalepeitto on silitetty ja viikattu valmiina menossa tikkaukseen. Koska siitä tuli niin kiva, niin ajattelin laitattaa siihen Tilkkupajassa oikean kunnon tikkauksen. Suoraa saumaa oli nopea ommella ja se valmistuikin aika nopeaan. Siitä sitten paremmin kuvia, kunhan se on ihan valmis. 
The Splendid sampler blokit ovat lisääntyneet kiitettävästi. Ihan sitä kaksi viikossa ilmestyvää tahtia en ole onnistunut niitä tekemään. Tosin kaikkia blokkeja en ole muutenkaan tehnyt, sillä osassa on ollut paljon käsinompelua ja kirjontaa, se ei oikein innosta. Blokkeja ilmestyy sata, eikä olla vielä puolivälissä.


Joukossa on jotain tosi nättejä malleja. Tuosta mekosta tuli oikein sievä, se on tehty paperpiecingillä. Ne, joihin on nähty enemmän vaivaa, ovat ehkä niitä kauneimpia. Alotin aikas harmaalla ja hillityllä väriskaalalla mutta mukaan on tullut matkalla roosaa, turkoosia ja sinistä. Kuvat ovat jotenkin epätarkat mutta saavat nyt kelvata.
Meillä on parhaillaan kaksi vierasta USAsta, Oregonista. Molemmat ovat tyttären vaihto-oppilasvuoden kavereita. Mukavaa saada kansainvälinen tuulahdus sieltä hurjan pitkän matkan takaa. Onhan täällä erilaista, kadut, vihreys ja etenkin tuo ruoka :) Tönkkö englantini on myös saanut hyvin treenausta.
Toivotan jo nyt kaikille oikein mukavaa Juhannusta, aurinkoista sellaista !!!

                                                                            ****
I have nothing finished to show you but I have two unfinished projects. The first one is stripe quilt which is ironed and waiting to be longarm quilted. I decided to get it professionally quilted because it turned out so pretty. This was easy and fast to sew. I'll take more pictures when I'll get it back home.

The splendid Sampler blocks are adding up! I haven't quite managed to do the two per week as they publish them. Although I've purposely skipped some of them. They will publish 100 patterns over all and I don't think we are even half way through. Among them there are few very pretty ones. I especially like how the dress turned out! The ones that took the most effort are also the prettiest. I started with gray colors but along the line I picked up some rosa, turquoise and blue.

We currently have two visitors from Oregon, USA. Both are my daughters friends during her time there as an exchange student. It is nice to have an international vibe in our home. It is very different for them especially the food, streets and all the greenness. My stiff English has gotten a lot of practice! :) 
I hope everyone has a wonderful Midsummer festival!


54 kommenttia:

 1. Så vackra saker du syr-
  Önskar dig en Glad Midsommar och mycket engelska:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack!!! Jag behöver mycket engelska men jag tror att jag behöver mycket mer svenska :))

   Poista
  2. Då får jag skriva längre kommentarer så du får träna svenska:-))).
   Ha det så bra!
   Hälsningar Gudrun

   Poista
 2. Viehättäviä blokkeja! Ja ehkä minustakin tuo mekko on kaikkein hienoin. Peitto on niin superihana väritykseltään ja tuo blokkimalli on näppärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hieman kirjava joukkohan tuo on mutta pysyvät nyt ainakin jokseenkin hillityssä väriskaalassa. Vien tänään peiton tikkaukseen, vaikea valita taas tikkaus :)

   Poista
 3. Ai hurja, peitosta tulee varmaan täydellisen ihana. :) Aurinkoista juhannuksen aikaa Sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tulee, tykkään siitä jo nyt kovasti :)

   Poista
 4. Your sampler blocks are pretty, it was a good decision to add some colour to the grey, the flower is cute and the dress is my favourite also. Can´t wait to see the other quilt fully, and I bet you will take nice pictures of it again.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Some of blocks look so much better with bright colors. It's always exiting and surprise how the quilt looks after long arm quilting :)

