tiistaina, marraskuuta 15, 2016

Ava Ice

 Scroll down for English please!

QA0A7885 (1)nimfli
Toimin taas jonkinlaisena mallitestaajana ja tällä kertaa Amberille, Gigi's Thimblen Ava malliin. Mietin monia vaihtoehtoja toteutukseen, sillä en halunnut tehdä ihan samanlaista. Päätin käyttää hieman vähemmän värejä ja pelata tummilla ja vaaleilla. Yksi iso kolmio muodostuu kahdesta pienemmästä. Vaihtoehtoja oli monia mutta jotenkin tämä tummien ja vaaleiden kolmioiden vuorottelu näytti minun silmään parhaalta. Kolmiot näyttää kuin isoilta lentäviltä hanhilta.

Gigi's Thimble Ava pattern
Koska väritys sopii miehisempäänkin makuun, peitto sopisi hyvin pojan huusholliin sohvan päälle. Äidin ompelukset ei aina ole kovin cool juttu mutta ehkä saan tämän sinne tuupattua.

DSC07833nimfli
Välissä on tällä kertaa villavanua, joka tuntuu todella mukavalta ja ihanan pehmeältä. Käytän sitä varmasti toistekkin.
Malliin sopi mielestäni selkeä yksinkertainen tikkaus, joten tikkasin ihan suoraa poikkiraitaa vaaleanharmaalla.

Malli ommeltiin paper piecinginä. Ohjeessa oli tulostettavia valmiita kolmioita, jotka sitten ommeltiin viivoja pitkin paperin avulla. Näin kaikista paloista tuli just eikä melkeen saman kokoisia ja niitähän oli ilo yhdistellä.

QA0A7870nimfli
Tälläkin kertaa taustakangas oli liian pieni ja jouduin sitä hieman leventämään eri värisellä kaitaleella. Turkoosit kiekurat vaalealla pohjalla näkyy tässä vähän huonosti.
Ompelin tämän todella vauhdikkaasti, sillä parin viikon päästä meillä on edessä muutto. Vaikka ompelukone pakataankin viimeisenä, en halunnut jättää tämän ompelua ihan viimeisille päiville. Malli oli kyllä melko nopea tekoinenkin. Sain toisenkin mallin kokeiluun mutta sen tekeminen jää ensi vuoden puolelle. Kiva työ jälleen ja mukavaa, että sain olla Amberille testaajana, toivottavasti hän on tyytyväinen lopputulokseen!

Olen saanut myös kaksi blogihaastetta Ihan oikea blogin Johannalta ja Unelmallinen blogin Katilta. Olipa iloinen yllätys kun olette laittaneet haasteen minulle, todella mukavaa :)) Kiitos molemmille.  Toivottavasti ette pahastu, kun en tällä kertaa laita sitä eteen päin. Pariin tämän tyyppiseen haasteeseen olen vastannut, tosin siitä on jo jonkin aikaa. Käykää ihmeessä heidän blogeissaan katsomassa, mitä kaunista kumpainenkin on tehnyt!

                                                                       ****
I was a pattern tester for Amber, Gigi's Thimbles pattern Ava. I tried many different options on how to actually assemble the quilt. I didn't want to make exactly like the pattern suggested. I ended up doing a less colorful one and playing with light and dark colors. The big triangles are formed out of two smaller ones. There was so many different ways to assemble the triangles but I thought this was the best one. They kinda look like big flying geeses.
Because the colors are suitable also for manly taste as well maybe I'll give this to my son. Mom's quilts aren't always so "cool" but maybe I'll be able to get this on his couch.
This time in between there is wool batting. It feels very nice and soft. I will be using wool again for sure!
To the quilt fits simple and clear quilting. I ended up doing cross straight lines with light gray.
The pattern is made with paper piecing. With the pattern there was printable triangles to help you to sew the pieces together along the lines. This way all the triangles came the same size and they were easy to sew together.
I sewed this very quickly since we are moving just in couple weeks. Even though the sewing machine  is the last thing that will be packed away I didn't want to leave the sewing to the last days. The pattern if fairly quick to make.  I got another pattern to try out as well but I have to leave that until next year. It was a pleasure to be a pattern tester for Amber, I hope she likes the result!

QA0A7868nimfli

48 kommenttia:

 1. Ihana peitto! Väritys sopii hyvin myös talviseen tunnelmaan ja kesän vesien väritykseen. Toivottavasti poikasi haluaa peiton omakseen, näyttää niin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, tämä peitto ei ole sidottu tiettyyn vuodenaikaan, sopii koska vaan! Nuorisosta ei koskaan tiedä, mistä ne tykkää :)

   Poista
 2. Jälleen aivan järkyttävän upea työ! Harmi, etten ole poikasi.

