tiistaina, helmikuuta 10, 2015

Sydänkäpyselleni



 Sydänpeitto valmistui juuri sopivasti ystävänpäiväksi. Nuo ihanat kiemuratikkaukset on tehty Töölön tilkkupajassa. Peitto on ollut tuossa sohvalla ja olen sitä aina ohimennen käynyt hypistelemässä. Jotenkin tuosta pinnasta tuli niin kiva.


Annan peiton tyttärelleni. Se odottaa  hänen sängyllään, kunnes palaa vaihto-oppilasvuodeltaan kotiin. No joo... ei hän nyt enää pikkutyttö ja tuo pinkki kausikin meni jo ohi mutta tässä on nyt kaunis ajatus tärkeämpi kuin väri.  Laitoin kevään ensimmäiset tulppaanitkin pöydälle. Käyn niitä siellä huoneessa välillä kurkkimassa.




Koko on 111cm x 170 cm. Tässä kuvassa nuo tikkaukset näyttävät vähän kovilta ja kirjavilta mutta ne ovat luonnossa oikein hennon pehmeät. Kaikki palat 5x5cm.













Taustaksi olisin laittanut mieluiten valkoista, jossa olisi jotain pientä punaista. Sitähän ei mistään järkevästi ja nopeasti tullut vastaan. Satuin löytämään sisustusliike Olivan alesta laadukasta, ohutta ja leveää ranskalaista puuvillaa, no ei valkoista, vaan vanhaa roosaa. Kun hintakin oli vain 5€/metri, niin alkoi värikin kummasti näyttää kelvolliselta. Tuossa pari keskeneräistä työtä odottelee, joten niiden kimppuun seuraavaksi.

25 kommenttia:

  1. Onpa herttainen peitto. Upea tikkaus antoi sille lisää ilmettä. Mietin vielä haastetta.

    VastaaPoista
  2. Jep, tikkaus sopii pinnalle oikein hyvin. Hyvät kuvat!

    VastaaPoista
  3. Siis niin suloinen! Tytär saattaa tulla nyt ennen aikojaan, jos sattuu vilkaisemaan blogiisi. Taustakangas on mitä hienoin, useasti hinta muuttaa kankaan yllättävänkin sopivaksi.

    VastaaPoista
  4. Niin soma peitto! Kauniit punaiset valkoisella pinnalla ja pyörteet näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  5. Kyllä on ihana peitto! Yksinkertainen on kaunista. Tyylikäs. Tikkaus kruunaa peittosi! Eikö tulekin ihanan tuntuinen pinta tuollaisella tasaisella longarm-tikkauksella?

    VastaaPoista
  6. Voi, mikä ihanuus! Taustakangas on kuin tuohon suunniteltu, edullisen hinnan olet saanut kaupan päälle.

    VastaaPoista
  7. Voi miten herttainen ja kauniisti tehty. Tikkaus tekee siitä täydellisen.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihastuttava ja kaunis sydän peitto! Ihana kotiipaluulahja:) Tikkaus sopii todella hyvin ja taustakangaskin mallaa hyvin, tekee peiton lämpöisen näköiseksi.

    VastaaPoista
  9. ♥♥ Ihastuttava peitto ja kauniit tikkaukset.
    Ikävä on varmaan kova molemmin puolin. Kauniit terveiset ainakin menee ystävänpäivänä. ♥♥

    VastaaPoista
  10. Kaunis ja ihana tervetulotoivotus sydänkäpyselle.

    VastaaPoista
  11. Hieno peitto! Se on kumma kuinka hinta aina vaikuttaa lempiväreihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit blogivierailulla kommentin kera! Piti vielä tosta edellisestä postauksestasi todeta että oon vähän kade noista terra australis kankaista. Kuolasin niiden perään jo molli sparklesinkin blogissa tovi sitten. Hyvä että sait kokoelmiisi :) -aivosolu

      Poista
  12. Aivan ihana peitto , voih ! :).. ja tikkaukset on todella upeat. Sinun tyttärellä on ihana äiti kun tuommosia tekee lahjaksi :D

    VastaaPoista
  13. Nyt näyttää siltä, että haasteellesi kävi niinkuin muiden lahjoittamille kankaille. Ei vain synny mitään. Hyvää ystävänpäivää kuitenkin.

    VastaaPoista
  14. what a pretty heart quilt! I love it
    KATRIN W.

    VastaaPoista
  15. Wow, you've done such a great job ... the spiral-quilting is a wonderful addition to these lovely hearts ... an awesome fabric-combo ... ;)

    VastaaPoista
  16. Kaunis peitto. Tikkauksetkin sopivat hienosti teemaan.

    VastaaPoista
  17. Hurmaava sydänpeitto ja onnistunut tikkausvalinta, sopii just eikä melkein!!!

    VastaaPoista
  18. Oih ja voih miten suloinen sydänpeitto :)

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)