tiistaina, lokakuuta 25, 2016

Mustaa, valkoista ja värikästä

Scroll down for English please!

DSC07578 (1)
Tästä iPad pussukasta on vain yksi kuva, jonka ehdin ottaa jo aikaisemmin, ennen kuin kamerani putosi ja objektiivi meni lyttyyn. Onneksi kamera ei mennyt rikki ja selviän vain objektiivin ostolla. Harmillisen kallista kohellusta! 
Tämä English paper piecing pussukka on valmistunut kovin hitaasti. Palat on ommeltu yhteen käsin ja tämä on ollut sellainen välityö. Päällinen on ollut jo jonkin aikaa valmiina mutta vetoketjun ompelu tuntui olevan ylivoimainen ponnistus. Malli on lehdestä Love Quilting & Patchwork. Tiinateion tehnyt samaisen pussukan värikkäämpänä versiona. 
Minäkin tein vetoketjun sivulle, sillä pussi on sen verran kapea, ettei padi olisi mahtunut sisään päädystä vetoketjun kanssa. Väliin tuli puuvillavanua pehmikkeeksi. Takaosa on musta, jossa on valkoisia numeroita ja sisus valkoinen, jossa on mustia kirjaimia. Kiva pussukka tästä tuli ja jos en käytä tabletille, niin sitten vaikka meikkipussina.

DSC07617
Joka syksy ja kevät käyn opiston tutuksi tulleessa tilkkuryhmässä. Tänä syksynä aiheena oli kolmiot. Päädyin käyttämään tilkkulaatikon sisältöä ja tein tummia ja vaaleita kolmioita, jotka sitten yhdistin neliöksi. Koska tilkut olivat lähes kaikki niin pieniä, ettei pikatekniikkaa voinut käyttää, leikkelin kaikki palat kolmioviivaimella. Näillä paloillahan on loputon määrä sommittelumahdollisuuksia mutta tämä  näytti nyt parhaimmalta. 

DSC07637
Aika hyvällä mallilla on tämä väri-iloittelu. Vielä muutama rivi ja sitten kaikki yhteen. Kunhan pinta on valmis, niin päätän sitten, tarviiko peitto reunat vai mennäänkö ilman. 
Mukavaa viikkoa!
                                                                          ****
Here is only one photo of my new iPad case because I dropped my camera and broke the lens. Luckily the body of the camera didn't break so I only have to buy a new lens. The process of this English paper piecing pattern has been slower than my normal pace. The pieces are sewn together by hand. The pattern is from Love Quilting & Patchwork magazine. Tiinatei has made the same pattern but with more colorful fabrics. I put the zipper on the side because the pouch is so narrow that my iPad wouldn't fit in otherwise. In between there is cotton batting and the fabric in the back is black with white numbers. The inside is white with black letters. I really like this pouch and if I don't use it for iPad maybe I'll use it as a makeup bag.
Every spring and fall I go to a sewing group and this fall our theme has been triangles. I ended up with simple triangle pattern and used only scraps. I used triangle ruler for cutting because most of the scraps were so small. These colorful pieces are well on their way. Few more rows and then it's done. I'm not sure if I'll put borders or not. We'll see. 
Have a nice week!

34 kommenttia:

 1. Onko sulla aina joku tilkkutyö menossa? Minä sitten aina ihailen sinun värisilmää. Oli työt sitten mustavalkoisia tai värillisiä, niin aina niissä on mukava sopusointu. :) Miksi ompelit padipussukan käsin, ihan huvikseenko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, aina on joku työ menossa ja yleensä enemmän kuin yksi. Yhden tekeminen on puuduttavaa, on mukava vaihdella työtä fiiliksen mukaan. Nuo pussukan palat ovat niin pieniä ja niissä on hankalat kulmat, joten koneella ompelu olisi erittäin vaikeaa. Se on ollut minulla myös reissussa mukana matkakäsityönä. Käsin ompelu on joskus tosi kivaa ja kiireetöntä :)

   Poista
 2. Vaikka väreistä pidänkin on tuo mustavalkoinen pussi mielestäni todella kaunis, tyylikäskin! Ihana tilkkupeitto siellä taas valmistuu. Minulla on selvästi ompelutöissä tilkkuilu nyt hetkeksi jäänyt vähemmälle. Pitäisikin aloittaa joku pienimuotoinen projekti. Liekö ompeluhuoneen siivous aiheuttanut sen, etten tilkkuja ole raaskinut siistiin huoneeseen levitellä :) Toivottavasti saat kamerasi pian kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Käsin ompelu oli vaihteeksi mukavaa. Tilkkuilu on kyllä tosiaan sotkuisaa.. Eri projektien kankaita lojuu kasoissa pitkin lattiaa ja se käy välillä hermoon. Työhuoneen siivous oli tarpeen minullakin :)

