torstaina, lokakuuta 13, 2016

Trip Around The World

Scroll down for English please!

DSC07504nimfli
Tämä peitto on yksi kesäompeluksista ja nyt se on tikattu ja kantattu. Malli on "Trip Around The World". Mikähän mahtaa olla tuon nimen logiikka! Tähän malliin löytyy paljonkin ohjeita mutta esim. Quiltvillen blogista löytyy yksi, josta selviää tekniikka.
Oikein kiva ommeltava tämä on. Värien kanssa hieman temppuilin. Jouduin niitä muuttamaankin kasatessa, sillä en halunnut mitään kovin tummaa yksittäistä palaa keskelle.

DSC07509nimfli
Tikkautin tämänkin peiton Töölön Tilkkupajassa. Periaatteessa tämä olisi ollut kohtalaisen helppo kotona tikattava mutta halusin pintaan jotain muuta kuin suoraa tikkiä. Pehmeät pyörteet antaakin kivasti ilmettä. Tikkaus näkyy mutta ei liikaa.

DSC07431nimfli
Tausta on harmaata, jossa on pieniä ruutuja. Se meinasi unohtua kuvata ja aurinko olikin jo laskemassa, siksi vähän tumma kuva.

DSC03156

Tässä neljä blokkia valmiina. Käytin 2,5" levyisiä kaitaleita. Se on aikas toimiva mitta, jos asettelee ruudut tähän tapaan. Kokonaismitat on 180cm x 122cm. Välissä on puuvillavanu, joka tuntuu muodostuneen minun suosikiksi.
Tämäkin malli on nyt kokeiltu ja monta uutta odottaa jo vuoroaan.
Mukavaa tulevaa viikonloppua :)
             
                                                                              ****
This quilt is one of the results of the summer. Now it is quilted and finished. The pattern is called "Trip Around The World". I wonder what is the story behind that name... There are a lot of different tutorials for this pattern but you can find the technique from Quiltville's blog.
This was a fun to sew! I played around a lot with the colors.  I had to switch them around while assembling because I didn't want a very dark block in the middle.
I got this one long arm quilted at Töölö's Tilkkupaja. I guess this pattern would  have been quite easy to quilt at home as well but I wanted something different.
On the grey backing there are small squares.
I used 2,5" wide stripes. It was a pretty good width if you assemble the blocks this way.  The whole quilt is 180cm x 122cm. In between there is a cotton batting which has become my favorite.
This pattern is now tested and it's a turn for something else.

46 kommenttia:

 1. Kaunis ja kyllähän nuo kuviotikkaukset antavat kauniin viimeistelyn upealle peitolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin tikkaus on se viimeinen silaus :)

   Poista
 2. Kaunis taas kerran! Ainakin noissa kuvioissa on maapallon värit ja onko tuossa keskellä maapalloa aina tuo tumma kohta hieman eri kohdassa, vähän niin kuin matkustettais aina pikkusen eteenpäin, lopulta maailman ympäri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kuulostaa hyvältä ajatukselta. Jos tämän kokoaa niin, että raidat kiertää keskustan ympäri, niin silloin nimi on varmaan vielä osuvampi :)

   Poista
 3. Kiva peitto ja ihanat värit. Hieno lopputulos tikattuna. Tein tuolla mallilla yhden päällisen, mutta käytin räikeitä värejä. Se on yhä tikkaamattomana keskeneräisten laatikossani. Kirjoitin siitä myös suomenkielisen ohjeen Tilkkulehteen 2/2013. http://kvilttaaja.blogspot.fi/2013/03/pikamatka-koottu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyypä käydä kurkkaamassa mitä olet kirjotellut! Työn valmiiksi saattaminen on kyllä vaikeaa, jos on aloittanut ihan väärillä väreillä, niin käy joskus.

   Poista
 4. Ai niin, nimi matka maailman ympäri johtuu asettelusta, jossa kaikki palat kiertävät keskustaa.

  VastaaPoista
 5. Jälleen kerran: ihana!! Työ sopii niin täydellisesti rantakalliolle ja puun oksalle, että alan pian jännittää ettet vain unohda sitä talveksi sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä se mukaan tuli, pääsee sitten ensi kesänä taas sinne tuulettumaan :)

   Poista
 6. Onpa kauniit sävyt ja aivan ihana tuo eka kuva! Hei mistä sinä ostat puuvillavanua tilkkutöihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olen ostanut viimeksi Ullakasta metreittäin. Kun tikkautan, ostan vanut Soilelta Tilkkupajasta. Riippuu vähän työstä, jos en halua että vanu kutistuu pesussa, niin käytän polyesteriä :)