   Poista
 5. Oi, miten ihania blokkeja! Näistä tulee varmasti hurjan kaunista valmiina :). Kansainväliset vieraat tekevät kyllä hyvää kielitaidolle. Minunkin pitäisi puhekieltä treenata, kun harvoin tarvitsee englanniksi mitään puhua. Menee todella paljon aikaa, kun hakee aivojen kovalevyltä oikeaa sanaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä jotain rauhottavaa yksiväristä kaitaletta tarvitaan vielä blokkien väliin.
   Kyllä kielitaidot ruostuu jos ei aktiivisesti sitä käytä. Hieman ujona yritän kuitenkin olla reipas ja osallistua keskusteluun :)

   Poista
 6. Kaitalepeittosi on ihku ihku ihana! Käytät valkoista niin rohkeasti, että työsi ovat aina raikkaita. Samplerblokit ovat hauskoja, mutta aika hurja tahti- kaksi viikossa! Mekkoblokki on noista esittelemistäsi kaunein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kaitalepeitosta tulikin tosi kiva. Hieman sitä suunnittelin paperille, mitä minkin värin viereen tulee. Kaitaleet on eri levyisiä, vähän mitä sattuu:)

   Poista
 7. Samaa mieltä ylläolevan kommentin kanssa. Ihana väriskaala peitossasi.

  VastaaPoista
 8. Nayttaa oikein ihanalta! Varsinkin tuo hellemekko blokki! Semmosta nyt kylla tarttis, mutten ole mekko-ihminen ja kaapissa on vain yksi hame joka nyt paalla. Silti kamalan kuumaa. Valilla ihmettelen itsekin miksi kuvista tuli 'tuhruisia' - voisko johtua valosta eli siita kuinka kamera silloin itse valottaa. Oikein hyvaa Juhannusta (joko sekin on?!) ja kesaa! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en ole mekkoihmisiä, en niitä oikein osaa käyttää. Blogger ainakin huonontaa kuvien laatua mutta myös kameran käyttössäni on toivomisen varaa. Kamerassa on niin paljon vipstaakeja mutta vain muutamaa osaan käyttä.
   Ja kyllä, Juhannus on ovella :)

   Poista
 9. Kauniita värejä ja kivoja blokkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitosta tulee kaunis ja raikas! Pidän myös tuosta mekkoblogista ja aika hurjaa tahtia, kun kaksi viikossa, huh!
   Mukavaa juhannusta myös sinulle!

   Poista
  2. Kiitos Irma ja Tilkkureppu!!! En tosiaan meinaa tehdä kaikkia tai sitten keksin omia helppoja blokkeja joukkoon!

   Poista
 10. Upeita ovat nämä keskeneräisetkin työsi! Tuota samplerprojektia on kiva seurailla :) Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sampler projekti on ihan hauska, koskaan ei tiedä millainen blokki sieltä putkahtaa :)

   Poista
 11. Voi miten ihana kaitalepeitto tulossa! Tuskin maltan odottaa valmista.
  Pikkublokit on suloisia. Niissä onkin nyhväämistä.
  Vieraat antaa mahdollisuuden kielikurssiin. Nyt vaan sukellat syvälle siihen kielikylpyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ! Jos on oikein isosti nyhväämistä, niin jätän semmosen blokin väliin :)
   Vieläköhän joku ottaisi mut vaihto-oppilaaksi...?!

   Poista
 12. I love your Splendid sampler blocks. They are so pretty! :-)

  VastaaPoista
 13. The dress was very pretty :)

  Love the colors on the fist picture.

