tiistaina, tammikuuta 30, 2018

Rock Steady Quilt


Scroll down for English please.


#rocksteady
Olipa mukava taas tehdä yksi  Suzy Quiltsin malleista, Rock Steady quilt nimeltään. Se ilmestyy 8.2. Tämä on lap quilt koko. Nopeasti valmistuva, moderni ja hauska työ tämäkin, niin kuin muutkin ovat olleet.Värisuunnittelu lähti oikeastaan liikkeelle siitä, mitä kankaita kaapista löytyy tarvittavan pitkä pätkä. Yleensä ostan aika pieniä paloja ihan sen takia, että yksi ja sama kangas ei pyörisi jokaisessa työssä. Muihin kuvioihin löysin riittävät määrät kangasta mutta noihin kaariin en. Siitä tuli sitten idea, että käytänkin samaa väriä mutta eri sävyjä. Näitä vihreitä löytyi sopiva sarja. Se olikin ihan hyvä valinta, sillä värivaihtelu antaa mukavasti ilmettä, muttei ole kuitenkaan levoton.

#rocksteady

#rocksteady

Vaikka malli on moderni, niin ujutin joukkoon silti muutaman palan kukkakangasta. Ei ihan joka ruutuun mutta sinne tänne. Sekin antaa ilmettä mutta ei sekoita liikaa.

#rocksteady


Tässä amatööri videopätkä tikkaamisesta. Saapa nähdä kuinka sen onnistuin tähän liittämään, sillä en ole ennen blogiin videota laittanut. Tikkauksen tein ihan suoraa tällä kertaa. Apuvälineenä käytin Pfaffini säädettävää ohjausjalkaa. Aloitin toisesta reunasta ja ompelin ylhäältä alas, katkaisin langan ja aloitin taas ylhäältä. Yhtään krunttaa ja vekkiä ei tullut tällä systeemillä. Lopussa toki kangasta kertyy koneen kaulaan koko peiton leveys mutta tämän kokoisessa peitossa sen kanssa pärjää. 

Pfaff

PfaffTämä on ensimmäinen työhön laittamani nimilappu. Monesti on pitänyt sellainen tehdä mutta en ole ennen saanut aikaiseksi. Valitsin koneesta mieleisen kirjainvaihtoehdon ja syötin haluamani tekstin. Teksti on tallennettu koneen muistiin, jos haluan käyttää joskus sitä samaa. Koristeompeleista löytyi tyyliin sopiva neliökuvio ylä- ja alareunaan. Lapun ompelin taustaan käsin ja tuli oikein siisti.  No, onhan tämä aika iso mutta ehkä ensi kerralla teen hieman pienemmän, vaikka sellaisen kulmaan tulevan kolmiomallin.

#rocksteady
Muutama etupuolen neliö jäi yli kun kokeilin eri versioita. Ettei kivat kankaat menisi hukkaan, laitoin ne taustaan. Siellä ne näyttää aikas kivoilta.

#rocksteady
Reunaan olisi voinut olla kiva tuo kirjava kukkakangas mutta sitä ei ollut tarpeeksi, joten laitoin tuon huomaamattoman harmaan.
Seuraavaksi koitan saada tehtyä kaikki ennen joulua aloittamani työt valmiiksi. Saapa nähdä kuinka se onnistuu kun aina ilmaantuu jokin uusi kiva malli.

                                                                           ****

It was really fun to make Suzy's new pattern which will be available Feb. 8. It's called Rock Steady quilt. I made a lap quilt size. This was very fast to sew and it looks modern and fresh.
The most of my fabrics are quite small pieces because I don't want to use the same fabric many times. That's why I decided to use green but many different shades. Other colors I had enough. Even though the pattern is modern, I wanted to use some flower fabric too. It looks good because there is not too much of it.
Here you can see my amateur video of straight quilting. Hopefully it works because it's my first blog video :) I used Pfaff's adjustable foot.
I have never made a name label before. Well, this is quite big but next time I'll make a smaller triangle to the corner. Anyway it's very neat.
I didn't want to put extra blocks to the scrap box, so I used them to the backing.
My next project is to finish all quilts I started before Christmas. It won't be easy because there are so many new beautiful patterns waiting for me. Linking up with finish it up friday.

#rocksteady

37 kommenttia:

  1. Ihana ja monipuolinen postaus. Peitosta tuli kaunis. Monta vihreää oli oikea valinta. Video on oikein kiva. En yleensä kaipaa vanhaa Pfaffiani, mutta se että siihen voi tallentaa useamman tekstinpätkän oli tosi kiva ominaisuus. Berninassani on yksi muistipaikka, joten aina täytyy näpytellä uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! Videokin näyttää toimivan! Luulen että tuo muistipaikka on jatkossa hyvä ominaisuus, säästää vaivaa.