   Poista
 7. I love your pictures once again, for me you are the best quilt photographer in Finland that I know.
  And of course I also like the quilt.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
 8. En underbar kvilt i fräscha färger,så vackert fotograferad.har missat den läckra kudden du visade i förra inlägget. Allt du syr är:VACKERT!!!!
  Trevlig helg.
  Gudrun

  VastaaPoista
 9. Mistä näitä peittoja oikein tulee... Ihmeellistä että ehdit tekemään niin monenlaista. Ja kaikki niin kauniita! Juuri kun ajatteli että tämäpä vasta kaunis, niin jo tulee uusi! Ja kuvat ovat tietysti ihan parasta A-luokkaa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh...niin, en tiedä, jotenkin niitä vaan valmistuu tasaiseen tahtiin. Kun jostain tykkää, niin siihen käyttää aikaa ja energiaa :)

   Poista
 10. Sama ajatus kuin Tilkkuilolla, mistä ihmeestä noita toinen toistaan kauniimpia peittoja tulee. Tämäkin on upea sinun tekemisiesi muiden peittojen tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista! Jos jokin työ lähtee jo alkuunsa väärille raiteille, enkä tykkää siitä, en jatka sitä. Kokeilublokkeja kyllä löytyy... Yleensä siis kaikki valmistuvat työt ovat minulle ok tai sitten mieluisia :)

   Poista
 11. Your quilt is beautiful, and also the pictures! :-)

  VastaaPoista
 12. Voiko olla kauniinpaa!
  Tilkkuilon kanssa samoilla ajatuksilla mennään. Kun luulee että nyt on tosi upea työ niin seuraava on taas yhtä hieno tai vielä hienompi:)
  Tämän hienompaa en kyllä muista nähneeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kylläpä poskia punottaa nämä kommentit. Kiva että töistä tykätään, se kyllä ilahduttaa :)

   Poista
 13. Aivan upea peitto. Kyllä olet mestareitten mestari näitä tekemään. Niin tyylikästä ja hyvällä maulla tehtyjä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia!!! Tästä tuli kyllä tosi kiva, vaikka on niin yksinkeryainen malli, vai olisiko juuri siksi...:)

   Poista
 14. En kyllä ymmärrä, miten ehdit tehdä niin paljon kuin teet! Ja kaikki on vielä jokseenkin työläitä malleja ja valmiit työt niin upeita. Tämä on just paras kesäpeitto. Siinä on niin kesäinen meno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pääsääntöisesti valita vain malleja, jotka ei olisi työläitä, sillä en halua käyttää yhteen työhön kohtuuttomasti aikaa. Välillä joku tietysti yllättääkin hitaudellaan. Tämäkin malli oli varsin nopea toteuttaa, Joo, ja onhan se niin kesäinen, kiitos :)

   Poista
 15. visiting from crazy mum quilts. I really like this. A fantastic summer effort

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Now I can have a summer feeling in winter :)

   Poista
 16. Ihmettelen samaa kuin moni muukin edellä, miten paljon sinun vuorokaudessasi on oikein tunteja! Peittoja tulee kuin sieniä sateella ja toinen toistaan upeampia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samat tunnit ne on, tuppaavat vaan loppumaan aina kesken :)

   Poista
 17. Ihanan raikas peitto ja huikean kauniit kuvat luonnossa!

  VastaaPoista
 18. This quilt is gorgeous! The colours are amazing! Congratulations on a beautiful finish!!

  VastaaPoista
 19. Huh. Nämä sinun työsi on vaan niin upeita! Kiva kun pääsee tutustumaan näin monipuolisesti erilaisiin malleihin, niin on sitten korvan takana ideoita ja inspiksiä, kun jossain vaiheessa pääsee kokeilemaan tilkkupeittoja..ja tyynyjä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Uskomattoman paljon näitä malleja löytyy tältäkin osa-alueelta. Aina tulee jotain uutta mitä olisi kiva kokeilla tai vanhaa, mitä olisi kiva päivittää. Olisipa kiva nähdä sinun peittosi/tyynysi :)


   Poista
 20. Wau, on taas niin kaunis peitto :)! Sinun kuvasi ilahduttavat myös, hienoja sommitelmia ja maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Meidän mökillä on kauniita paikkoja kuvata. Ikävä kyllä kohta tulee talvi ja sitten sinne pääsee vasta keväällä kuvailemaan!

   Poista
 21. Hieno ja vitsit, miten ihanat värit ♥ Mä en ymmärrä, että miten sä saat nuo pienet tilkut noin siististi samaan linjaan. Mä nimittäin pystyn kuvittelemaan millainen peitto olisi, jos mä olisin sen ommellut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tähän on oma tekniikka, joka auttaa palojen riviin menoa mutta tärkeää on mitata ja ommella tarkasti, niin saumat saa osumaan kohdilleen. Sinun peitto olisi varmasti ainakin iloisen värinen :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)