maanantaina, maaliskuuta 06, 2017

Bird Seeds

Scroll down for English please!


Bird seed quilt

Niin on taas yksi peitto ommeltu, tikattu ja kantattu. Sen tekeminen alkoi jo syyskuussa mutta vasta nyt sain sen viimeisteltyä. Malli on Tula Pinkin ja löysin sen Berninan sivuilta. Minun peitto on mallipeittoa pienempi ja muutenkin tein pieniä muutoksia kuvioiden järjestykseen. Osasta lehtiä muodostuu ympyröitä, riippuu siitä mihin silmä osuu. Etenkin punainen näkyy hyvin. 
En sitten millään keksinyt tälle hyvää suomen kielistä nimeä, joten olkoon nyt tuo mallin nimi. 


Birt seed quilt
Lehdykät on tehty aplikoiden. Ompelin lehdet pussiin aplikaatioliimakankaan kanssa, aukko liimakankaaseen, käänös ympäri, silitin kiinni pohjakankaaseen ja tikkasin ihan reunasta koneella. Ei ollut hankala homma. Lentävät hanhet on tehty ihan tavalliseen tapaan. Bird seed quilt
Tikkaukset tein tällä kertaa ihan itse. Aluksi oli suuria suunnitelmia tehdä lehtiin koukeroita tai jotain tosi tosi hienoa. Pariin lehteen kokeilinkin tehdä sitä "tosi tosi hienoa", purkasin ompeleet pois ja tein sitten sitä mitä osaan, eli ihan perus suoraa tikkiä. Olihan siinä pyörittelemistä mutta valmiiksi tuli.


Bird seed quilt
Taustaksi laitoin vaaleahkon kankaan, joka löytyi Töölön tilkkupajasta. Sitä samaa kangasta on vähän pääliosassakin.

Bird seed quilt
Tässä peitto vielä alkumetreillä, ilman täyttä selvyyttä, mitä on muodostumassa. Lehtiä ei ole vielä kiinnitetty taustaneliöihin. Arvatkaapa vaan kuinka monta kertaa palat ovat vaihtaneet paikkaa, että löysivät lopullisen järjestyksensä. Kaikki vaihtoehdot kävin läpi.

Bird seed quilt
Tämä oli mukavalla tavalla erilainen työ ja voisin hyvin käyttää tätä tekniikkaa toistekkin. Ja sitten se tavallinen kysymys...tyytyväinen? No kyllä olen :)

                                                                              ****

One new big quilt is finished again. I started it last September, so I haven't been very fast with this project. The pattern is Tula Pink's and I found it here. I made some changes to the original pattern because my quilt is smaller. Those seeds are appliqued with adhesive fabric. This wasn't difficult at  all. It depends where you look but you can also see some circles as well as seeds.
I made the quilting myself this time. I planed to make some fancy curves to the seeds but after couple of unsuccessful tries I ended up making simple straight lines.
The backing is light. Some of the seeds and geeses are made of the backing fabric.
One of the pictures is just the start of the work. I changed the places of the blocks million times before I was pleased.
This was a nice technique and I could really use it again. Then the ordinary question...Am I  happy with the result? Oh yes I am :) Linking up with finish it up Friday!

Helsinki

52 kommenttia:

 1. Kylläpä on mielenkiintoinen tilkkupinta. Onnea peitolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö vaan olekkin, hyvä combo kaarta ja kulmaa!

   Poista
 2. Ensi ajatus oli, milloin olet tämän ehtinyt tehdä? ;)
  Kaunis kirkas peitto ja ihana kirkas päivä sen kuvaukseen.
  Hienot tikkaukset. Tuohan näytille, kun tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Hiljalleen se syntynyt, tikkausvaihe odotutti aika kauan. Juu, tuon näytille:)

   Poista
 3. Tyytyväinen:) no kyllä voit olla ja vaikka vähän ylpeäkin;) Olet tosi taitava ompelemaan tilkkutöitä ja valitsemaan niihin värit kuten olen ennenkin todennut mutta olet vielä taitava etsimään kauniita mallejakin:) Mitähän seuraavaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mukava kuulla, että muutkin tykkää kuin minä itse :) Uutta on tulossa jo vaikka mitä ja monta ideaa on päässä odottamassa!

