maanantaina, kesäkuuta 17, 2019

Juhannuskassi tikkaamallaScroll down for English please.Minulla on ollut mahdollisuus tutustua moneen minulle uuteen asiaan ja tekniikkaan Pfaff yhteistyön kautta. Nämä tikkausviivaimet ja uusi tikkausjalka ovat olleet yksi mielenkiintoisimmista. Olen ajatellut viivaintikkauksen olevan jotain todella, todella vaikeaa. Väärässä kuitenkin olin. Kyllähän nämä yksinkertaiset kuvioni kalpenevat niiden taidokkaasti ja tiheästi tikattujen töiden rinnalla mutta tässä nyt minun versioni. Idea tulee kuitenkin selville. Yllättävän hyvin tikkaaminen onnistuu ja varsin pienellä harjoittelulla. Tämä kesäkassi valmistui yhdestä testipalasta.

Käytin yksiväristä kangasta, jotta siinä näkyisi hyvin, miltä tikkaus näyttää. Kirjava tilkkupinta antaa hieman paremmin anteeksi pienet heilahdukset.

Yhteistyössä Pfaff

Ensimmäisenä on tuo pisara, millä tein näitä kukkasia. Keksin sille jo pari toisenlaistakin tikkausvaihtoehtoa, joita vielä kokeilen. Toisella viivaimella voi tehdä mm. sydämiä ja kolmannella silmukkariviä. Neliölevyllä tehdään apumerkintöjä, jotta kuviot saadaan suoraan. Käytin merkintään itsestään haihtuvaa tussia. Viimeisenä tikkaukseen käytettävä tikkausjalka. Jalan reuna on normaalia paksumpi, ettei se lipsahda viivaimen päälle.
Alla on puolentoista minuutin videopätkä kuinka homma minulta sujui.


Suurin haaste minulla oli tikin pituuden hallinta. Välillä tuli vähän pitempiä pistoja mutta kun löysi oikean rytmin, jälkikin oli tasaista. Viivain pysyi kiitettävästi näpeissä, eikä heilunut. Pari "kuhmua" sakaroihin tuli kun aloin keskittyä neulaan, enkä siihen että paininjalka kulkee mallinetta pitkin. Performance Iconini voi yhdistää wifiin ja sieltä löysin uusimman päivityksen tämän uutuusjalan käyttöön.

Harmaa ei ole mitenkään kesäinen pirteä väri mutta kun riemunkirjavat kassit tuppaavat jäämään kaappiin. Sisälle laitoin kuitenkin iloisempaa keltaista. Keskikohdassa on pieni solmu puuvillalangasta.
Kokeilen kuvioita varmasti isompaankin työhön ja jos en ihan koko peittoa tikkaa tällä tavoin, niin ainakin joitain kuvioita yhdistettynä johonkin muuhun tikkaukseen. Reunakaitaleissa silmukkaketjut voisi olla hauska. Olen tosi tyytyväinen siihen kuinka onnistuin.
Toinen ompelukone on viety jo mökille, joten jonkin verran varmaan tulee sielläkin ommeltua. Laitan valmistunutta tänne blogiinkin, vaikka ehkä verkkaisempaan tahtiin. Pari työtä on jo melkein valmiina esiteltäväksi.
Toivotan kaikille hyvää juhannusta!

                                                                       ****

I have been co-operated with Pfaff and it has been such a great thing. I have tried many new techniques and learned a lot new. Quilting with templates and ruler foot has been one of the most interesting things. I made this summer bag of the test block. I know, this is very simple but it's a good start, practice and learn more.
I used the drop template to make these flowers. There is a video how I made them. At first I was quite  sure I'm not going to succeed because quilting looks so difficult. I was wrong, it wasn't difficult at all. Of course flowers are not perfect..some stitches are long and some are short but it turned out easier the more I sew.
Grey is not so summery color but I don't use very colorful bags. For a lining I used yellow and it makes the bag little happier.
I wish you happy Midsummer!31 kommenttia:

 1. Hieno tuli. Tuo tikkaus on minullekin täysin uutta hommaa. Mutta helpolta tuo näyttää. Tsidan uskaltaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkea uutta on kiva kokeilla, pysyy ajatus virkeänä. :)

   Poista
 2. Kaunis kukkakuvio syntyi! Oikein passeli kesäkassi ja voi käyttää syksymmälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, ei ole yhden vuodenajan kassi :)

