keskiviikkona, elokuuta 24, 2022

Työhuoneen kesäsiivous


No English text this time but you can use translator on the sidebar :)


Tervetuloa työhuoneeseeni. Kaikki tasot on järjestetty, lattia imuroitu ja mopattu, joten nyt kelpaa 
tehdä pieni kierros. Joitain pieniä uudistuksia on tehty ja joitain uudistuksia on odottamassa. 
Huoneeseen kun tullaan, näkymä on tämä. Haluan, että näkymä on sievä ja siisti, sillä se näkyy toiseen huoneeseen ja keittiöön asti. Puusohva vie tilaa mutta se saa olla siinä toistaiseksi.
Capella tilkkutyö on nyt seinällä ja ehkä myöhemmin se vaihtuu toiseen.

Näkymä huoneen keskelle. Alkukesästä sain tämän hienon Singerin silityslaudan ja -raudan blogiyhteistyönä. Olen tykästynyt molempiin kovasti niitä tässä kesän ajan testailtuani. Koska lauta on iso 54cm x140cm ja tukeva, olen laittanut siihen välillä leikkuualustan ja pitänyt sitä myös aputasona. Vieressä voi silittää blokit kätevästi. Olen käyttänyt siinä myös toista, isompaa leikkuualustaa. Singer Ironing & crafting station sh. on 345€ mikäli mietit hintaa.
Jos katsotte, että on huonosti siivottu, kun kirjoja on lattialla, niin niillä on ihan tarkoitus. Muutoin tämä Ikean paloista koottu leikkuupöytä on vallan mainio mutta kun siihen on tullut painoa, ei pyöräsysteemi kestä. Toisella puolella pöytää on kaapistot hieman jo vääntyneet, joten hakusessa olisi uusi tukevampi. Jos jollain on tietoa mistä sellaisen voisi löytää, kerro ihmeessä. Puusepällä toki voisi teettää juuri sellaisen kun tarvii. 

Lauta on löytänyt paikkansa leikkuupöydän päästä. Jos se pitää laitaa kasaan, on säilytyspaikka sohvan ja kangaskaapin välikössä. 
Takana näkyy kiinteät kaapit, joissa on vasemmalla mm. tilkkulaatikot. Oikealla kaapeissa on nauhoja, nappeja sekä kaikkea mahdollista ompeluun liittyvää nippeliä ja nappelia. Ihan reunimmaisessa on harvoin tarvittavaa, kuten työkaluja, nalletarvikkeita, virkkuu- ja neulomistarvikkeita ym.

Tässä vielä lähikuva TrueBlast 1.0 höyryasemasta (sh. 99€.) Tykkään tästäkin kun ei tarvi yhtenään täyttää säiliötä ja jos vahingossa unohtuu virrat päälle, se sammuu itsestään. Silitysjälkikin on oikein hyvä.

Leikkuupöydällä on viivaimet, joita tarvin useimmiten. Niiden teline on jostain reissusta tuotu. 
Korissa myös usein tarvittavia tavaroita kuten paperisakset, erilaisia tikkuja kulmien kääntämiseen, vaateharjat, leikkurit ja pieniä viivottimia. 

Uuteen pöytään haluan saman tyylisen lokerikon, kaappeja ja säilytyslaatikoita. Oikealla laatikoissa on saumuri- ja tikkauslankoja. Vieressä kukkaroihin kehyksiä ja vetoketjuja. Seuraavaksi muistivihkoja sekä laukkutarvikkeita. Päädyssä erilaiset mallineet ja pienemmät erikoisviivaimet laatikossa. Kaapeissa kaikkea sekalaista. 

Heti leikkuupöytää vastapäätä on ompelupöytä. Sitä on mahdollisuus nostaa ja ommella seisaaltaan mutta en ole nostanut kuin pari kertaa. Tästä on kätevä nousta leikkaamaan tai silittämään, kun kaikki toiminnot ovat lähekkäin. Seinällä olevaan reikälevyyn voisi ostaa pari lokerikkoa lisää. Pöydällä oleva kori on pieniä tilkkuja varten. Nakkaan ne siihen ja kun se on täynnä, lajittelen ne kaapissa oleviin laatikoihin. 
Ompelen Pfaffin Performance Iconilla. Iso ompeluaukko on luxusta. 