   Poista
 4. No kyllä saa ollakin tyytyväinen, kun on niin upea peitto! Varsinkin ensimmäistä kuvaa ihailen täällä lumoutuneena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa se on aina kun työ, johon on nähnyt paljon vaivaa, onnistuu :)

   Poista
 5. Aah! Aivan ihana, jälleen. Pidän noista orange peeleistä ja niiden muodostamista ympyröistä. Tuo tekniikka oli ihan vieras, mutta varmasti näppärämpi kuin käsin aplikointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sinähän sen sanoit...mietin pääni puhki, että näillä lehdillä on jokin nimitys, sehän on orange peel!!!!! Käsin ommellen tulisi kaunis, mutta kovasti olisi työtä.

   Poista
 6. Wonderful quilt! You make everything så beautiful! :-)

  VastaaPoista
 7. Kaunista jälkeä jälleen kerran 😍 Instassa enemmänkin olen ihastellut töitäsi, mutta nyt selvisin myös tänne bloginkin puolelle 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kun tulit! Tänne saa niin paljon enemmän kuvia ja asiaa :)


   Poista
 8. Kaunis ja raikas! Tosi kiva kuvio, yhdistettyna lentäviin hanhiin, värit taas tosi kauniisti ryhmitelty, upea on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, tämä on oikein hyvä yhdistelmä erilaisia blokkeja!

   Poista
 9. Mistä näitä kauniita peittoja oikein tulee? No, Saijan ompelimosta! Mielenkiintoinen tekniikka ja ihanan keväinen väritys. Lentääkö peitto ekassa kuvassa, vai miten olet saanut sen noin kuvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No täältä ompelimosta niitä tosiaan tulee! Kuva on hieman epätodellinen mutta tuli tuulenpuuska ja pitelijän pipo ja kengät hävisi näkyvistä, ihan kuin peitto leijuisi :)

   Poista
 10. I really love this quilt! I hope to maybe make Bird Seed one day and love your choice of fabrics and smaller size. I spy some Cloud 9 Landscape fabrics too. The light background and back works so well.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes you spied well. I used few other fabrics too because I didn't have enought suitable colors. Maybe I'll see your Bird Seed one day :)

   Poista
 11. Voi miten kaunis peitto taas. Olen kyllä niin fanisi. Kaikki työsi ovat niin tyylikkään kauniita ja niissä on sinun tekemisen jälki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kauniisti sanottu! Se on hauskaa, jos minun oma tyyli näkyy, sillä itse sitä ei oikein huomaa :)

   Poista
 12. Again, a nice quilt. Technology and the choice of colors -all is great. You're my role model. My teacher. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Marie, I'm speechless...such a huge compliment. I can't stop smiling :))

   Poista
 13. The bright quilt looks cute in the wintery scenery. When looking at it it makes me smile
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! It's a great thing if it makes you smile!!!! :)

   Poista
 14. I love your quilt, the pattern and the fabrics. Now I know that I have to take the pattern and try it myself. It is the perfect spring quilt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'll start to use it immediately, maybe spring comes faster :)

   Poista
 15. Taas yksi huikea peitto. Käsittämättömällä vauhdilla taiot niitä. Peittosi on paljon kauniimpi kuin Tula Pinkin peitto. Tuo oranga peel liimaharson avulla pitää minun ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! No tämä on ainakin erilainen! Tämä on minusta hyvä systeemi aplikointiin Reunoihin tulee siisti käännös ja palasetkin pysyy paikallaan. Kärkien saumavaroja ohensin, että ne kääntyisivät kauniisti.

