tiistaina, tammikuuta 26, 2016

Suunnitteluseinä * Design wall


Scroll down for English please!

   Esittelen tässä yhden ihan parhaista hankinnoistani ikinä, nimittäin suunnitteluseinän. Olen sellaisesta haaveillut jo pitkään mutta tilanpuutteen takia sen hankkiminen ei ole ollut mahdollista. Kun toinenkin poika muutti kesällä kotoa pois, vapautui huone, johon seinä mahtuu. Joku blogikavereista on kirjottanut myös tällaisesta kapalevyseinästä mutta en muista kuka, etsin kyllä mutta en löytänyt (pahoittelen, en voi linkata). Oman kapalevypalani ostin Puite Oy:stä, Helsingistä. Paloja oli useita eri kokoja ja vahvuuksia. Tämän levyn päästä leikattiin pala pois, sillä eihän me olisi saatu sitä kuljetettua, eikä se huoneeseenkaan olisi mahtunut. Loppupala sopii hyvin pienempien projektien suunnitteluun. Kokoa tällä on 210cm x 140cm. Kapalevy on siitä mukavaa, että se on kevyttä ja tarvittaessa siihen uppoaa nuppineulakin. Päällystin seinän valkoisella flanellilla, joka oli 150cm leveää, eli just sopivaa. Aika isokin pala pysyy paikallaan hyvin ilman nuppareita. Ensin ajattelin kiinnittää levyn seinään mutta tälläinen irtoversio onkin tuntunut paljon kätevämmältä, kun sitä voi liikutella.
   Seinällä on keskeneräisenä malli, joka on kirjasta A Quilters Mixology, Angela Pingel. Olen mallia jo pitkään silmäillyt mutta en ole saanut aloitettua. Kun vein sulkapeittoani tikattavaksi Töölön tilkkupajaan Soilelle, näin hänen peittonsa siellä seinällä ja se oli siinä, rakkautta ensi silmäyksellä! Oma työ piti aloittaa heti ja valmistuu nyt jo hyvää vauhtia.

 Kirjassa on kaavat kaarevien palojen ompeluun. Kaari on sen verran suuri, että se ei ole hankala ommella. Kiva tätä on tehdä ja siksi se vauhdikkaasti valmistuukin. Mukavaa viikkoa!
                                                                        ****


 I present to you one of my best purchases for a while! It's a design wall. I've been dreaming of it for  years but I just never have had enough room for it. Now since my other son moved out I have empty room for it and other sewing supplies. Unfortunately I don't know the name of this board in English but I assume that it's something like foam board. Small piece was cut out from the end so I was able to transport it. The smaller piece is good for a smaller work. My wall is 210cmX140cm. I like the material of the board because it is extremely light and if you want you can push pins in it. I covered it with white flannel which is 150cm wide so just perfect. Pieces stay on without any pins and they are easily movable.

On the wall I have my next project going on. It is from the book A Quilters Mixology by Angela Pingel. I have admired the pattern for a long time but I just haven't got it started. I went to Töölön tilkkupaja to get my feather quilt quilted and I saw that Soile had her quilt on the wall. It was love at the first sight! I had to start mine right away and now I have sewn quite a lot.
The book includes patterns for sewing curvy pieces. The curve is so big that it's not difficult to sew. This one is fun to make so that's why it is getting ready so quick. Have a nice week!

47 kommenttia:

 1. Voi vitsit, tuollainen suunnitteluseinä olis niin mahtava, puuttuu vaan se huone, jonne se mahtuu :) No ehkä joskus 10 vuoden päästä täälläkin. Tilkkupeiton alkusi näyttää aivan upealta taas, ihan sinun näköiseltä. Vauhdikkaasti olet sitä jo saanut tosiaan tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seinä on kyllä ihan verraton tähän tarkoitukseen. Vaikka on kurjaa kun väki vähenee kotoa, niin extra tila on kyllä iso plussa :)

   Poista
 2. Tykkään kovasti työsi väreistä! Eikä mallikaan ole hullumpi :D Minä ainakin kirjoittelin kapalevystä http://tilkkutie.blogspot.fi/2015/10/sinista.html, liekö joku muukin?

  VastaaPoista
 3. Niin, piti vielä kysyä, että onko flanelli vain nuppineuloilla kiinni levyssä? Minulla on levyt ja flanelli valmiina, mutta toteutus puuttuu. Tulossa on kyllä paljon pienempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin nuppineuloilla mutta ne ei ole kovin hyvät kun ne törröttää liian pitkinä. Täytyy katsella joku muu vaihtoehto, mahdollisesti semmoiset muistitaulun nastat saattaisi käydä.

   Poista
 4. Suunnitteluseinäsi vaikuttaa oivalliselta. Minulla on verhotanko, josta roikkuu 140 cm leveä flanelli melkein katosta lattiaan. Siinä ei pysy mikään ilman nuppineuloja, koska kangas pääsee liikkumaan. Tämän päiväisessä postauksessani näkyy suunnitteluseinäni, jossa kaikki on vinksin vonksin. Kaunis työ tulossa. Tunnistin heti mallin. Soile kirjoitti siitä Tilkkulehden viimeisimpään numeroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhotanko on kyllä parempi kuin ei mitään, jos seinälle ei ole tilaa. Senhän voi vaikka kääräistä rullalle tarvittaessa. Peiton malli on kyllä tosi kiva, aika nopeakin isoista paloista.

