keskiviikkona, lokakuuta 14, 2015

Kahvia ja kirsikoita


Tällä viikolla valmistui pienet ompelukset, kaksi patalappua. Ensimmäiset joululahjat on nyt tehty!
Ne eivät mene samalle henkilölle, joten niiden ei tarvitse olla yhteensopiva pari. Molemmat mallit on kirjasta Farm girl vintage.

Kannupannulapussa on välissä paksuhkoa lämpövanua. Sitä ei ollut riittävästi, niin kirsikoihin laitoin tavallisen puuvillavanun väliin. Se onkin paljon notkeampaa mutta ei varmaankaan niin lämmönpitävää. 

Tässä niitä ihmeklipsejä nyt on käytössä. Tosi hyviä ovat tässä kantin laitossa, etenkin kun ompelin toisen reunan käsin kiinni. Eipä pistellyt sormia. Oikeastaan muuhun en ole niitä vielä keksinyt käyttää mutta kiva kun niitä on :)
                                                                           ****

This week I sewed two potholders. My first Christmas presents are done! I will not give them to same person so they don't have to be a matching pair. Both patterns are from book called Farm girl vintage.
In the other one there is a heat-resistant batting and in the other one a cotton batting.
I tried my wonder clips for the first time. They are such a good help for sewing the edge.

52 kommenttia:

 1. Kivat pannulaput. Näytät hyädyntävän kirjaasi koko hinnan edestä. Eilen juuri pistin terävällä kukkapäänuppineulalla sormeeni ja piti pitää pieni tauko, ettei veri tuhri työtäni. Täytynee ostaa klipsejä Tilkkutarhasta.

  VastaaPoista
 2. Onpa nätit! Kauniit värit! Onko nuo tehty myös paper piecing-tekniikalla vai onko ne applikoitu? Vai miten? Minun pitäisi aloittaa kans joululahjaompelukset, että ei jäisi viime tinkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kummallakaan, vaan palat on leikattu ihan mittojen mukaan. Juu, yleensä jää viime tinkaan...

   Poista
 3. I also use wonder clips they are great for sewing on binding. Botz potholders are beautiful and will make perfect presents!
  KATRIN W.

  VastaaPoista
 4. Kauniit patalaput! Järkevää aloittaa joululahjojen teko nyt, eihän tässä ole kuin pari kuukautta aikaa jouluun. Klipsut ovat varmaan parhaimmillaan noissa kanttien laitossa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit lahjat! Niin olet huolellisesti laittanut kankaat kohdalleen. Minustakin klipsit ovat oikein mukavia apulaisia :)

  VastaaPoista
 6. Suloiset patalaput! Huomasian tuossa yksi päivä, että minulla on hyllyssä se Playful, little paper-pieced projects. Tuo farm girl vintage onkin ihan tuntematon. Kyllä minun pitää nyt varustautua tähän harrastukseen paremmin ja hankkia klipsejä. Ne näyttää niin toimivilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No ehkä näemme vielä niitä Playful projekteja :)

   Poista
 7. Aivan ihanat! Minä en ainkaan raaskisi käyttää noin kauniita patalappuja, uittaisin ne kuitenkin jossain uunivuoassa tai nokeiasin leivinuunissa, koristeeksi jäisivät, Eikö paper piecing olekin hauskaa! Klipseistä on ainakin minulle ollut suurin apu etenkin kasseja ommellessa, jos on niin paksu kerros, että nuppineulan vääntyisivät. Ja klipsejä on koneella ommellessa helppo nykiä tieltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä eivät ole paper piecingiä, vaan ihan perinteisesti leikattuja ja ommeltuja paloja. Mutta kyllä paper piecing on myös hauskaa!

   Poista
 8. Nyt on sitten virallisesti korkattu joululahjojen tekokausi aloitetuksi ja vieläpä näin hienoilla patalapuilla!! Upeita!!

