maanantaina, syyskuuta 22, 2014

Vielä on kesää jäljellä

Viikonloppuna oli vielä kesää jäljellä sen verran, että sai uutukaisen peiton kuvattua ulkona. Valo ei kuitenkaan riittänyt tuomaan värejä kunnolla esille. Idea peittoon lähti Pinterestin kuvasta. Monet kankaat ovat niitä riittoisia Karnaluksin tuliaisia, jotka ei vaan koskaan lopu mutta on mukana paria Amy Butler kangastakin.

Kun työstä tuli niin raikas, niin päätin tikkauttaa sen Töölön tilkkupajassa. Tässä tikkauskuvio näkyy hyvin ja lopputulos on kovasti mieleinen. Peiton koko on 209cm x 135cm. Vanuna puuvillapolyester.
Tässä mallissa kankaan isotkin kuviot pääsevät oikeuksiinsa.


Ja vielä kuva tuolillekkin viikattuna. Mukava työ oli tehdä, nopea, eikä liikaa aivojumppaa.

Työn paras vaihe menossa,  näkyy jo mitä on tulossa. Ahdas on sommittelutila...

Keskusneliöksi laitoin 15 x 15cm, väripalakaitale lev. 6cm ja valkoset kaitaleet lev. 5cm.

9 kommenttia:

 1. Ihana kesäinen peitto ja upeat tikkaukset!
  Kiitos ohjeesta, tuolla voisi tehdä peiton.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja raikas peitto! Ihastelin sitä jo Tilkkupajan sivuilla. Kiitos palojen mitoista, laitan tämän ideavihkooni ylös.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kiva! Hieno kun on isoja paloja, kauniita kankaita ja valkoinen mukana raikastamassa. Kesää ei kyllä vaikuttaisi olevan yhtään jäljellä, ainakaan H:gin seudulla tänään. Brrrr!

  VastaaPoista
 4. Tykkään kovasti! Kivat värit ja kaikenkaikkiaan onnistunut kokonaisuus. En löytänyt sähköpostilinkkiä blogistasi, joten voisitko ystävällisesti laittaa minulle sähköpostiosoitteesi osoitteeseen tiinatei@luukku.com. Haluaisin kysyä jotain privaatisti...

  VastaaPoista
 5. Saija se ompeli taas peiton! :-)
  Ihana malli ja kauniit kankaat saa olla isoina. Hyvä kun on riittoisat kankaat. Työt on kuitenkin niin erilaisia keskenään. Ihana työ. Taidanpä kopsata kanssa mallia.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on paljon kauniita töitä:) Monesti olen miettinyt minkälaista ompelusta tekisi kauniista kankaista joita ei malttaisi leikata kovin pieniin palasiin, no, tässä on hyvä idea!
  Mustavalkoinen työsi on kyllä myös kovin mukavan näköinen:)

  VastaaPoista
 7. Peittohan on kuin kesäinen kukkamaa. Kaunis! Hyvin olet käyttänyt riittoisia Karnalus-kankaita, (joita on kertynyt minunkin varastoon ). Tikkaus on myös hieno.

  VastaaPoista
 8. Onpas kauniita kankaita! Ja kaunis tuli peitostakin. Hyvä malli.

  VastaaPoista
 9. Kaunis peite, näin sen Tilkkupajankin sivuilla. Mukava löytää uusi tilkkuilublogi luettavaksi, olen ihastellut koko "repertuaarisi" läpi :)

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)