keskiviikkona, elokuuta 30, 2017

The Splendid Sampler

Scroll down for English please!

The Splendid Sampler
Tämä on ensimmäinen quilt along työni, The Splendid Sampler. Ideana oli tehdä eri suunnittelijoiden suunnittelemia blokkeja, joita julkaistiin joka viikko kaksi kappaletta. Ensimmäiset blokit tein  helmikuussa 2016.  Palaset ovat olleet jo valmiina hyvän aikaa mutta niiden saaminen kasaan on kestänyt näinkin kauan. Kaiken kaikkiaan paloja julkaistiin sata + muutamia extra blokkeja erityisen innokkaille tekijöille.

The Splendid Sampler

The Splendid Sampler
Alkuun ei oikein ollut käsitystä mitä tästä on tulossa, joten väritystä säätelin matkan varrella tarpeen mukaan. Yhden postauksen olen tästä aiheesta jo aikaisemmin tehnyt ja sitä voi kurkata täältä.
Yllätys oli se, kuinka monta blokkia oli kirjontaa tai aplikointia. Ne veivät ihan kohtuuttomasti aikaa, joten niistä valikoitui vain nopeimmat mallit. Yhteensä tein 54 blokkia, joista 3 oli toiseen työhön tehtyä mutta kuitenkin 6 1/2" kokoista ja väriltään sopivaa.

The Splendid Sampler
Ensin ajattelin ommella kaikki palat vaan yhteen mutta ne olisivat olleet aivan liian lähekkäin. 1 1/2 " kaitale (valmis n.1") välissä näytti hyvältä ja toi sopivasti väljyyttä. Kun kaikki oli yhdistetty, jotain työ jäi kaipaamaan. Ruutukangas reunaan oli tosi hyvä ja samalla sai vähän lisää kokoakin eli nyt koko on 180cmx129cm (51"x71").

The Splendid Sampler
Tausta on harmaa, jossa valkoisia kukkia. Tikkauksessa olikin miettimistä, koska palat olivat niin erilaisia. Tarkoitus oli alkuun tikata joka pala kuvion mukaan mutta niinhän siinä taas kävi, että kärräsin päällisen ja taustan Soilelle Tilkkupajaan. Tätä simppeliä lainetikkausta olen käyttänyt ennenkin ja se on oikein toimiva, jos haluaa jotain oikein hillittyä ja huomaamatonta.

The Splendid Sampler
En tiedä onko tämä varsinaisesti minun tyyliseni työ mutta nättihän tästä tuli. Alkuun pelkäsin, että niin monen erilaisen blokin yhdistelmä on kauhea sillisalaatti mutta kokonaisuus on yllättävästi levollinen. Voisin joskus osallistua toiseenkin tämän tapaiseen yllätysompeluun, ei ollenkaan hassumpi juttu.

                                                                    ****

This is my first quilt along quilt, The Splendid Sampler. The idea was to make 61/2 blocks designed by various designers. Two blocks were published every week a total of one hundred.  I made the first blocks in February 2016. The pieces have been ready for a long time but I just haven't sewn them together. One earlier blog post can be found here.
At the beginning I didn't have clear image what kind of quilt this will be. A surprise was how many embroidered blocks I should do. They just took way too much time. I made just the fastest ones and the most interesting ones, in total 54. Three of them are blocks from earlier project.
At first I planed just to sew all blocks together but it looked too crowded. I added 1 1/2" (1" ready) sripes between blocks and it looked better. Because the quilt still needed something and it was too small I added wide borders. Now the size is 51"x71"(180cmx129cm).
The backing is light grey with white flowers. The wave quilting is made by long arm quilter Töölön tilkkupaja.
I'm not sure if this quilt is my style but anyway it turned out really pretty. This was fun quilt along and I might join another one later.

DSC00744 (1)

45 kommenttia:

 1. Upea työ, jossa valkoinen rauhoittaa ja yhdistää blokit toisiinsa. Melkoinen työmäärä tehdä aina erilainen blokki, aplikointi vie myös aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, se hidasti kun jokaiseen oli erilainen ohje. Oli myös pari ihan käsittämätöntä blokkia, joita vaan ei saanut ohjeella onnistumaan.

