torstaina, toukokuuta 26, 2022

Kesätöppöset

 


Scroll down for English please.


Vähän erilaista tilkkutyötä tällä kertaa. Espadrillet ovat olleet jo pitkään tekolistalla ja nyt kun pohjat tulivat kaupassa vastaan, ajattelin kokeilla kuinka tekeminen onnistuisi. Onnistuikin yllättävän hyvin ja sain niistä ihan kenkien näköiset. Tilkkublokki antaa kivan persoonallisen ilmeen, vaikka jostain kivasta kankaastakin ilman blokkeja tulisi tosi nätit. 

Näitä Prymin pohjia myydään varmaan monessakin paikkaa mutta nämä ostin Tampereella käydessäni Ompelijanmaailmasta. Kokoni on 39 ja siksi valitsin sen kokoiset pohjatkin. Valmiit kengät ovat hieman liian reilut, joten jos vielä teen toiset (todennäköisesti teen), ostan koon 38. Paketista löytyi linkki ohjevideoon ja se olikin oikein hyödyllinen. 
Lanka jolla ompelin osat kiinni pohjiin oli karhulankaakin vahvempaa, eikä sitä saa käsin poikki. En edes muista mistä se on minulle kulkeutunut. 
Päälliosat ovat tilkkupuuvillaa ja vuori hieman sitä vahvempaa. Silitin päällisiin ohuen tukikankaan, koska halusin näistä ryhdikkäät. 

Ompelu otti sormiin, sillä välillä joutui käyttämään voimaa. Neula kun ei voi olla ihan ohut, että langan saa sen silmästä läpi. Kankaiden paksuus vaikutti toki sekin ompelemiseen. Paikoin en ole ihan tyytyväinen tikin laatuun mutta ehkäpä sitä ei käytössä huomaa.  

Mittailin kaavan päälle minkä kokoiset blokit olisivat hyvät ja tein sen mukaan.

Äitini, jolla on vähän isompi jalka, saa kokeilla olisivatko nämä hänelle sopivat. Jos ne ei hänelle käy, laitan pohjallisen ja pidän itse. Nähtäväksi jää, kuinka kestävät tällaiset itse ommellut kengät ovat. Ehkä ei kuitenkaan tanssikengiksi soveltuvat, vaan mainiot sellaiseen hillittyyn puutarhakahvitteluun.


                                                                      ****

I have made something new and different. Espadrilles have been on my mind for a long time and when I found Prym's soles I decided to try making them. I'm pleased because they look like real shoes. Quilt blocks give a personal touch for them. 
My shoe size is 39 so I bought 39 size soles. The shoes turned out a little bit too big, so if I ever make  another pair (I think I will) they will be size 38. 
Sewing was quite hard on my hands and fingers because the fabric and the needle were thick and the thread was strong. I even used iron-on interfacing to get some structure to the shoes. I used quilt cotton for the topping but the lining is little thicker than that.
I'm not 100% pleased with my hand stitching but maybe it won't be noticeable when used. 
My mom's feet are little bigger than mine so if shoes fit on her, she can keep them. 
It remains to be seen, how durable the shoes are. Maybe they are not suitable for dancing but great for a quiet coffee break in the garden.

18 kommenttia:

 1. Kengistä tuli kauniit! Minulle kävi samoin, oman koon valittuani ne ovat liian isot. Ehkä villasukan kanssa sopivat : D Ostin uudet pohjat, kun tuli kierrätyskeskuksessa vastaan, mutta en ole saanut tehtyä valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No enpä ole ollut sitten ainoa. Myymälässä ei tainnut olla osaamista koon valinnassa. Pohja ei saa näköjään olla yhtään pidempi kuin jalkapohja.

   Poista
 2. Todella onnistuneet - minullakin on nurkissani tuollaiset pohjat, täytyy laittaa to do -listalle. Kiitos kun jaoit ❤️

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kun saa osat ommeltua, niin käsinompelun voi tehdä vaikka ulkona kesätyönä :). t. Saija

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Eihän noita malta käyttääkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitten on hyvä syy tehdä uudet kun menevät huonoksi :). t. Saija

   Poista
 5. Miten taitavaa. Ja kauniit.

  VastaaPoista
 6. Отличная утилизация ! Для тепла и уюта:)

  VastaaPoista
 7. Oikein sydämelliset espadrillet. Hyvä tietää tuo koko-juttu, jos innostun tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, voisin kuvitella että kokojuttu pätee jokaiseen jalkaan. t.Saija

   Poista
 8. Aivan superkauniit kesäjalkineet! Niitähän täytyy tehdä joka asulle omat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kyllä heti alkoi eri versiot raksuttamaan mutta sormet ei kestä ompelua koko garderoobille :). t. Saija

   Poista
 9. Wau, onpa kivat!!
  Systeri on vannoutunut espadrillojen kesäkäyttäjä, löytyy kankaisia ja nahkaisia joka lähtöön. Jos nyt näkisi nuo sinun tekemäsi, halkeaisi kateudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onhan ne mukavia ja vilpoisia kesäkenkiä, sekä helppo laittaa jalkaan:)

   Poista
 10. Tosi kauniit ja persoonalliset, ei kovin monelta löydy! Kiva, kun kerroit kokoihin liittyvän, niin osaa valita oikean koon. Kesäkengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vihdoin tuli kesäkelitkin :) Saija

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)