keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2018

Sitä sun tätä.

Viime viikonloppuna kävin Espoossa Ommel tapahtumassa, joka järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. 
Ohjelmaa oli paljon. Työpajoja, luentoja, lanit ja kangasmyyntiä. Kuvia otin ihan vaan muutaman, joten tässä ne. 


Näin tilkkuilijan kannalta harmillista oli, että kaikki myytävät kankaat olivat vaatetuskankaita, lähinnä trikoita. Paljon on tullut uusia kotimaisia valmistajia sen jälkeen kun minä ompelin lapsille vaatteita. Raikkaita värejä ja kuoseja oli kuitenkin kiva ihailla. Tässä PaaPiin ja Virkkukoukkusen valikoimaa.

Pfaffin osastolla oli esillä heidän uusin lippulaivakoneensa, Performance Icon. Näin isoa ompelutilaa en ole nähnyt missään koneessa. Kelpaa siinä peittoa pyöritellä. 
Päivä oli mukava ja luennot mielenkiintoisia. Parasta oli kuitenkin höpötellä blogikavereiden kanssa. Ainakin lauantaina ompeluväki oli löytänyt runsain joukoin paikalle. Plussaa oli se, että tapahtumaan ei ollut sisäänpääsymaksua. Toivottavasti tapahtuma järjestetään uudelleen. 

Tampereen reissulla löysin hauskan tekstiilien kierrätyspaikan, Nextiilin. Se on Nekalassa, johon on helppo poiketa ennen kuin lähtee ajelemaan moottoritietä Helsinkiin. Koskaan en ole nähnyt näin hienosti laitettuja kierrätyskankaita. Kankaat ovat varsin sekalaisia, eikä tilkkuiluun sopivia ainakaan tällä reissulla löytynyt kuin yksi mieleinen pala. Verhoiksi, vaateompeluun ym. hyvinkin löytyy sopivaa. Hinnat on ihan poskettoman halpoja. Nämä tässä neljä euroa kilo. 

Sekalaisia lankoja hyllyllinen.

Nappeja, solkia, nippeliä ja nappelia, jos vaikka mitä löytyy. Ostin neljä uutta pitkää vetoketjua ja  kankaanpalan, hintaan 0,90snt. Koska käyn säännöllisesti Tampereella, tulee Nextiilissä varmasti poikettua toistekkin.
Vielä yksi ostos, The Cutting Gizmo. Se on vilahdellut jo useammassakin blogissa mutta nyt se härveli on minullakin. Se on laite, jota en todellakaan ajatellut hankkia, sillä se näytti niin turhalta. Kuinka sitten kävikään... niin se vaan lähti mukaan käydessäni Tilkkupajassa, siinä se Soilen hyllyssä odotti juuri minua. Suureksi yllätykseksi se on ollut ihan verraton langankatkatkoja. Se on aina ompelukoneen vieressä ja kuinka helppoa sillä onkaan katkoa ketjuun ommellut palaset. Koskaan ei osaa aavistaa mitä on ollut aina vailla:)
Tyttärelle tehty peitto on valmis. Kunhan vain menen sinne kyläilemään, otan sitten kuvia sen tulevassa ympäristössä.

                                                                       ****

Last weekend we had here in Finland an event called Ommel. There were lot of workshops and lectures. It was fun and interesting sewing event even though it wasn't related with quilting. Unfortunately all those colorful fabrics in the picture are tricot. I had a nice saturday day there with my sewing friends.
Yesterday I found a great textile recycling place called Nextiili. There were lot of new fabrics too. Some of them were cotton but some were synthetic. I was surprised how clean and nicely organized place it is. Everything is very very cheap. I bought one piece of fabric and four new long zippers and it cost 90snt (1USD). For sure I'll visit there again.
I have also bought The Cutting Gizmo. At first I thought it will be useless but I was wrong. It's always beside my sewing machine and it's so easy to cut those fabric chains. It was a good purchase.
A quilt for my daughter is also finished and I'll take some pictures at her home next time I'll visit there.22 kommenttia:

 1. Ommel-tapahtuma olisi ehkä ollut mielenkiintoinen, mutta en viitsinyt lähteä, kun kehotettiin tulemaan julkisilla kulkuvälineillä. En oikeastaan tarvitse tällä hetkellä mitään ompeluun liittyvää, joten en ehkä menettänyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä menin tapahtumaan autolla ja hyvin sinne mahtui, parkkipaikka oli iso. En minäkään oikeastaan tarvitse mitään, kunhan vaan hypistelin :)

   Poista
 2. Ommel-tapahtuma jäi minulta väliin vaikka suunnittelin kovin sinne lähtöä. Rahaa säästyi hurjasti kun pysyin kotona ;) kiva kuitenkin jos tapahtuma saa jatkoa. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti säästyi. Ostaminen lähtee helposti lapasesta kun on niin paljon kaikkea tarjolla. Mukavaa viikkoa myöskin!

   Poista
 3. Jostain syystä en innostunut tuosta ommel-tapahtumasta, mutta ehkä ensi kerralla. Gizmo eli tuttavallisemmin Kimmo, on kätevä. En minäkään tuollaista ollut kaivannut, mutta nyt en ilman sitä osaisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkuilijoillle tapahtumassa ei oikein ollutkaan tarjontaa, ehkä ensi vuonna enemmän. Niinpä tietysti, Kimmohan se :)

   Poista
 4. Täytyypä seuraavalla kerralla Tampereen suuntaan mennessä käydä tuolla Nextiilissä, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mielenkiintoinen paikka käsitöiden tekijälle. Jos tulee hutiostos, ei tule kukkaroon suurta lovea :)

   Poista
 5. Toivottavasti Ommel-tapahtuma saa jatkoa ja minäkin pääsisin ensi kerralla.. Tuo nextiili kuulostaakin mielenkiintoiselta paikalta, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että saa. Heidän yleisötavoitteensa täyttyi rutkasti.

   Poista
 6. Wow! What an amazing weekend! The recycling place looks amazing. So much exciting, and it was great that the thread cutter works. What a beautiful quilt you have finished. Well done! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I’m happy we have events like this in Finland :)

   Poista
 7. Kivannäköisiä trikoita tuolla Ommel-tapahtumassa. Missähän tuosta tapahtumasta on ilmoiteltu! Olen käynyt kerran tuolla Nextiilissä ja totesin, että siellä eivät tarvikkeet maksa paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain tietää siitä keväällä kurssilla mutta juurikaan ei ole minun silmiin osunut mainontaa.
   Ei maksa ei, kierrätys kunniaan!

   Poista
 8. It was a successful weekend. He made a nice purchase. Marie

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoa, että tämmöisiä tapahtumia järjestetään. Sääli, että en päässyt tuonne. Kierrätyskankaista olen itsekin ommellut paljon ja se on hyvä, ettei hyvä materiaali joudu hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tekee kyllä todella hyviä löytöjä kierrätyspisteistä, vaikka totuuden nimissä suurin osa kankaistani on ihan uusia.

   Poista
 10. Harrastetapahtumat innostaa ja houkuttelee kokeilemaan uusiakin juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, innostuin taas vaateompelustakin. Ehkä ompelen puseron!

   Poista
 11. Tuolla olisikin ollut kiva käydä, mutta ehkä ensi vuonna sitten.
  Hienoa, että työsi pääsivät esille isossa tapahtumassa, tuollainen kone olisikin hienoa omistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kone olisi aivan mahtava :) Muutama työ oli somisteena.

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)