   Poista
 16. Ihan mahtava - TAAS! :) Miten sinä löydätkin aina niin kauniit kankaat? :) Minkä kokoinen tämä työ on? Minkä kokoisella pöydällä pystyt tämmösen tikkaamaan? Minusta isoja töitä on niin hankala tikata, kun ne painavat niin paljon ja vetävät koko hommaa lattialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä työ on 172 x 140cm (täytyykin lisätä se tuohon tekstiin). Ompelupöytäni on reilun kokoinen kirjoituspöytä. Joskus laitan päätyyn tuolin tai laatikkopinon estämään työn putoamista. Monesti vien ompelukoneen isolle ruokapöydälle tikkauksen ajaksi. Jos tikkaus kestää kauan, niin onhan se siinä vähän tiellä mutta muun perheen täytyy vain sopeutua :) Kangashankintoja teen aina kun silmiin osuu jotain sopivaa. Nyt koitan käyttää ahkerasti jo kaapissa olevia kankaita. Kiva kun tykkäät uudesta peitosta, kiitos!

   Poista
 17. Lähes hengästyneenä katselen täällä jälleen uutta taideteosta <3 <3. Olet sinä melkoinen Saija :D. Hei, tuosta applikaatioliimakankaasta piti kysymäni, onko se siis jotain tilkkuilijoiden omaa vai ihan sitä mitä saa esim. Eurokankaasta. Itse olen käyttänyt vain sitä sellaista kaksipuoleista liimaharsoa, jossa liima on kummallakin puolen. Sitten viittaan vielä edellisen postauksen kommenttini vastaukseesi, teepäs kuule se nuppareiden tuunausjuttu, kuulosti ihan huippuidealta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Krista :) Käytin kahta erilaista. Ensimmäinen, joka loppui kesken on luultavasti ostettu Ullakasta (oli parempaa). Ostin lisää Eurokankaasta, mikä oli ihan ok mutta hieman paksumpaa. En oikein tiedä minkälaista ohjeessa tarkoitettiin käytettäväksi mutta minä laitoin tätä. Se tarttui kiinni pohjakankaaseen ja lehdykkään. Ei se taida olla erityisesti tilkkuompeluun. Voipi olla, että tämä on juuri sitä mitä olet käyttänyt. Tätä pystyy helposti ompelemaan ja kestää kääntämisen.
   Luulenpa että vielä toteutan sen nupparijutun!

   Poista
 18. Ännu en underbar kvilt.Sydde sånt mönster en gång, men använde langettstygn.Nu längtar vi allt efter vår och att isen försvinner:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Gudrun! Jag har anvendat langettstygn också men det ser ut olika. Ja, jag väntar vår så mycket :)

   Poista
 19. Fantastic! Such gorgeous fabrics and a lovely design. I love the contrast of the colors and the white background!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Sandra! I'm so happy I got it finished and it turned out nice. I really love these spring colors too :)

   Poista
 20. Kauniit kuvat
  Ihastuttava työ.

  VastaaPoista
 21. Another beauty! I never tire of seeing your work :-)
  xx

  VastaaPoista
 22. Kaunista on! Sekä työ että kuvat! Hypnoottiset ympyrät erottuu kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voimakkaat varit tuntuvat olevan kaikkein hypnoottisimpia!

   Poista
 23. It's beautiful - what a lovely design and perfect colours. I'm amazed you have snow and ice on the shoreline too - wow!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, I like this too :) In this winter we have had very little ice and snow here in south of Finland. It's ok for me because I'm not a winter person!

   Poista
 24. Voi hyvä tavaton miten kaunis peitto jälleen! Sitä oikein jää tuijottamaan noita peiton kuvioita, että mihin kohtaan muodostuu ympyröitä. Tosi upea kokonaisuus! Siinä on varmasti tovin jos toisenkin saanut paloja pyöritellä, kunnes palat ovat loksahtaneet paikoilleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Juu, ei osunut palat heti ekalla kerralla, eikä tokallakaan paikalleen :) Olen tähän kyllä oikein tyytyväinen!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)