  Klipsut ovat hyviä juurikin kaikien reunojen yhdistämisessä ja ainakin korvaavat nuppineulat, ja varsinkin töiden jotka ovat tosiaan nuppineuloille liian paksuja.
  Niillähän voi esim. odottavat soirot yms. kappaleet liittää yhteen odottamaan ja vaikka numerointi lappun kiinnipitämiseen niissä töissä joissa kappaleet vaativat numerointia, käyttöä kyllä löytyy varmasti tekemisen myötä, luulen:)

  VastaaPoista
 9. Tosi söpöjä patalappuja! (: Ja tuommoisista klipseistä en ole kuullutkaan! Johtuu ehkä siitä, etten ompele koskaan muuta kuin pakolliset verhot tms. Pitääkin laittaa korvan taa jos joskus ois sais hommattua sen oman ompelukoneen noin niin kun alkajaisiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, kyllä se ompelukone helpottaisi ompelua kummasti :))

   Poista
 10. They are both wonderful but I think I like the cherries more.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That should read "they are both wonderful..."
   What happened? I don't know...

   Poista
  2. Thank you! I like cherries more too!!!

   Poista
 11. Upeita! Voi kun oppisin tämän tilkkutyötekniikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä ei ole ollenkaan vaikeaa. Mitat on annettu ja hyvin selkeät ohjeet :)

   Poista
 12. Kylläpä jotkut saa kauniit ja käytännölliset lahjat. Pahoin pelkään, että minun joululahjatehtaasta ei tänäkään vuonna taida kovin montaa lahjaa tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, taitaa minullakin muutamaan jäädä, jos vanhat merkit paikkaansa pitää...

   Poista
 13. Kauniit patalaput, ei voi muuta sanoa kuin kehua. Ihanaa kun joku muukin höperö puhuu jo joulusta ja lahjoista.

  VastaaPoista
 14. Hienot patalaput - raaskiikohan saaja noita kuitenkaan käyttää, melkein tauluiksi kelpaisivat. Klipsut ovat minullekin jo tuttuja, niitä(kään) ei välillä tunnu olevan tarpeeksi, vaikka koko rasiallisen ostin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Klipsut oli aivan verrattomia tässä jutussa!

   Poista
 15. Patalappujen saajat eivät varmasti ota niitä käyttöön vaan ihailuun:) Sinulla on hyvä maku valita mitä teet ja kun tuloskin on vielä nappisuoritus niin mitä tässä voisi enempää sanoa, kauniita ovat:)
  Ostin minäkin klipsuja enkä ole sitä kaupaa katunut;)

  VastaaPoista
 16. Kauniit patalaput, joululahjoissa kannattaa olla ajoissa. :)

  VastaaPoista
 17. Ihana ja kätevät nipsut tuohon hommaan. <3

  VastaaPoista
 18. Kelpais mullekin noi patalappusiksi!

  VastaaPoista
 19. Ihastellen katselen monia kauniita töitäsi, värien käyttöä ja tilkkutöiden monikäyttöisyyttä.
  Upeita!

  VastaaPoista
 20. Thank you for the nice comment on my blog :)
  You make lots of beautiful sewn products.

  VastaaPoista
 21. Hienot on patalaput, pianhan se joulu on ovella!

  VastaaPoista
 22. Minä laittaisin nämä kunniapaikalle keittiössä, niin hienot on! Siinä ihailisin, tauluja nämä tällaiset. Klipsut voisivat varmaan toimia nahkaompelussa hyvänä apuna, pitäisi ihan ostaa ja testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nahkaompelussa voisikin olla tosiaan hyvät!

   Poista
 23. Onpa söpöt. Tuo edellinenkin postauksesi pysäytti. Hieno päällinen ompelukoneelle. Tuollaisen voisin tehdä omallenikin, jos vielä muistan miten sitä konetta käytettiinkään. On siitä sen verran ehtinyt aikaa vierähtämään. Valitettavasti. Enemmän tullut noita puikkoja ja koukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koneen käyttö on kuin pyörällä ajo, sitä ei unohda koskaan :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)