  Fredrikke :)

  VastaaPoista
 14. Kaunis peite tulossa! Se on kiva malli ja sinulla menee valkoisen risteyksetkin ihan prikulleen kohdalleen! Sampler blokit ovat kivoja kaikki. Eniten tykkään kyllä mekkoblokista, siinä on aivan huippukaunis mekkokangaskin! Mukavaa englanninopiskelua ja kesäistä juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos minulla olisi tuota kangasta enemmän, tekisin siitä tuollaisen mekon kesäksi :)

   Poista
 15. Peitosta tulee ihana ja hurjan paljon blokkeja olet ehtinyt ommella, se mekkoblokki on tosiaan huippuhieno. Hyvää Juhannusta!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, mukavasti blokit ovat lisääntyneet. Jos ne kaikki tekee, tulee siitä aikas iso peitto.

   Poista
 16. Vau, huiman upeita samplereita olet askarrellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, yllättävän kivoja näistä tulee :)

   Poista
 17. Siellä on kaikkea Saijamaisen ihanaa kesken :). Minustakin tuota Sampler-työtä on tosi mielenkinntoista seurata. Onko tuollaisia tilkkuprojekteja enemmänkin maailmalla menossa, mutta vähän pienimuotoisempia ja helpompia, voisi olla joskus kiva kokeilla ;). Joo, se ottaa aina aikansa puhua enkkua, minäkin vierastan sen puhumista varsinkiin ihmisten kanssa, jotka puhuvat sitä äidinkielenään, jotenkin helpompi "henkisesti" puhua sellaisen kanssa, jolle se ei ole äidinkieli ;) :D. Ihanaa Juhannusta sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! On useitakin quilt along juttuja. Nytkin on jokin kesä sampler meneillään. Ihan hauskojahan nämä on, jos matkalla kyllästyy niin voi tehdä vähemmän ja pienemmän työn.
   Turhaa stä tietysti miettii niin paljon kielioppia ja lausumista, pitäis antaa mennä vaan...Ja kuinka rentoa onkaan puhua itseä huonommin osaavan kanssa :)

   Poista
 18. Hienosta näyttää jo nyt. Samalla tässä toivottelen oikein hauskaa juhannusta.

  VastaaPoista
 19. Upea peitto on taas valmistumassa ja nuo sampler-blokit ovat kauniita. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 20. Kauniita juttuja tulossa!
  Ihanaa juhannusta♡

  VastaaPoista
 21. Kauniita töitä siellä on valmistumassa! Tuo mekko on kyllä hieno ja peitosta tulee varmasti todella upea :)

  VastaaPoista
 22. Peitossasi on juurikin ne sävyt, jotka haluaisin nyt itselleni. Kesä!

  VastaaPoista
 23. Upeita juttuja siellä valmistumassa! Blokit näyttää hurjan kauniilta! Erityisesti kaksi blokkimallia on jäänyt instan puolelta mieleen..mekko ja mittanauha:) Mukavaa juhannusta:!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mittanauhasta minäkin tykkään. Ohjeessa se oli kirjottava malli mutta kirjonta ei oikein inspiroinut!!!

   Poista
 24. I'm curious what the stripe quilt will look like after the longarm quilting - I'm sure, this will be a very special and beautiful quilt!
  You are doing quite well on your Splendid Sampler Blocks - I am far behind... But I think, I have to make the dress-block as well, it looks so lovely. You have chosen a perfect fabric for it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! It's always exciting to see how the quilting will turn out.
   I have started to chooce sampler blocks. I don't want to use so much time to every
   block. It's fun project :)

   Poista
 25. Hi Saija,
  I think, your striped top turned out very fine, so it is worth to be longarm quilted. I love your clear and fresh color choice, it gives even simple stripes a super modern touch! Your splendid sampler blocks look so beautiful, I agree with you, that there are blocks that have this wow-effect and other don't. I've decided to sew those, that can be done in a time,which works for me. But sewing hours for only one 6,5 Inch block isn't such a pleasure for me, if you know, what I mean ;-) But it is lots of fun, to be a part of this great free sampler and that is what counts! Take care, Martina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks! I also like those colors a lot! They are good summer colors.
   I know what you mean. I do not either want to spend so much of my precious sewing time for a one small block. It's fun to see what kind of blocks the others make and what colors they use :) Happy sampler sewing!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)