   Poista
 3. Практичная вещь для лета:) Все пробы шитья идут в дело...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Спасибо. Учиться новым вещам - это весело:)

   Poista
 4. I love your new bag! Great quilting, and these new quilted rulers are exciting and give us lots of opportunities. .
  In September I will attend a course to learn this technique. I'm really looking forward to the course. It was fun and inspiring to see this post on the blog here. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. The course would be very fun. I’ll look forward what you’ll make :)

   Poista
 5. Kivalta näyttää! Yksivärinen kassi on sitä paitsi monikäyttöisempi kuin riemunkirjava.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on totta ja vaatteet on kuitenkin värikkäitä :)

   Poista
 6. No enpä tiennyt tuollaisia olevankaan, näppärää! Kiva kesäkassi tuli! Leppoisaa juhannusta sinne.

  VastaaPoista
 7. Nice article as well as whole site.Thanks.

  VastaaPoista
 8. Ai että, miten houkuttais tilata omaan Pfaffiinkin tuollaiset. :) Niin mukavan näköistä puuhaa. :) Ja kivan näköinen on lopputuloskin, tyylikäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo Tilkkutarhasta katselemassa viivaimia. Tyssäsi tilaaminen siihen, kun piti tietää, onko oma kone higf vai low shank. Enpä tiennyt. :/ Pitää jostain tutkia.

   Poista
  2. Enpä tosiaan tiedä mitä tuo korkeus tarkoittaa...omani tulivat Pfaffin kautta, niin ei tarvinnut miettiä sitä. Pakkauksessa oli muuten nasta, jota en tiennyt tähän pisaramallineeseen kuuluvan. Se pitää kuulemma keskustan paikallaan. Myös karheat tarrat mallineiden pohjassa auttaa.

   Poista
 9. Pysyykö tuo malline aivan itsestään kankaan päällä, onko siinä karhennettu pohja tai jotain? vai onko sulla sprayliimaa amllineen pohjassa, joka tartuttaa. Etukäteen kun tulee ajatus, että muovinen mallinen on kankaan päällä liukas. Toinen kysymys: mihin hanskat auttavat?

  Näppärä tekniikka ja tulee ihastuttavaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkuryhmästä kuulin, että ovat käyttäneet karheita tarroja viivaimen pohjassa, se auttaa pysymään paikallaan. Sain kuitenkin pysymään varsin hyvin tämän pienen ja sileä pintaisen työn paikallaan ilman niitä mutta hankin kuitenkin tarroja jatkoa ajatellen. Näissä tikkaushanskoissa on samanlaisia nihkeitä pallukoita kuin puutarhahanskoissa. Niillä saa paremman otteen kankaasta, eikä se luista näpeistä :)

   Poista
 10. Kukkaisaa juhannusta sinulle. Kaunis kassi olkapäälle, ostoksille torille ja juhlat alkakoon.

  VastaaPoista
 11. Kivan näköinen kassi, tyylikäs. Itsellä vajaan vuoden vanha quilt expression 4.2 ja tekisi mieli kyllä kokeilla näitäkin. Kaikkea kivaa sillä olen jo saanutkin tehtyä. Suorastaan rakastan tuota konetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Quilt expression on kyllä hyvä kone, olen sillä(kin) ommellut pitkän aikaa. Kaikkea uutta on mukava kokeilla :)

   Poista
 12. Again, an interesting quilting experience. The shopping bag is very nice. M.

  VastaaPoista
 13. Tulipa hieno kesäkassi!
  Minuakin kiinnostaisi kokeilla noita, mutta pitää tutkia saanko omaan koneeseeni tuota jalkaa hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, jalkavalikoima varmaan vaihtelee. Jospa jossain pääsisi kokeilemaan, niin näkisi tykkääkö:)

   Poista
 14. Very nice jag. Have a Nice week hugs Nina

  VastaaPoista
 15. On vaan niin hieno. Totta, etä kirjavat kassit tahtoo jäädä kaappiin, ne on aina väärän värisiä. Tikkaukset tekevät yksivärisestä tyylikkään ja iloinen keltainen vuori on hyvä piriste. Tuollaisia viivaimia olisi kiva kokeilla, mutta täytyisi hankkia myös tuo erikoisjalka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Niin se on, siksipä suosin yksivärisiä kasseja. Ehkä joku tilkkuystävä voi lainata jalkaa, että pääsee kokeilemaan:)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)