tiistaina, toukokuuta 04, 2021

Ikuinen vappu

 Scroll down for English please.


Tämä peitto sai nimekseen "Ikuinen vappu", sillä pallokuviot tuovat vapun mieleen ympäri vuoden.
Pallojen, tai oikeastaan ovaalien ompelun aloitin jo viime kesänä mutta työ jumiutui eri vaiheisiin tässä matkan varrella.  
Tälle kuviolle mulla on toinenkin idea, joten teen sen ehkä joskus uudelleen vähän muunneltuna. 

Taustaksi suunnittelin ensin tuota vaaleampaa sinistä mutta kun sitä kuluikin niin paljon, niin laitoin tummempaa jatkoksi. Se olikin onni onnettomuudessa, sillä kaksivärisenä tausta näyttää paljon paremmalta. Onneksi en tikannut tätä itse, vaan vein Tilkkupajaan tikkaukseen, sillä tikkaus sopii tähän super hyvin. Tikkaaminen antaa ilmettä mutta ei kuitenkaan kilpaile peiton kuvioiden kanssa.
 
Eurokankaan laarista löytyi ihan täydellinen kuvio taustaksi. 

Tätä kanttia olin jo aikaisemmin laittamassa yhteen toiseen peittoon mutta onneksi en laittanutkaan, sillä se oli juurikin tähän tarkoitettu.

Kuviota voisi käyttää poikittainkin ja se toimisi ihan hyvin näinkin. Käytin leikkaamiseen Papper Sax Stenin ovaalimallineita.

Kaikki nuo vaaleat osat ovat kuviokankaita, vaikka se ei kuvassa oikein näykkään. Osassa on hyvin hento kuvio ja osassa aika voimakas. 

Tilkkuryhmään jo laitoinkin kuvan tästä Be Creative lehdestä. Siinä on juttu ja kuvia tilkkutöistäni, oikein monta sivua. Sisältö on pääasiallisesti kirjontaa mutta myös joitain artikkeleita ja ohjeita on liittyen tilkkuiluun. 

Harmillisesti tätä lehteä ei maahantuoda Suomeen, joten sitä ei löydy meiltä lehtipisteistä. Bonuksena vielä Elmo koirakin on päässyt ikuistettuna lehteen. Kiitoksia lehdelle, oli mukava kun sain olla mukana.

                                                                             ****

With this quilt I can enjoy balloons around the year. I started to sew this last summer but I got stucked on it many times on the way but finally it's done. I have another, little different idea for using this pattern and maybe I'll make it later. I used for cutting Papper Sax Sten's oval templates.
I had a blue solid for a background but it ran out. That was a good thing because I had to add darker blue and it looks so much better this way. I'm happy I didn't start quilt this myself because Töölön tilkkupaja made a good job and the quilting looks awesome.
The backing is a found from the local fabric store Eurokangas. The striped binding was meant to be for another quilt but luckily I didn't use it then. The multicolor fabric is a perfect choice for this quilt.
All the light shapes are patterned fabrics even though they look quite solid in the picture.
I'm happy to be featured in the Be Creative magazine. The magazine includes embroidery, textile art, needlecraft and some quilting articles too. It was nice to tell about Finnish quilting. 


31 kommenttia:

 1. Ikuinen vappu on hieno nimi hienolle peitolle. Kiitos, että edistät suomalaisen tilkkuilun arvostusta kansainvälisellä rintamalla.

  VastaaPoista
 2. Ikuinen vappu on hyvä nimi työllesi:) Heti alkoi JVG soimaan päässä:) Tuo olisi kyllä kiva malli tehdä.
  Kiva että sait artikkelin lehteen! Näin saavat muutkin tietoa että kyllä täällä pienessä Suomessakin osataan, tai ainakin jotkut osaa;):) Kuva Elmon kanssa on onnistunut, oletko itse ideoinut sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Olen kyllä, kuva Elmon kanssa on otettu meillä kotona silloin kun hän tuli meille. Halusin ikuistaa meidät yhdessä ja siinä kyllä välittyy se kuinka paljon Elmoa rakastetaan :)

   Poista
 3. Tyylikkäitä vappupalloja. Kaikki työsi ovat hyvin suunniteltuja värejä ja tikkauksia myöten, ei ihme, että ne kelpaavat lehteen monien ihmisten iloksi ja opasteeksi. Hienoa tuoda suomalaista osaamista maailmalle. Hyvää toukokuuta.

  VastaaPoista
 4. Iloinen ja raikas peitto! Ihanaa että taitosi esitellään maailmalla, onneksi olkoon!
  Upeat kuvat aina viimeistelevät esillepanosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli tosiaan mukava päästä mukaan lehteen :)

   Poista
 5. Tätä peittoa jaksaa kyllä katsella, ihanan vangitseva. Olisipa kyllä hauska tehdä joskus itsekin tällainen kunnon tilkkutyö. Mulla on aina sellaisia yksinkertaisia. Upeat nuo tikkaukset! Olisi kiva nähdä, miten noin upea tkkaus saadaan aikaan. :)
  Onnittelut lehteen pääsemisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mallin ei tarvitse olla monimutkainen ollakseen kaunis. Yksinkertaiset mallit ovat yleensä niitä parhaita. Tikkauskone on tosi iso laite, johon peitto pingotetaan. Tikkaustapahtumaa on kyllä mielenkiintoista seurata :)

   Poista
  2. Niin ajattelinkin, ettei se varmasti ole pieni laite. Mietin heti, että voisiko sitä kotikonstein pingottaa mitenkään. :D

   Poista
 6. Kuvio nousee hienosti esille taustastaan. Serpentiini kokoaa koko työn. Ihailen aina näitä tikkauksia, kuinka laaja kuviovalinta koneen ohjelmoinnissa onkaan.
  Upeat työt myös lehdessä, kiitos kun näytit. Ja hienoa, että työsi on näkyvillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Soilen tikkausvalikoima on tosi laaja ja hän ostaa uusia malleja säännöllisesti lisää, joten samoja ei tarvi aina pyöritellä. Tosin joistain tikkauksista tulee suosikkeja ja niitä tulee käytettyä useamminkin.

   Poista
 7. Great blanket. Your patchwork sewing is already a higher level. Marie

  VastaaPoista
 8. On jälleen niin kaunis peitto.

  VastaaPoista
 9. Upea peitto! ❤ Ikuinen vappu on kyllä oikein osuva nimi. 😊

  VastaaPoista
 10. ... takapenkil jatkuu
  Haluun tarunhohtoiseen
  Ei enää duunii, painan puita uuniin
  Syvemälle skutsiin meen

  Upea, ihanan värikäs, vappumeininkiä!

  VastaaPoista
 11. Peitolla on oikein osuva ja sopiva nimi. Upea, kaunis ja taidokas peitto! Hienot tikkaukset kruunaavat sen. Hienoa, että sinun töistä leviää maailmalle kuvia, upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon, olen myös tyytyväinen työhön :)

   Poista
 12. I h a n a ! Sinulla on aina niin raikkaat värit. Harmi, että tuota lehteä ei saanut täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään yleensä selkeistä väreistä, vaikka joskus on kiva tehdä muutakin :)

   Poista
 13. Ihanat pallokuvat!!!
  Onko peitteen paikka takapenkillä? :o)

  VastaaPoista
 14. Ihanat värit peitossa, todella kaunis!

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)