torstaina, marraskuuta 13, 2014

Pallomeri

Kaarevien saumojen ompelu alkoi sujua kun viimeinenkin pala tästä peitosta valmistui. Pallopeitto on ollut "ehdottomasti tehtävien" töiden listalla jo pitkään. Se on moderni mutta ei liian moderni minun makuun. Idea lähti lehtien ja internetin kuvista, joista sitten suunnittelin oman version. Koko on 165x122cm.
Tämä on ensimmäinen työ, jonka olen uskaltanut tikata vapaatikkauksella. Ei auta muu kun alkaa harjottelemaan, jos joskus haluaa hyvän lopputuloksen.
Aurinko paistaa peiton takaa, joten taustakankaan pallot näkyvät läpi. Väliin laitoin tällä kertaa ihan ohuen Ullakan pehmo-vanun.


Kanoottimies lipui juuri paikalle kun näppäsin kuvan! Jotenkin tykkään hirmusesti tästä väriyhdistelmästä, on ihan suosikki tällä hetkellä. Pallokankaita löytyi kaapista jostain syystä paljon ja niitä sitten käytin. 
Taustakangas, juu palloja sielläkin...

Tässä vielä osat palasina. Ensin kiinnitin osat parilla neulalla mutta kyllä suosittelen useampaa, sillä heti alkoi osua palaset paremmin kohdalleen. Toviksi kaarevat tauolle ja muut muodot työn alle. 
Lopuksi: ihan kiva tehdä, medium nopea ja tykkään lopputuloksesta! 

13 kommenttia:

 1. Kiva "palloiluharjoitus" .Kuvissa kaikki ympyrät näyttävät täydellisiltä. Kaarien ompeleminen on ollut pitkään minunkin "pitäisi tehdä" -listalla, mutta huonosti edistyy.

  VastaaPoista
 2. Kivat väriyhdistelmät palloissa ja muutenkin pallopeitto on kivan näköinen!
  Minulla myös on ollut tälläinen kaaripeitto ajatuksissa tehdä, mutta katsotaan koska saan sen teko asteelle:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pallomeri:) Voit olla ylpeä työstäsi. Väritys on raikas ja todellakin onnistunut.

  VastaaPoista
 4. Ihana! Haluan hypätä suin päin tuohon pallomereen! Hienosti olet onnistunut noiden kaarevien saumojen kanssa. Väritys on upea, samoin tikkaus. Pallokankaat ovat ollett aina heikkouteni.

  VastaaPoista
 5. Hauskasti on meloja melonut kanootillaan peittosi alta. Kaunis pallomeri, tykkään väreistä ja tuosta mallista.

  VastaaPoista
 6. Superkaunis peitto ja hienot kaaret! Kunnioitusta kaariompelulle, sitä ei joka iikka osaakaan!
  Kyllä on upeat maisemat sinullakin, kiitos kun tykkäsit pienestä metsälammesta :)

  VastaaPoista
 7. Ihana työ! Kaikki on kohdallaan, malli, värit, taustakangas, tikkaus. Kaareviin saumoihin en itse ole vielä uskautautunut, pitäisiköhän kokeilla? Pakko kysyä, missä upea kuvausmaisemasi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo mallitilkusta tietää haluaako tehdä lisää kaarevia saumoja, kaikki ei tykkää! Kuvasin Vantaanjoen rannalla :) Kiitos paljon kommenteista!

   Poista
 8. Saija, ihanat värit ja työ.
  Tikkaukset on hienot. Kyllä sä sitten osaat! ;-)

  VastaaPoista
 9. Juoponpolkukaarien ompeleminen sujuu myös ilman nuppineuloja. Tästä videosta voit katsoa vaihtoehtoisen tavan:http://shecanquilt.blogspot.com/2011/12/sewing-curves-is-not-hard-seriously.html
  Ainakin itselläni toimi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, helpolta näyttää mutta kuinkahan käy...täytyy koittaa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 10. Tässä värit ovat niin hienosti mietitty.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)