torstaina, syyskuuta 29, 2016

Harmaana päivänä

Scroll down for English please!
DSC07239nimfli
Tänään ei paista aurinko, on sumua ja on satanut. Kaunista, vaikka hieman apeaa. Väripallot tuo päivään hieman väriterapiaa. Malli lehdestä Make Modern. 
Palloblokki on tehty paper piecingillä, joten se ei ole ihan pyöreä, vaan siinä on 16 kulmaa. Ei yhtään huomaa! Kieltämättä hieman hidas osuus nuo pallot mutta muutenhan tuossa on paljon ihan vaan ruutuja. 

DSC07215nimFLI
Tikkaukset ei ole tehty kovin tiheästi, suoria viivoja pääasiassa ja ympyrät kiersin kertaalleen ympäri. Jos into riittää, voisin tehdä ympyröihin vielä lisätikkauksia mutta se jää nähtäväksi. 
Valkoinen kangas ei ole ihan valkoinen, vaan siinä on hentoja vaaleita palloja. Semmoista kuvaa en onnistunut ottamaan missä nekin näkyisivät. 

DSC07252nimfl
Väliin laitoin polyesterivanun, ihan vaan siksi kun se on vaaleaa, eikä kitisty. Tiheään tikattussa peitossa pesussa kitistyminen tuo vaan mukavan ilmeen mutta tässä voisi ruudut alkaa pullistella. Hm..ehkä innostun tikkaamaan vielä noita ruutujakin...
Harmaata ei ollut riittävästi taustaan, vaan jouduin sitä hieman paikkailemaan pinkillä. 
Tämä peitto oli kyllä tosi hauska tehdä, sillä se on kovin erilainen kuin muut työni. Etenkään tuo sinapin keltainen ei kuulu värivalikoimaani alkuunkaan mutta se tuo sinne joukkoon sitä jotain.
Vielä tuossa odottelee yksi kesällä aloitettu peitto kantin kiinnitystä, siitä sitten tuonnempana.

                                                                           ****
Today the sun hasn't been shining and it's been rainy and foggy. Still kind of beautiful. These color spots brightens up your day for sure! The pattern is from Make Modern magazine.
The circles are made by paper piecing so they aren't really round and have 16 little corners. I don't think you can notice it at all! The circles are quite slow to make but almost everything else is just squares.
The quiltings are just straight lines and around the circles. The white fabric isn't really white since it has light balls on it.
In between there is polyester batting because it is white and doesn't shrink. 
I didn't have enough grey for the background so I had to patch it up with some pink. This quilt was a really fun one to make since it is very different than my other projects. Especially the mustard yellow doesn't normally belong to my color selection but now it brings something to the quilt. 
I still have one of my summer quilts waiting for it's binding but you'll see that one later!


34 kommenttia:

 1. Voi että näitä sinun upeita peittoja! Sinulla on kyllä taito sommitella värimaailma peitteissä niin kohdilleen, tässäkin tuo sinapinkeltainen sopii muihin väreihin niin hyvin. Hieno idea on myös kuvata valmis peite ulkona syksyisessä luonnossa. Siellä toinen toistaan upeampia suuria peittoja syntyy tuon tuosta, kunpa joskus saisin tehtyä edes yhden suuren tilkkupeiton :) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni kehuista! No en tiedä onko mitään järkeä ommella näin paljon peittoja mutta kun se on niin kivaa alkaa aina uusi työ. En epäile ollenkaan mikset saisi tehtyä isompaa työtä :) Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

   Poista
 2. Taas kerran jotain aivan upeaa. Sinuna en tikkaisi lisää, sillä tikkaukset saattavat sotkea pallojen täydellistä muotoa ja vaikutelmasta tulee epämääräisempi. Miten ihmeessä osaatkaan tehdä noin hienoja moderneja peittoja. Epäsymmetrisyys ja selkeys ovat aitoa moderniutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä symmetristen töiden ystävä mutta tämä malli oli kuitenkin niin selkeä, että se valikoitui. Olet varmasti oikeassa tikkausten suhteen, ehkä en mene enää siihen koskemaan!