   Poista
 3. Tilkkutyöblokkien näpertely perinteiseen malliin pienistä kolmioista on jotenkin meditatiivista. Olen tehnyt lähes samalla idealla parisängyn peiton ja yhden pienemmän ja vieläkin kolmioita riittäisi yhteen peittoon. Värit näyttävät taas olevan hanskassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaaminen sujui kovin joutuisasti viivaimen kärjellä. Sopivan levyisestä palasta kolmioita oli helppo pilkkoa. Kolmiothan ei mene koskaan vanhaksi, teehän vielä kolmaskin peitto :)

   Poista
 4. You made a nice pouch and took a great picture of it, even the designs on the i pad are interesting! I like the way the triangle project is starting to look. Amazing what beauty can be achieved with simple triangles.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! These triangles have so many possibilities. Sometimes simple things are the best!

   Poista
 5. Saat kyllä yksinkertaiset kolmiotkin näyttämään hienoilta, värisilmä ei petä:)
  Melkein pelottaa avata blogisi sivu kun mietityttää kuinkahan upeaa siellä on taas tulosssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh..voi kiitos paljon!!! Näillä kolmioilla on kyllä paljon mahdollisuuksia, tämä sommitelma näytti nyt parhaimmalta kun niitä aikani pyörittelin :)

   Poista
 6. Sie olet oikea tilkkutaituri! Kiitos viestistäsi Hääräämössä, niin löysin tänne.

  VastaaPoista
 7. Kaunis pussukka ja taidokkaasti tehty. Tuleva peittokin on niin kiva ja kaunis!

  VastaaPoista
 8. Todella tyylikäs iPadin suojapussi! Tuo peittohan sopisi loistavasti tauluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peitosta ei tule kovin suuri, joten ehkä se pääseekin vielä seinälle :)

   Poista
 9. Ihania töitä olet taas loihtinut ja loihtimassa! Niin tykkään sun graafisista tuotoksista :)

  VastaaPoista
 10. iPad kotelo on erittäin tyylikäs. Joskus sitä kaipaa värittömyyttä. Kolmiopeitosta tulee raikas! Olet mahdottoman tuottelias.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, niinhän se menee, kun on tehnyt värikästä, haluaa seuraavaksi jotain rauhallista ja taas toisin päin :)

  VastaaPoista
 12. Tuo on kyllä niin tyylikäs! Harmi kun tuli kameraongelmia,mulla tämä läppäri reistailee :( No kauan on kyllä kestäny HP.ee lähes yhdeksän vuotta!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rasittavaa kun laitteet reistaa! Kävin jo hakemassa uuden linssinkin!

   Poista
 13. Padipussukkasi on tyylikäs. Tykkäsin itse kovasti tehdä tuolla mallilla, ja todennäköisesti teen jotain muutakin samalla mallilla. En ole kovin innostunut heksagoneista, mutta tässä on kiva käsinommeltava malli. Peittosi on taas - aah - niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minustakin tämä on tosi kiva malli ja hieman erilainen. Ihan samat aatokset, ehkä vielä palaan tähän kun on tarvetta käsinompeluun!

   Poista
 14. Taas koko postauksen täydeltä kaunista tilkkuilua. Tyylikäs pussukka ja kolmio-neliöilottelusta on tulossa jälleen upea peitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolmio-neliöt onkin jo valmiina. Nyt on mietinnässä se hankalin eli tikkaus :)

   Poista
 15. On kyllä niin upea tuo musta-valkoinen pussukka, että jopa minä, joka en mustavalkoisesta niin kauheasti välitä, ottaisin sen kirkuen omakseni :). Auts, onpas siellä ollut onnettomuus, hyvä, että kameran runko säilyi ehjänä! Oikein puuhakasta uutta viikkoa sulle tilkkuilujen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En muista nähneenikään sinulla mitään musta-valkoista! No nyt on kamerassa uusi objektiivi. Muistaapa taas jatkossa käsitellä huolellisemmin :)

   Poista
 16. Aivan ihana pussukka! Musta-valkoinen näyttää tässä tosi raikkaalle yhdistelmälle. Samaa kuin Krista, että ottaisin sen kirkuen omakseni:) Hmm.vetskarin ompelu, se ei ole kyllä minun lempipuuhaa. Tuli meinaan äskettäin taas todettua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minäkään en tykkää vetskareista, aina niiden kanssa saa temppuilla. Se sinun ketju olikin haastavampi ommeltava kuin tämä tavallinen pussukka :)

   Poista
 17. Pussimalli on ehdottomasti kokeiltavien listalla! Tilkkulaatikostasi löytyy niin kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pussimalli on tosiaan erityisen kiva malli, sitä oli kiva ommella käsin:)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)