Tässä suunnitteluseinä, joka on ihan paras. Siitä tulee usein kysymyksiä. Se on pala kapalevyä, jonka olen päällystänyt valkoisella flanellilla. Flanelli oli löystynyt käytössä, niin kiristin sitä pingottamalla takaa.. Kiinnitykseen käytin pieniä neuloja. Tarraharjalla saa langanpätkät ja pölyt hyvin pois pinnasta. Palat tarttuu pintaan tosi hyvin ilman neuloja mutta jos blokki on iso ja siinä on paljon saumoja, käytän neulaa kiinnitykseen. 
Haaveilen isommasta levystä, jonka voisi kiinnittää seinään vaikka tarranauhalla. Nyt seinällä ei ole mitään työtä, sillä keskeneräinen työ on toisen huoneen lattialla kokonsa vuoksi.

Koukuissa roikkuu saksia. Näin monia en oikeesti tarvi mutta ne on vaan niin kivoja.

Ompelupöydällä on myös nämä purkit, joissa on pientä tarpeellista ja vähemmän tarpeellista.

Pieni kärry on ompelupöydän päässä. Ompelulangat olivat pitkään tässä kärryssä ilman rasioita ja nehän pölyyntyivät ihan kamalasti. Nyt ne on järjestetty väreittäin rasioihin ja tarvittava löytyy helposti.
Alemmalla hyllyllä on paininjalkoja, puolarasia ja ompelukoneneuloja lasipurkissa. 

Ei puusohva ole ihan tyhjänpanttina ja koristeena, vaan sen sisällä säilytän erilaisia vanuja. Suurin osa on peitoista jääneitä paloja, joita on tarkoitus yhdistää isommaksi. Tällä hetkellä minulla on myös kokonainen rulla vanua ja sitä säilytän varastossa.

Tältä näyttää kiinteän kaapiston sisältä. Ylä- ja alahyllyllä on valmiita peittoja mutta ei siinä vielä kaikki...niitä löytyy viereisestä kaapista yhtä paljon, sekä toisen huoneen kaapista lisää. Tiedän, ei järkeä!
Valkoiset laatikot ovat tilkkuja varten. Tilkut on lajiteltu väreittäin, jotta jotain löytäisi kun tarvii. 
Pidän pientä varastoa taustakankaita eli ostan jos löytyy jokin mieluinen ja vieläpä mieluiseen hintaan. Useimmiten sieltä löytyykin joku sopiva, eikä tarvitse lähteä metsästämään kun työ on vain taustaa vailla.
Täällä on viikattuna myös ruskeat kankaat, joita tulee käytettyä aika vähän. Varsinaisessa kangaskaapissa on hieman ahtautta. Viereistä kaappia en esittele, sillä siivous ei ylettänyt sinne asti. 

Tykkään tästä kangaskaapista tosi paljon. Kankaat on järjestetty noin suunnilleen väreittäin. Ylhäällä yksiväriset. Tästä on helppo löytää ja valita mitä milloinkin tarvii. Käytännössä pinot eivät pysy suorassa mutta ihan niin tarkka en ole, että se häiritsisi. Vielä en ole huomannut valon tekevän raitoja kankaisiin mutta se on tietysti mahdollista. Tilkkukirjoja säilytän kaapin päällä ja muut aiheet ovat leikkuupöydän kaapeissa. 

Vanha puutuoli kuuluu myös sisustukseen ja siinä on vaihtuva tilkkutyö selkänojalla.

Ystäväni Erja tekee betonitöitä ja nuo kirjaimet ovat hänen tekemiään. 
Onpa taas ihanaa kun nurkat on siivottu. Työhuoneeseen on mukavampi mennä ja tavaratkin löytyy paremmin. Vaikka siisteys on hetkellistä, se tuo paljon iloa juuri nyt. 19 kommenttia:

 1. Hienossa työhuoneessasi on kunnolla tilaa niinkuin pitääkin olla;) Oma huoneeni on vähän liian ahdas, haluaisin että kaikki olisi selkeämmin esillä. Vai onko tavaraa liikaa, ei kai;)
  Käytän samaa systeemiä kangassilppujen keräilyssä. Se on kätevä, vielä siirtovaiheessa voi miettiä tarvitseeko jotakin palaa vai ei:)
  Viivaimien säilytysteline näyttää kätevältä! Hmm, osaisikohan mies tehdä sellaisen, pitääpä kysellä.
  Singerin silityslauta on paras!! Koriosalle en vaan ole keksinyt käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen huoneeseen, vaikka koskaan ei kait ole liikaa tilaa :) Tuo teline on varmaan ihan helppo tehdä kun on välineet. Voisi olla hieman leveämpikin, niin olisi vielä tukevampi. Joskus on tuosta reunalta kolisten pudonnut kun olen huitonut.
   Jos silityslauta on esim eri huoneessa missä ompelee, niin siellä voi olla vaikka sakset ja mittanauha varuiksi :). T. Saija

   Poista
 2. Ihana ja siisti työhuone. Tuo puusohva on kaunis ja tarjoaa näkyville kättesi jälkeä. Kiva saksikokoelma. Minulla on työn alla tuo Oikeustalon portaat ja kävin kurkkaamassa sinun peittoasi ennen sen aloittamista, koska muistin sinun ommelleen sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Puusohvalle on mukava laittaa vaihtuvaa näyttelyä. Oikeustalon portaat on hyvä malli :). T. Saija

   Poista
 3. Ihana blogipostaus, luin ja katselin monta kertaa! Minä ompelen samassa pienessä tilassa kuin teen päivätyötäni kuvataidetta ja se vaatii, että kaikelle on paikkansa niin maalaustarvikkeiden kuin tilkkutyötarvikkeiden osalta, jotta voin ottaa niitä esille vuorotellen. Eniten minua inspiroi sinun työhuoneessasi se, että sen ulkonäöllä ja töilläsi on tyylillinen yhteys. Se sai miettimään, että ehkäpä minunkin. Tila vaikuttaa alitajuisestikin siihen mitä tekee. Sulla on myös ihana ompelukone, mun unelmalistalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämön kirjoitti @paivipeony instassa, unohdin laittaa nimeni!

   Poista
  2. Kiva kuulla, että tykkäsit. Hauska juttu, että näet niissä yhteyden, sillä itse tuollaisia asioita ei oikein huomaa mutta pitää varmasti paikkansa. Kaksi erilaista harrastusta samassa huoneessa vaatii takuulla luovuutta ja järjestelmällisyyttä :) Minunkin kommentit tulee anonyyminä, enkä osaa sitä vaihtaa. T. Saija

   Poista
 4. Tämä sinun työhuoneesi on kyllä aivan ihana. Niin inspiroiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän siellä viihtyy ja välillä liikaakin :). T. Saija

   Poista
 5. Kaunista! Samaa mieltä että koko huone kuvastaa tyyliäsi. Kankaat lasikaapissa on ihanaa! Ei ihme että tuolla syntyy niin upeita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Siisti huone on kyllä ihana, kunhan saisin sen pidettyä sellaisena ): t. Saija

   Poista
 6. Olet kyllä energinen nainen! Ihan hengästytttä, että saat tuon kaiken näyttämään niin tehokkaalta, mutta seesteiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestä tuntuu ettei saa oikein mitään aikaiseksi mutta siivous on kyllä palkitsevaa :). Saija

   Poista
 7. Hallo Saija, ich verfolge deinen Block schon länger. Sehr schöne Quilts und andere Sachen machst du.
  Ich habe auch so einen Schneidetisch wie du. Mein mann hat aber die Schränke auf eine OSB-Platte geschraubt und dann die Rollen angeschraubt. So lässt sich der Tisch gut hin und her bewegen. Vieleicht ist das ja eine Lösung für deinen Tisch.
  Liebe Grüße
  von Silberimi
  PS.: Ich habe leider keinen Block, bin aber Patchworkerin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke, schön zu hören! OSB Platte wäre eine gute Lösung gewesen, aber das habe ich beim Kauf des Tisches nicht verstanden. Vielleicht lässt es sich noch beheben. Saija :)

   Poista
 8. Nyt on kiva taas aloittaa syksyn työt, kun on tarvikkeet paikoillaan. Kaunis työhuone, valoisa ja tarpeeksi tilava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, kiva alotella syksyn hommia, kiitos :) Saija

   Poista
 9. To je nádherná pracovna. Vše má své správné místo. Moc se mi líbí prosklená skříň na látky. Tak skvělá šicí dílna je můj sen. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Děkuji. Je příjemné pracovat v šicí místnosti. Saija

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)