   Poista
 3. Upea peitto jälleen kerran . Aina, kun sinulta tulee uusi postaus, saa olla varma, että näkee jotakin erityisen kaunista, tyylikästä ja huolella tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa kun töistä tykätään. Onhan se ihan parasta kannustusta ja innostaa kovasti. Kiitokset :)

   Poista
 4. Ihana peitto, vähän erilainen tosiaankin. (: Moniulotteinen, sillä sanalla kuvaisin! :D

  VastaaPoista
 5. A very beautiful and modern quilt.
  Hälsningar Gudrun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I have never done anything this modern before but I'm happy I tried it :)

   Poista
 6. Voisitko tehdä joskus jonkun tylsemmän version:) Ei oikein ole enää kehusanoja näille töillesi kun ne ovat vaan toinen toistaan upeampia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha..nyt punastuttaa :) Mukava että töitä käydään katsomassa ja niistä tykätään. Toivottavasti niistä saa jotain ideoitakin omiin töihin!

   Poista
 7. Siis jälleen niin ihana! Minusta tuo sinapin väri sopii hienosti. Ihan näyttää ympyröiltä, kun on tarpeeksi kulmia! Jotenkin aina ajattelen, että tämän hienompaa peittoa et voi tehdä, mutta aina sinä vaan onnistut yllättämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marle kivasta kommentista, kyllä ilahduttaa. Sinappi on tosiaan erikoinen joukossa mutta sopii hyvin, ehkä siitä tulee uusi suosikkini jonain päivänä :)

   Poista
 8. Upea ja ihana peitto! Kauniit väriyhdistelmät ja kivat nuo ympyrät. Sinulla on hyvä värisilmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä tosi tyytyväinen kokonaisuuteen :)

   Poista
 9. Upea! Jännä, miten ei huomaa yhtään tuota 16-kulmaisuutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tosiaan huomaa, se vaatii lähempää tarkastelua :)

   Poista
 10. Tosi upea peitto. Tuo on hienosti oivallettu, että on hieman epäsymmetrinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuota mallin epäsymmetrisyyttä en voi ottaa omaksi ansioksi, sillä se oli ohjeessa. Mallisuunnittelijalta kyllä hyvin keksitty :)

   Poista
 11. Minustakin alkaa tuntua, että blogiasi nyt jo sen verran seuranneena ja töitäsi nähneenä en tiedä enää mitä uusia kehusanoja voisin käyttää, kun ne on jo kaikki käytetty moneen kertaan ;). Sanon siis taas, että todella upea ja kaunis tilkkutyö! Tykkään kovasti tämän peiton asettelusta, tällaista epäsymmetristä haluan itsekin vielä joskus kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Ei toki tarvi mitään ihmeempiä kehusanoja, olen niin otettu tästä kaikesta ihanasta palautteesta! Minustakin asettelu on kiva, kun se on erilainen. Piristäviä kokeiluita tällaiset :)

   Poista
 12. Tosi hieno tilkkupeitto! Eikö olekin kummallista, että joskus - tai ehkä aika useinkin - se vähän omituinen tai ruma kangas tekeekin tilkkutyöstä hienon?! En taitaisi minäkään sinapinkeltaista ensimmäisenä ihastuneena hypistellä, mutta kuten sanoit, juuri se täydellistää peittosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta puhut! Olen aika varovainen kokeilemaan mitään erikoista, nyt olen kuitenkin iloinen kun uskalsin :)

   Poista
 13. A beautiful quilt to brighten a foggy autums day
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm happy to see it on my couch every day :)

   Poista
 14. Taas taattua laatua! Värit näyttävät tosi hienoilta - onneksi sinulla oli sitä sinapinkeltaistakin. Minäkin ihmettelen miten kaikista peitoistasi tulee niin huippuhienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Omasta mielestä joistain peitoista tulee hyvinkin tavallisia. Ehkä niihin itse tehdessä tottuu. Toisista taas tykkää ihan hurjasti. Mukavaa hommaa tämä ompelu, lopputulos on aina arvoitus :)

   Poista
 15. Another beautiful quilt! :-) The yellow works very well here.
  xx

  VastaaPoista
 16. Täydellinen väriyhdistelmä, kokeilu kannatti. Malli on myös hieno, toisaalta yksinkertainen, mutta kuitenkin tosi mielenkiintoinen. Onnittelut upeasta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Malli on tosiaan kiinnostava, suunnittelijalla on ollut hyvä silmä :)

   Poista
 17. kylläpä sulla on tullu töitä kuin liukuhihnalta!
  Tyyli on tosi modernia ja kaunista katsoa. Tässäkin on paljon yllätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä oli hyvää aikaa ommella, paljon tuli tehtyä!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)