tiistaina, maaliskuuta 12, 2024

Matka maailman ympäri


Scroll down for English please.

Tämän peiton olen aloittanut viime lokakuussa ja se ollut jo jonkin aikaa valmiina. Malli on "Trip Around The World" eli matka maailman ympäri. Tästä mallista on olemassa monen montaa erilaista versiota.
Itsekin olen tehnyt yhden aikaisemmin. Tämä on mainio malli tehdä, jos ei ole mitään muuta ideaa ja haluaa päästä eroon esim. tässä tapauksessa 2 1/2" neliöistä. Osa neliöistä oli Jelly roll kaitaleen pätkiä muista töistä ja osa ihan vaan muita paloja tilkkulaatikosta.

Tikkasin selkeitä ruutukuvioita, joka olikin aika helppo mennä ruutujen mukaan ja tikkauksesta tuli tarpeeksi tiheä.  Kaapissani olevista kanttivaihtoehdoista tämä oranssi sopi kokonaisuuteen parhaiten.

Koska etupuoli on tehty jäännöspaloista, niin kokosin takakankaankin sekalaisista paloista. 

Tarkoitus oli olla valikoimatta värejä ja laittaa niitä satunnaiseen järjestykseen mutta eihän se minulta onnistu. Heti ensimmäisessä palassa aloin miettiä mikä väri mihinkin sopisi. Tästä tulikin kompromissi, suunnittelua ja ei suunnittelua. 
Yksi blokki on 36kpl  2 1/2" neliöitä eli työ seinällä on neljän blokin levyinen. 

Käytin pääasiassa pehmeitä värejä mutta joitain kirkkaita on joukossa piristämässä. Muutama pala on tästä tilanteesta vaihtanut paikkaa lopulliseen työhön ja taisin tehdä pari uuttakin palaa. Hauska työ tehdä.

Tästä peitosta en ole tehnyt omaa postausta mutta tässä siitä yksi kuva tänne blogiinkin mikäli ette ole sitä nähnyt facessa tai Instassa. Vanha kunnon Hirsimökki, joka on aina vaan niin hyvä ja kiva ommella. Tikkaus on tehty Tilkkupajassa.
Kovasti on keväisiä värejä molemmat ja alkaa ajatuksetkin olla jo keväässä.

                                                                       ****

I started "Trip Around The World" quilt last October and it has been finished some time ago. I have seen many versions of this pattern and I love how versatile it is. My idea was to use my 2 1/2" squares and get rid go my scraps. 
I started picking up fabrics randomly without thinking about colors but it's really difficult for me to work like that. So this is a compromise between planing and random sewing.
One block is made of 36 pieces of 2 1/2" squares. This quilt is four blocks width and six blocks high.
The quilting is simple straight lines from corner to corner and it's dense enough. Because the top is made of scraps the backing is also scrappy. The orange binding from my stash looked the best.
I haven't made a blog post of this "Log Cabin" quilt (last picture) but here is one photo of it also. You might have seen it on Instagram. Log Cabin is one of my favorites because it's so fun to make and the final result is always different. 
Both quilts have spring colors. We still have some snow here but my thoughts are on spring. 

18 kommenttia:

 1. Kauniita peittoja molemmat. Kiva tapa matkustaa maailman ympäri ja käyttää matkalippuna jämäkankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, voi matkustella ihan kotimaisemissa :))

   Poista
 2. Ihanan raikkaat värit on maailmanpyöräpeitossa:) Tässä olisi hyvä idea mullekin jämäpalojen hävitykseen;)
  Hirsimökkipeittosi on modernimpi versio:)

  VastaaPoista
 3. Both beautiful quilts, lots of colour!

  VastaaPoista
 4. Nyt on niin perinteisisä malliblokkeja, että. Molemmissa ihana raikkaat värit.

  VastaaPoista
 5. Kauniita värejä on sinun jämälaatikossasi. Matkasta tuli niin hauska ja raikas. Tämä onkin tosi mukava blokki. Tunnistan hyvin tuon että vaistomaisesti alkaa miettiä värien paikkaa. Ei se minulta suju yhtä hyvin mutta yrittää pitää :) Hirsimökki toimii aina! Aivan nerokas malli. Taas ihan superhieno peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tavoistaan on vaikea päästä eroon :) Kyllä, Hirsimökki toimii!

   Poista
 6. Voi tätä ihanuuden ihanuutta. Todella upeita värejä ja todella taitavasti olet saanut ommeltua. Ei kyllä voi kuin sanattomana ihailla ja ihailla.

  VastaaPoista
 7. I love your quilts and your aesthetic! Thanks for sharing with us!

  VastaaPoista
 8. Ihanan raikas hirsimökkipeite!
  Sointuvaa väriskaalaa maailmalta!
  En voi kuin ihailla, miten saat töissäsi kaikki maailman kankaat matchaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kiva näitä värejä on suunnitella:)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)