   Poista
 2. Your quilt is beautiful. The sashing strips help give it a crisp and clean look. Your border choice is perfect to frame all the lovely blocks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes, I like the sashing and the border a lot. They make the quilt special :)

   Poista
 3. Hieno lopputulos ja varmaan on matkan varrella tullut opituksi erilaisia tekniikoita. Valkoiset kaitaleet blokkien välissä antavat ihanasti ilmavuutta. On siellä näköjään joku lintublokkikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuli tosiaankin monta tekniikkaa käytyä läpi. Juu, lintu löytyy, luulen että se on sinitiainen :))

   Poista
 4. Kivoja moderneja blokkeja:) Rauhaisa ja raikas peitto siitä syntyi:)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen projekti! Ja huh, näyttää (ja kuulostaa) aika vaativalta. Mutta lopputulos on kaunis, vähän erilainen. (: Ja onhan tuossa nyt blokkeja (jes, osaan yhen ompelusanan!), joita poimia vaikka muihin töihin, monta tosi kivan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä mielenkiintoinen. Aivan totta, tässä on muutama blokki (hyvä sinä), joita voisin käyttää muuhunkin, ovat niin kauniit.

   Poista
 6. Kaunis ja levollinen työ. Valkoinen hienosti sopii blokkien väliin ja reunakangas on oikein sopiva tähän. Upea lopputulos, vaikka on monta erilaista blokkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi tämä onnistui, kun siihen on nähnyt niin paljon vaivaa :)

   Poista
 7. Ihailtavan kaunis peitto! Värimaailma on erityisen onnistunut. Minulla on tuo sama Splendid Sampler työn alla. Valmiita blokkeja on kuutisenkymmentä, mutta työskentelyni peiton parissa on ollut täysin jumissa jo kuukausia. Pitäisiköhän minunkin kasata peitto olemassa olevista blokeista ja luopua ajatuksesta, että ompelusin kaikki sata? Minkä kokoinen peitostasi tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups. Olihan tieto peiton koosta postauksessasi😊

   Poista
  2. Kiitos paljon! No kuusikymmentä on jo hyvä määrä, kyllä siitä peiton saisi. Toisaalta voi tehdä lopuista vain kiinnostavimmat. Päätin koota tämän nyt, etten ehdi kyllästyä koko projektiin täysin.

   Poista
 8. Varmaan kaunein koskaan näkemäni sampler-peitto! Vaikka joka blokki on erilainen, niin kokonaisuuden olet onnistunut muokkaamaan levolliseksi. Minusta mekko-lankarulla -blokki on kaikista kaunein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti, sepä mukava kuulla! Varmaan tuo yhtenäinen väritys auttaa tuohon levollisuuteen. Minustakin mekkoblokki on yksi suosikeista, ellei jopa paras :)

   Poista
 9. Upea! Ja vaikka työssä on monta erilaista blokkia työ on seesteisen näköinen. Olet kyllä onnistunut taas tuolla värimaailmalla luomaan niin upean työn, ettei voi taas kuin huokaillen ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mukava tehdä välillä ihan erilainen työ, mukava kun onnistui :)

   Poista
 10. Se olit sinä! Arvasin. Bongasin kuvan peitosta facesta.
  Pitkän ajan projekti. Ihailen pitkäjänteisyyttäsi suurien töiden valmistuksessa.
  Ihanan seesteinen monista kuvioistaan huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinä tunnistit :) Pelkäsin jo kyllästyväni näihin paloihin kun valmistuminen kesti. Lopussa kiitos seisoo :)

   Poista
 11. It is a lovely quilt. Full of interest and the sashing alows the blocks to speak for themselves. Nicely done.

