perjantaina, elokuuta 21, 2020

Tassuja

 

Scroll down for English please.


Karhuntassupeitto on työ, jonka aloitin osallistuessani Rachel Houserin kirjan blog hoppiin. Vaikka tarkoitus oli tehdä vain muutama väriharjoitusblokki, niin innostuin tekemään niitä lisää ja tämmöinen työ niistä syntyi. Jos nyt kokoaisin peiton uudelleen, saattaisin laittaa blokit toisin päin...ehkä.

Tässä peitto on mökin vintillä. Ruskeaa tulee käytetyksi todella harvoin mutta nuo muutamat palat tuolla joukossa antaa mukavasti lämpöä, joten toimii. Hieman on vintin perällä pimeää kun peitto peittää valon.

Aika hyvä malli mökkille, kun se on perinteinen mutta kuitenkin ripaus nykypäivää.

Kankaat on sekalaisia. Paljon on tilkkulaatikosta ja osa isommista paloista leikattua. Tikkasin ihan perusruudukkoa. 

Taustakangasvarastosta löytyi pala hyvin marinoitua Marimekkoa. Hienoa, että se pääsi nyt käyttöön ja sopii mielestäni tähän täydellisesti.
Onpa kiva kun taas yhden työn voi laittaa valmiiden pinoon ja suunnitella seuraavaa. 
Mukavaa viikonloppua!

****

Some moths ago I joined Rachel Hauser's guide to color blog hop. Those neutral colored blocks looked  good so I decided to make more of them and here is the finished Bear Paw quilt. If I started it now I might turn the blocks upside down...maybe.
I rarely use brown but here it looks really good and brings some warmth. Bear Paw is a good pattern to the summer house because it's traditional but still modern. 
Lot of fabrics are scraps but I also used bigger pieces from my stash. I have had this Marimekko backing for years just waiting for this quilt. They are a good pair I think!
I like this simple quilting, grid looks always good. 
It's nice to finish a quilt and put it to the pile of finished quilts.
Have a nice weekend! 
                                                                                                                                                                 

26 kommenttia:

 1. No onpas taas hyvät värit ja sopii todellakin hyvin näkyvillä olevaan ympäristöön. Tykkään nykyään näistä simppeleistä tikkauksista. Ruudukko on kiva tikkaus, tässäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä väritys on tosiaan niin neutraali, että käy moneen :)

   Poista
 2. Karhuntassut voi näköjään asetella noinkin. Kiva peitto. Varpaat on sävytetty mukavasti koko jalkapohjan väriin. Ruskea antaa todella lämpöä musta-valkoisten joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Asettelussa on monia vaihtoehtoja. Sivuttain ne näyttävät kaloilta.

   Poista
 3. How many bears stomped in the attic? :))))) Great work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unfortunately I didn’t see any, only these footsteps :)) Thank you!

   Poista
 4. Oikea karhujen tanssi! Niin on hyppelöity jälkiä peittoon. Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Hieno perinteinen malli ja olet saanut sen kangasvalinnoilla modernisoitua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On paljon perinteisiä kauniita malleja, jotka näyttää hyviltä moderneilla kankailla.:)

   Poista
 6. Kauniit tassunjäljet! Kauniista kankaista ja hyvällä maulla yhdistettynä, niin huippulaatua!

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja taidolla tehty peitto, kivat väriyhdistelmät. Modernisoitu karhun tassu:)

  VastaaPoista
 8. Sinulla on kyllä upea värisilmä, osaat yhdistellä värejä niin, että lopputulos on aina harmoninen. Hieno herätyskellokokoelma, lienette hyväunista joukkoa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tätä oli erityisen kiva suunnitella ja sommitella. Edesmennyt anoppini oli innokas kirpputorin kävijä ja sain aina mökkituliaisena vanhoja vekkareita. Nykyään ostan itsekkin jos löydän vanhan ja sopivaan hintaan :)

   Poista
 9. Dear Saija, could it be that I saw an opening picture of this quilt on which only a few blocks could be seen on a pin board? I was absolutely thrilled by this picture, so I immediately decided to sew a quilt with this block and this color scheme as well. I'm working on that right now. I found your blog much later through Sandra's blog. And now I see your finished quilt and I just think it's beautiful! Kind regards, Dorothee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Dorothee! I’m so happy you got an inspiration. This is really good pattern and with these colors it’s also a nice Autumn quilt :)

   Poista
 10. Kaunis on taaskin, niin kuin aina. :)
  Miten sinä saat nuo tikkaukset niin hyvin? Aloitatko reunasta vai keskeltä? Ompeletko samaan suuntaan kaikki vai joka toisen toiseen suuntaan? Miten kiinnität vanun ja kankaat tikkauksen ajaksi? Mulla tahtoo tulla tikkauksiin aina muutama ryppy. En tykkää niistä rypyistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä aloitan aina reunasta tikkaamaan, etenkin jos teen tällaista suoraa tikkiä. Ompelen aina samaan suuntaan, siten tulee tasaisinta. Jos työ on iso niin puolivälissä saatan kääntyä tikkaamaan toiseen suuntaan, jotta se mahtuu koneen kaulaan.
   Teippaan taustan lattiaan, levitän siihen vanun tasaisesti ja sitten päällisen tasaisesti. Vanu ja tausta saavat olla hieman reilummat kuin päällinen. Sitten harsin kaikki osat yhteen n. 10-15 cm välein pitkittäin ja poikittain. Nykyään olen käyttänyt aika usein myös tähän tarkoitukseen tehtyä suihkeliimaa. Se on nopeampaa kuin harsiminen. Monet käyttävät myös hakaneuloja (paljon) kerrosten yhdistämiseen. En ole sitä kokeillut mutta toimii varmasti hyvin kun monet sitä käyttää.
   Minun koneessa on myös yläsyöttäjä, joka on mielestäni ehdoton tikkauksessa, jotta ylä- ja alaosa syöttyvät samaan tahtiin, eikä tule kurttua. Kaikkein tärkeintä on, että kerrokset pysyvät yhdessä mahdollisimman hyvin, niin silloin tulee siistein jälki :) Minäkään en tykkää rypyistä mutta kyllä niitä joskus tulee.

   Poista
  2. Minunkin kyllä pitää innostua tuosta yhteen harsimisesta, kun olen siinä niin laiska. Minä usein kiinnitän juurikin hakaneuloilla, mutta kankaat pääsevät niissä vähän liikkumaan. Minkä merkkistä liimaa käytät? Se kuullostaa näppärälle. Se ei varmaankaan sotke neulaakaan, vai?

   Poista
  3. Hakaneuloja täytyy olla varmaan aika paljon, että ne pitää kerrokset yhdessä. Käytän pariakin eri merkkiä mutta Prym suihkeliima on helpoiten saatavilla. En ole huomannut sen aiheuttavan ongelmia neulalle eikä koneelle, kun on tähän suunniteltu. Kokolailla tällä tekniikalla teen liimauksen.
   https://cluckclucksew.com/2017/04/how-to-spray-baste-a-quilt.html

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)