perjantaina, elokuuta 24, 2018

Ympyröitä Iconilla

Scroll down for English please.


QA0A0622

QA0A0624
Minulla on ollut kesällä lainassa Pfaffin uusi Performance Icon, oikea ompelukoneiden Rolls-Royse. Tässä siitä hieman lupaamiani kokemuksia. Halusin tehdä sillä jonkin työn alusta loppuun ja tässä on peitto, minkä sillä ompelin. Aplikointia tulee tehtyä aika harvoin, joten nyt oli sopiva aika kokeilla sitä. Olipa ilo ommella ja peitostakin tuli kiva ja pirtsakan värinen.

QA0A0599

Olen jotenkin viehtynyt ympyröihin, sillä se on kivan keveä muoto.

Pfaff Performance IconYhteistyössä Pfaff
Kuvasta ei saa selkeää käsitystä koneen koosta. Ompelutila on iso, 31cm neulasta oikeaan reunaan. Siinä on tilaa pyöritellä isompaakin työtä. Mielestäni parasta on kuitenkin koneen voima, se vetää kangasta kuin juna. Lämmittelyksi tikkasin tuon edellisen postauksen peiton, josta tuli tosi siisti.
Aluksi arvelutti, onko kone kovin monimutkainen käyttää, sillä en ole kovinkaan taitava minkään laitteiden kanssa. No ei se ollutkaan vaikea. Näyttö on suuri ja selkeä ja siitä löytyy kaikki, ohjekirjakin. Näytöstä voi muokata mieleisen lisäämällä siihen haluamiaan toimintoja.
Yksi erityisen ilahduttava toiminto on langan neulansilmään laitto nappia painamalla, mikä olikin tässä työssä hyvä, kun tikatessa langan väri vaihtui usein. Vaikka kone on iso, se on kuitenkin passelin kokoinen ompelupöydälle.

QA0A0632

QA0A0293
Yhdessä blokissa on osassa kolme, osassa neljä kierrosta tikkauksia. Taustassa ne erottuvat hyvin.
Välissä on bambuvanua. Sitä ei löytynyt kotoa yhtä riittävän isoa palaa, joten kokosin sen siksakkaamalla yhteen useamman pienemmän palan.

YmpyräTässä kuvasarja, josta näkee miten tein nuo blokit. Muodonhan voi piirtää millä tahansa mutta minulla sattuu olemaan tällainen kiekko, jolla saa piirrettyä eri kokoisia ympyröitä. Tämä ympyrä on halkaisijaltaan n.14cm (5 1/2"). Ompelin sen yhteen ohuen kuitukankaan (Eurokankaasta) kanssa, liima puoli kankaan oikeaa puolta vasten. Taakse pieni kääntöaukko. Puisella tikulla varovasti käänsin reunoja sisäpuolelta suoraksi. Silitys pohjakankaalle, joka on minulla 18x18cm (7"). Käytin reunan ompelussa ihan tavallista vetoketjujalkaa. Siinä oli hyvä näkyväisyys ja neulaa siirtämällä ompeleen sai juuri niin reunaan kuin halusi. Jos kaarien ompelu tuottaa tuskaa, näin syntyy ympyrät helposti ja siististi.

QA0A0208

Saija's circle quilt
Tässä pari vaihekuvaa kuinka pinta rakentui.

Pfaff Performance IconKone on täynnä kaikkea mahdollista, mitä vain toivoa saattaa. Suurinta osaa sen herkuista en edes ehtinyt kokeilla. Miehelläni on aika ajoin autokuume...tämä ompelukonekuume taitaa olla jokseenkin sama sairaus, kohde vain eri. Uskon, että vielä tavataan Iconin kanssa mutta ainakin toistaiseksi meidän on sanottava heippa.
                                                                      ****

I have had the pleasure of using Pfaff's new Performance Icon sewing machine for this summer. I wanted to do a project with it from start to finish. I rarely make appliqued quilts but now I wanted to make one.
Here are pictures how I made those blocks. I sewed a circle 14cm (5 1/2 ") and thin adhesive fabric together. I turned it around and ironed to background fabric 18x18cm (7"). A zipper foot was really good for sewing the edges.
Because the sewing machine is so spacious, quilting was easy. If you don't like to sew curves, this is nice way to sew circles. I had to return the machine but I'm sure we'll meet again. I think I got a serious sewing machine fewer :)

QA0A0587




40 kommenttia:

  1. Aivan ihana peitto! Kaunis värimaailma, nyt on minun sävyjä ja sellaista syksyistä tunnelmaa. :) Hauskaa kun on myös pyöreitä muotoja, tilkkutöissä ei niin usein pallokuvioita näe. Tosi kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minäkin tykkään näistä väreistä, syksyä kohti mennään :)

      Poista
  2. Kiitos kun kerroit ja opastit tuossa ympyränteossa. Olen usein miettinyt miten ihmeessä niitä tehdään. Kaunis on lopputuloskin, ja tuo kone on varmasti se Rolls Roys. Olispa James vielä kuskina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin yksi tapa, monia muitakin hyviä varmasti on. Sanos muuta, James toivelistalle :)

      Poista
  3. Ympyrät on aina kiehtovia! Kaunis kokonaisuus. Kone varmast herätti kuumeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin herätti, täytyy tässä hieman pohtia ja laskeskella :)

      Poista
  4. Ihanat värit ympyröissäsi. Et kokeillut ommella ympyröitä koneen ympyräohjaimella? Vai eikö ohjain sopinut yhteen tuon koneen kanssa? Ympyrä on aina silmää viehättävä muoto. Nopeutesi taikoa uusia ja niin kauniita tilkkupeittoja on häkellyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut asia mieleen mutta uskon ohjaimen sopivan tähänkin. Mietin vain, että saisinkohan keskikohdan neulan ihan keskelle, että tikkaus osuisi joka paikasta ihan reunaan. Kuvio-ompeleita kyllä mietin myös mutta suora tuntui selkeimmältä.

      Poista
  5. Kyllä tuli kiva tästä peitostasi! Ympyrät on hauskoja!

    VastaaPoista
  6. Очень красивый проект! А если еще получено огромное удовольствие от машины, на которой сделано это одеяло, то счастье вдвойне!:))

    VastaaPoista
  7. Ihana peitto ja varmasti mahtavaa ommella noin upealla koneella! Kiva kun laitoit vaihekuvia, koska mietin jo miten nuo ympyrät on mahdettu tehdä. Kyllä meillä naisilla saa olla ompelukonekuumetta :) Täälläkin podetaan sitä välillä. Onhan tämä ompeluharrastuskin aikamoista välineurheilua. Mukavat viikonloput sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Arvasin että ompelukaverit ymmärtävät tämän kuumeen laadun :) Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

      Poista
  8. Another wonderful quilt, and thank you for a tip on making perfect circles.
    xx

    VastaaPoista
  9. What a lovely quilt! It's a good way to sew circles. I´m sure you had a good experience with the new sewing mashine. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Yes, I had good experience and I’m missing it already :)

      Poista
  10. Onpa taas kaunis peitto! Tuo viimeinen kuva on kuin meidän pellon kulmassa otettu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pellot teidän kulmilla ja Helsingissä taitavat olla samanlaisia :)

      Poista
  11. Kaunis peitto.Olet todella taitava ompelemaan ja värien käyttöön.Jospa joskus oppisen tuon sinun taidon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Kyllä tämän ompelun oppii, tärkeintä siihen on varmasti suuri innostus:)

      Poista
  12. Hei löysin sattumalta blogiisi. Mitään näin kaunista en ole ennen nähnyt edellinenkin oli aivan upea . Olen aina kuolannut tilkkupeiton perään . Helpolta se saattaa näyttää mutta ei kaikista tähän ole. Upeaa. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kiva kun tykkäät. Tervetuloa vaan tilkkuilun maailmaan, se ei ole vaikeaa mutta vie helposti mennessään :)

      Poista
  13. Wow, mieleen nousee kuva isosta vesiväripaletista <3

    VastaaPoista
  14. Tummat reunukset tuovat väri-ilottelun hyvin näkyviin. Mahtava ompelukone! Kyllä tuollaisella huristelisi mielikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Kyllä huristelinkin, hymy huulilla :)

      Poista
  15. Nice circles and great colors. You have made a wonderful quilt. I send a summer greeting. Marie

    VastaaPoista
  16. Tästä tuli todella kaunis peitto ja ympyrät ovat niin kivoja!

    VastaaPoista
  17. Upea peitto ihanan syksyisissä väreissä! Kiva kun avasit tuota ympyrän ompelua. En ois hoksannut että sen voi tehdä noin näppärästi:) Etsiskelin tässä yhtä varaosaa omaan pfaffiin, niin kävin samalla pfaffin sivuilla vilkasemassa tuota konetta. On tuo kyllä mahtava peli, huh huh! Varmasti ollut mieluinen ompelukokemus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Päätös on nyt tehty ja kone hankittu. Nyt vain odottelen kun se saapuu! :))

      Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)