  VastaaPoista
 3. You created an absolutely stunning and beautiful quilt. I also like the pictures you took, the one near the boat is my favourite today!
  Have a nice week
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm really pleased with this and it was so fun to make :)

   Poista
 4. Jättikokoiset (vai luonnollisen kokoiset) lentävät hanhet. En olisi arvannut paperiompelumalliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin huono lintuasiantuntija mutta luulenpa, että hanhet on isompia. Tilkkutäkissä ovat kyllä mallia jätti :)

   Poista
 5. This quilt is gorgeous! I love the colours you chose!!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana taas! Sellainen silmänilo tällaiselle sinisen ystävälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sininen on vaan aina niin kaunis :)

   Poista
 7. Nuoriso ei aina ymmärrä näitä meidän "kotkotuksia" mutta toivon että tällä kerta poikasi ymmärtäisi mitä upeutta olet hänelle antamassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät tunnu ymmärtävän. Taitavat molemmat pojat säilyttää sänkypeittojaankin kaapissa, mahtaakohan peitot nähdä päivänvaloa edes viikottain :)

   Poista
 8. Niin kaunis! Sopii hyvin kuvattavaksi talviseen luontoon. Mahdoton vauhti sinulla on näiden upeitten peittojen toteutuksessa :) Jos peitto ei kelpaa pojallesi, löytyy sille koti mieluusti meiltä :) Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Muut projektit jäi hetkeksi sivuun, kun ahkeroin tämän valmiiksi. Heh...juu, pidän sinut mielessä, jos peitolle ei perhepiiristä löydy ottajaa :))

   Poista
 9. Minäkin katsoin, että peiton jäiset sävyt sopivat vallan mainiosti talviseen maisemaan :). Upea peitto on ja ehkä poikasi joskus ymmärtävät mahtavat taitosi, vaikka eivät ihan vielä osaa peittojasi samalla tavalla arvostaa kuin me täällä ruudun toisella puolella :). Mallitestaajaksi pääseminen onkin varmasti mielenkiintoista puuhaa. Sinä olet niin taitava, että kohta tappelevat sinusta, kuka saa sinut testaajakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Aika hyvin on mm. tyynyt nuorisolle kelvanneet. Alkaa tulemaan jo hieman ylitarjontaa, kun näitä ompeluksia syntyy niin paljon! Mallitestaus on ihan hauskaa, kunhan sitä ei ole liikaa :)

   Poista
 10. Absolutely gorgeous! What a great eye for color you have!

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno ja niin tyylikkään yksinkertainen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksinkertaiset mallit ovat usein kauneimpia :)

   Poista
 12. Wau mikä peitto & ihanat talviset värit ♥

  VastaaPoista
 13. Ihanan "jäinen" peitto! Onnea muuttovalmisteluihin!

  VastaaPoista
 14. Niin kauniisti peitto sopii Suomen luontoon! Mukavasti suunniteltu malli kun ompelu käy sujuvasti. Ja malliompelija on aivan parasta A-luokkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista:) Tämän mallin toteutusta oli kiva suunnitella!

   Poista
 15. Mahdottoman pikkutarkkaa työtä. Kaunis työ!

  VastaaPoista
 16. That's an absolutely wonderful quilt and I can well imagine it on the couch of your son. The pictures are so lovely - ice blue and the lovely winter landscape! Perfect! I really love your interpretation of the pattern. Much more than the colorful original one... Yours is so harmonic!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I wasn't sure how it turns out while I was making it but I'm happy with it!

   Poista
 17. Aah, taas uusi ihana peitto on valmistunut. Aivan mielettömän kaunis. Onnea muuttoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pakkaus on varsin hyvällä mallilla:)

   Poista
 18. Upea peitto taas, olet sinä aikamoinen tekijä! Kauniit värit.

  VastaaPoista
 19. Great quilt ! I love your photo shoot with boats !

  VastaaPoista
 20. Oot kyllä ihan uskomaton<3 Jäätävän upea tilkkutyö! (nään työssä arktisen alueen ja jäävuorien huiput:)) Toivotaan, että peitto on myös pojan mieleen:) Klikkasin tuosta linkistä Avan mallin. Saat kyllä mallin kuin mallin just omanlaiseksi noilla upeilla värivalinnoilla ja sommittelulla. Sama kävi mielessä kuin Kristalla, että tilkkutyömaailmassa käydään taistoa, kuka saa sinut mallitestaajaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! On kyllä mukava kun tästä tuli erilainen ja ihan omanlainen. Yksi sama malli ja paljonkin vaihtoehtoja. Testailu on ihan hauskaa :)

   Poista
 21. Beautiful quilt! I love blues all mixed up in one quilt.

  VastaaPoista
 22. Oi kuin ihana peitto, ihanan harmonisilla väreillä.
  Olet kyllä huippu testaaja!
  Kohta saa kone kyytiä uudessa osoitteessa. Taitaa olla lisäinspistä vaan tiedossa! Tsemppiä muuttoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Viikon päästä testataan uutta työhuonetta, jippii! Inspistä riittää, toivottavasti ompeluaikaakin :)

   Poista
 23. Wau! Aivan mielettömän upea ja ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Minäkin tykkään tästä tosi paljon :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)