  VastaaPoista
 12. Sinä löydät aina kaikkia kivoja tilkkuhaasteita. :) Todella rauhallinen ja tasapainoinen työ, vaikka sisältääkin paljon kaikkea ja mahdollisuus olisi todellakin ollut olla sillisalaatti, niin kuin tuossa tekstissäsi mainitsit. Tässä peitossa riittää kyllä katselemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä sopisikin vaikka jollekkin pienokaiselle, sillä katseltavaa on paljon. Ehkä joskus annankin lahjaksi, jos sopiva saaja löytyy :)

   Poista
 13. I bet it feels good to have this quilt done. It is a good quilt, even if your taste has changes over time!
  Have a nice week
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Katrin! I'm so happy it's done and and ready to use! Nice week for you too:)

   Poista
 14. You made some excellent design decisions Saija! And it looks beautiful! It has a lovely fresh look, with that pretty blue and white border! LOVELY!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! The blue and white border was a really good find. It makes the quilt totally different :)

   Poista
 15. Wow, it looks great! I haven't finished mine and stopped sewing the blocks after a couple of blocks - but yours really looks beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I'm happy I didn't stop making :) Maybe you can make a pillow of your blocks :)

   Poista
 16. Great work. Exceptional color tuning. I admire endurance in the project. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Marie! Yes, I'm happy it's done now and I can continue other projects :)

   Poista
 17. Tämä on kaunis ja rauhallinen. On ollut kiva bongailla eri tekijöiden toteutuksia tuosta samplerista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juuri niin, se onkin ollut ihan parasta seurata kuinka muut toteuttavat saman asian.

   Poista
 18. So beautiful! Thank you for sewing with us!

  VastaaPoista
 19. Mietin tuossa että onko tämä sinun tyyliäsi ja toden totta itsekin sanot, että ehkä ei. Kaunis peitto, mutta pidän enemmän sinun omasta tyylistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mukava kuitenkin että tuli kokeiltua tämäkin ja mahdollisesti opinkin jotain :))

   Poista
 20. Tämä on kyllä jotenkin aivan ihanan levollinen ja rauhallinen kokonaisuus,vaikka blokit ovatkin keskenään niin erilaisia. Tässä työssä tulee todella hyvin esiin osaamisesi taitavana värien käyttäjänä! Eikös näistä blokeista julkaistu kirjakin? Sitä olen vähän miettinyt, että hommaisiko. En ehkä peittoa tekisi, mutta voisin käyttää yksittäisiä blokkeja. Itselläkin on sampler peitto tekeillä ja se on kyllä todella hidasta. Jos oisin tiennyt, olisin ehkä harkinnut osallistumista toiseen kertaan ;). Sisu ei kuitenkaan anna antaa periksi. Ja vaikka välillä oon ollut pahastikin jäljessä, tulee sitten aina hyvä mieli kun on saanut blokkeja tehdyksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Niinpä, uskon puute tulee jossain vaiheessa! Kauniita sinun blokkisi ovat ja takuulla tulee vaivan arvoinen työ. Kyllä on julkaistu kirjakin. Pieniä blokkejahan ne ovat mutta käyvät varmasti lisänä ja yksittäisinä pienempiin töihin :)

   Poista
 21. Such a beautiful quilt! I really like the composition of colors and interesting patterns.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! True, this is really fun pattern, lot of this and lot of that:))

   Poista
 22. Voi että tää on upea<3 Ihastuin jo silloin aiemmin kun laitoit kuvia mekko ja mittanauha blokeista ja ajattelin että noista tulee kyllä niin hieno tilkkutyö:) Ja tulihan siitä! Tosi rauhallinen kokonaisuus, vaikka blokit ovat hyvin erilaisia. Ja just nuo kapeat kaitaleet blokkien välissä antaa ilmavuutta ja väritkin tosi kauniit, aavistuksen hempeät. On siinä ollut kyllä valtava työ jälleen, kun miettii että jokainen blokki ommellaan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mietin vaan kuinka iso työ tässä olisi ollut, jos olisin tehnyt kaikki tähän kuuluvat blokit... Olen kyllä itsekkin yllättynyt kuin kiva tästä tuli :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)