   Poista
 5. Perfect use for your new design wall. That quilt you have at work is very nice!
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I have so many unfinished projects that I would need at least two walls more :)

   Poista
 6. Tosi kätevä ja ihanalta näyttää uusi projektisi!
  Näinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty☺ ja tuossa seinällä se käy kätevästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnittelu on kyllä nyt niin mukavaa, että tekee vaan mieli alkaa uusia projekteja, jotta pääsee suunnittelemaan :)

   Poista
 7. No tuohonhan on kiva suunnitella uutta työtä! Kaujis peitto on taas sinulla siellä valmistumassa. Minulla vaihteeksi tulossa torkkupeitto virkaten :)

  VastaaPoista
 8. Upea seinä ja seinällä vielä upeampi työ tulossa. Minä suunnittelen vaan lattialla liinan päällä. Senkin voi kääräistä rullaksi. Katselukulma vaan ei ole paras mahdollinen. Paitsi minähän en teekään noin isoja töitä kun sinun komeat peittosi ovat. Hieno hankinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lattiasuunnittelu on tuttua, nytkin on toinen työ lattialla odottamassa seinälle pääsyä :)

   Poista
 9. Hienon suunnitteluseinän olet rakentanut ja kauniin peiton suunnittelulla sen otat käyttöön. Ihanat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään näistä väreistä, vähän erilainen yhdistelmä kun yleensä!

   Poista
 10. Kapalevy on englanniksi foam core board :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Tuota sanaa transleittori ei tarjonnut, hyvä tietää :))

   Poista
  2. Minä yritin tuosta englanninkielisestä nimestä aikanaan selvittää, mitä se on suomeksil

   Poista
 11. Hienoa Saija! Hyva kun hankit tuon levyn. Todella hyva projektikin meneillaan. Itse hermoilen kaarien kanssa - olis pitanyt ehka aloittaa noilla juopon poluilla. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juopon polku silloin tällöin on ihan mukavaa! Onnea ja tsemppiä kaarien ompeluun :)

   Poista
 12. Todella kätevä seinänkappale. Upea peitto sinulla työn alla taas!!!!! (Mitähän se kapa on ruotsiksi?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella vaikea kysymys! Ehkä se on skum ombord ja siihen väliin joku sana niin kuin englannissakin. Ruotsini on vielä huonompaa kuin englantini :))

   Poista
 13. That was so smart, I think I want one too :)
  Love the colors of your next prodject!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I can only recommend it. It's so practical!!!

   Poista
 14. Ihan uusi juttu minulle tuollainen suunnitteluseinä, mutta heti tajuan, että sehän on mielettömän kätevä. Ja flanelli siihen tosiaan taustaksi aivan verraton.
  Niin kaunis työ taas tuloillaan. Sinulla on kyllä nättejä puuvilloja, joista teet töitä. Itse kun käytän lähinnä kierrätyspuuvillaa, pitää tehdä niistä, mitä on sattunut omista jemmoista ja kirppiksiltä löytymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kierrätyspuuvillojen käyttö onkin järkevää! Niistä ei tahdo löytyä riittävää värivalikoimaa, joten pitää ostaa uusia. Opiston tilkkulaatikko on mainio paikka viedä omat joutavat ja tehdä hyviä löytöjä!

   Poista
 15. Todella näppärä tuollainen seinä olisikin! Monessa jutussa siitä olisi paljon apua, kun voisi silmäillä työtään kunnolla. Kaunis peitto sinulla työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan verraton apuväline etenkin peiton tekoon, kun palojen paikkoja on niin helppo vaihtaa :)

   Poista
 16. Tuosta peitosta tulle kaunis! Ihailin sitä Soilenkin peittoa ja ehkä joskus. Tosin kaarevat reunat voi olla hankalat minulle. Tuo seinä on hieno! Kuinka paksua tuo levy on?

  VastaaPoista
 17. Kiitos! Seinä on 10mm paksu. Halusin tämän vähän paksumman, niin on tukevampi!

  VastaaPoista
 18. Suunnitteluseinä on tosi hyvä ja sellaista haaveilen minäkin joskus hankkivani:) Tuo kapalevy on ilmeisesti jotain tuulesuojalevyä?
  Upea työ tekeillä, kaunista värimaailmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka josta ostin sitä, tekee kehystystä, laminointia yms. taidehommiin liittyvää. Voi olla, että sillä on muutakin käyttöä. Kovin vahvaa ja kestävää se ei ole remonttihommiin!

   Poista
 19. Suunniteluseinästä on varmasti paljon apua tilkkutöissä. Minulle tämä oli ihan uusi juttu:) Upea työ siellä tuloillaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että paras apu juurikin tilkuissa, ei taitaisi mekon tekoon olla mitään virkaa :))

   Poista
 20. Luksusta on uusi seinäsi! Ja kaunis peitto siinä rakentumassa!

  VastaaPoista
 21. Onpas hyödyllinen seinä. Kaunista kaarevaa tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyväksi havaittu! Nyt on kaarien putki päällä :)

   Poista
 22. Onpas kätevä keksintö! En ole ennen kuullutkaan tällaisesta :) Ihanan näköinen peitto sinulla valmistumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet niin ihastunut tähän keksintöön :))

   Poista
 23. Kiva suunnitteluseinä ja kaunis malli peittoon.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)