      Poista
  2. Ihana, ihana, ihana! Olet kyllä sommittelunkin mestari, sillä värimaailma tässä peitteessä on niin silmiä hivelevä. Kiva tuo peitteen nimikointi myös. Täälläkin valmistuu pikkuhiljaa tilkkupeitettä. Saas nähdä koska sen valmiiksi asti. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjan paljon! Väritys onnistui hyvin, vaikka alkuun kangasvalintoja epäröinkin :)
      Samoin, mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Tää on niin ihanan keväinen. :) Olen vihreää nyt fiilistellyt koko tammikuun, niin tää tuli ko tilauksesta. On tosi raikas, ja tykkäilen tuosta kukkakuosin ujuttamisesta pieniksi yksityiskohdiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kaikki kevään sävyt kyllä löytyy, hiirenkorvasta alkaen :)

      Poista
  4. This is a lovely quilt Siaja and I'm smitten with the design. I love the colours you've used! I totally understand about the finishing of all the quilt tops. Piecing the tops and seeing the design come together are the exciting parts!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Sue! I'm happy you like this quilt :) Yep, piecing is the best part of quilting!

      Poista
  5. Ihanat keväiset värit! Tykkään! :)

    VastaaPoista
  6. That is another beautiful quilt of yours and I think all your unfinished quilts should be worked on. You can alway make new topps later.
    KATRIN W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Yes, I must finish them otherwise I'll get bored of them:)

      Poista
  7. Taattua ja tasaista jälkeä ja värit enteilevät jo tulevaa kevättä. Video on ihan ok. En ole tuollaista ohjausjalkaa nähnyt, varmaan kätevä apulainen. Ovatko nuo mallit maksullisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia:) Kyllä se on tosiaan kätevä, enää ei tarvitse maalarinteippiä ym. vippaskonsteja apuna:) Mallit ovat maksullisia, se ei ollut vielä ilmestynyt niin en voinut siihen linkata. Hinnaksi tulee varmaan joku reilu kymmenen dollaria, luulisin.

      Poista
  8. Kaikki sinun työt on niiiin kauniita 😍😍
    Minkä kokoinen tuo peito on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla :) Tämän koko on 142x165cm, aika sopiva tuohon sovan selkänojalle.

      Poista
  9. Ihana työ, edestä ja takaa. Sait tosi tasaista jälkeä tehtyä tikatessa.
    Malli on kiva ja näissä kankaissa ja väreissä on paljon katseltavaa.
    Eli tahtoo vain sanoa, että tykkään ja paljon.
    Tuli oikein hieno mallin testaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä tosi iloinen kun tuo tikkaus sujui niin hyvin, yleensä se on taistelua :)

      Poista
  10. Another lovely combination Saija! Suzy's designs are always simple but so effective, and yours really shines xAli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Ali :) This was so fun to make because all her designs turn out so good!

      Poista
  11. Jälleen tosi kiva, moderni tilkkutyö! Miten ehditkin! Tykkäsin videostasi ja siitä, että tilkkutyön taustapuolella on yli jääneitä blokkeja/paloja. Taustakappale näyttikin hienolta. Ja plussaa tilkkutyön nimilapusta! Se ei näyttänyt yhtään liian isolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minustakin taustasta tuli tosi kiva ja ihan noiden blokkien ansiosta. Hyvä jos nimilappu ei näytä liian suurelta :)

      Poista
  12. Onpa nätti ja kiva nähdä myös nämä värit niiden totuttujen sinisten sijaan. Tikkaus on oikein onnistunut myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva vaihdella värejä välillä. Tosin sitä sinistäkin on pian tulossa :)

      Poista
  13. Superupea peitto ja värit ovat niiiin kauniiiit! Kiva, kun laitoit tikkausvideon myös mukaan.

    VastaaPoista
  14. Jännittävä malli ja kauniit värit!
    Koneella minäkin aina kirjoitan nimilaput vaikka muuta teenkin paljon käsin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)Koneella tulee varmaan kaikkein kestävin lopputulos, kun peittoa kuitenkin joutuu pesemään.

      Poista
  15. Onpa aivan ihana vihreä tilkkupeitto, ehkä kaunein vihreä peitto, johon olen törmännyt - katselen täällä siis kuvia aivan kateudesta vihreänä ;D. No joo, sinulla vaikka peiton takapuolikin on tilkuista niin saat senkin näyttämään niin viimeistellyltä ja aivan kuin se olisi tarkoitettukin juuri näin. Tosi hieno työ jälleen kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Tämä on kyllä tosi kiva ja paras minun vihreistäni. Kummasti nämä Suzyn työt vaan onnistuu!

      Poista
  16. Täysin samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. On kyllä jälleen niin upea, viimeisen päälle viimeistelty tilkkupeitto ja nuo värit! Tuli sellainen ihana keväinen tuulahdus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tässä on kyllä keväinen ilme, varmaan tuo vihreä tekee sen :)

      Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)