perjantaina, toukokuuta 12, 2017

Charleston & Les Petits ompelua


Charleston & Les Petits
Olen saanut erittäin ihanaa postia, jonka johdosta leijuin monta päivää. Nämä kankaat lähetti Amy Sinibaldi, joka suunnittelee kankaita Art Gallerylle. Kankaat ovat hänen kahdesta uusimmasta  mallistostaan, Charleston ja Les Petits. Hän näki Instagramissa töitäni ja kysyi, haluaisinko tehdä näistä uutuuksista jotain. No hyvänen aika, totta kai halusin. Valitsin mallin ja kankaat tuli sen mukaan. Ihania ovat, ihan kaikki!!!
                                                                           ***
I recently got the most wonderful mail. These fabrics were sent by Amy Sinibaldi, who designs fabrics for Art Gallery. These are from her two new collections, Charleston and Les Petits. She saw some of my work on Instagram and asked if I wanted to do something out of her new fabrics. But of course I wanted! I chose a pattern and selected the fabrics to it. I love all of them!!!

Charleston & Les Petits fabrics


Charleston & Les petits
Tässä malli, jonka valitsin. Se on lehdestä Modern Patchwork. Harmiksi ohjeessa oli virheitä mutta onneksi en ehtinyt leikata ja ommella kaikkia timantteja, vaan huomasin virheen aika alussa. Timanttien teko y-saumalla oli kuitenkin hitaampaa kuin ohjeen mukainen virheellinen konsti. Ikävin virhe kuitenkin oli taustakankaan määrä, jota oli liikaa. Kyllä nolotti kun kankaat tuli ja tajusin, ettei tähän voi mennä noin paljon kangasta.
                                                                        ***
Here is the pattern I chose. It's from Modern Patchwork magazine. Unfortunately there was mistakes in it but luckily I didn't cut all of the pieces out before I noticed the problem. Making the diamonds with a Y-seam was way slower than the wrong way that the pattern suggested. The most unfortunate mistake though was the amount of background fabric. I was so embarrased when the fabrics came and I realized that there was way too much fabric.

Charleston & Les Petits
Raita ja ruutu on Les Petitsiä ja muut ovat Charlestonia.  Molempien mallistojen kaikki kankaat sopivat hyvin yhteen. Tähdet on tehty paper piecingillä.
Tikkautin työn Tilkkupajassa, jotta se varmasti onnistuisi. Malliksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen yksinkertainen aaltokuvio.
                                                                        ***
The striped one and checkered one are Les Petits and others are Charleston. Both lines match well with each other. The stars are made with paper piecing. I got the quilt quilted at Töölön tilkkupaja just to make sure it was perfect. After a lot of pondering I ended up with a simple wave pattern.

Charleston fabric
Koska kankaita jäi, kokosin takaosan extrakankaista ja laitoin sinne vielä muistoksi pätkän hulpiotakin. Tarkoitus oli laittaa taakse oma kangas mutta nyt koko työ on täysin yhtenäinen, mikä on tietysti kiva juttu.
                                                                         ***
Because there was so much extra fabric I collected the back from them and added a piece of the selvedge for a memory. I meant to do the backing from my own fabrics but now the whole quilt is matching.

Charleston pillow
Vieläkin riitti kangasta, joten tein vielä tyynynkin. Siihen ei ole mitään mallia, ihan vaan leikkasin kolmioita kolmioviivaimella ja tein niistä timantteja. Tämä valmistui aikas nopsaan.
                                                                         ***
Because there still was extra fabric I made a pillow. There is'n a pattern for this. I just cut triangles with a triangle ruler and made diamonds out of them. This was very quick to make.

Charleston flying geese towels

Charleston flying geese towels

Charleston flying geese towels
Vielä tuli yksi idea mieleen ja tein kahden käsipyyhkeen päihin raidan lentävistä hanhista. Pyyhkeet on paksua froteeta, joten kun tikkasin hanhet, taaksekkin muodostui kiva kuvio. Käytin liimaharsoa raidan kiinnitykseen, joten se oli helppo ommella. Tilkkutöistä ei pääse meidän huushollissa näköjään millään eroon, nyt on kylpyhuonekkin vallattu. Koska ripustusrenksu oli vain pyyhkeen päädyissä, ompelin ruutukankaasta uuden renksun sivuun keskelle. Näistä tuli niin kivat, että voisin tehdä lisää vaikka lahjoiksi.
Ensin hieman pelotti leikata näitä kauniita kankaita mutta kaikista tuli kuitenkin kivoja ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Näillä kankailla on vaikea epäonnistua. Tämä oli kyllä kiva projekti, ihan varmasti vuoden ykkösjuttu ompelurintamalla. Kiitos Amy!
                                                                        ***
One more idea came to my mind. I decorated two hand towels with flying geese. The towels are soft and thick so when I quilted it, it made a nice pattern to the back. I also added another loop to the side. I guess you can't get rid of quilts in our house since they are now taking over the bathroom. These turned out so nice that I could make some for presents.
At first I was a little afraid to cut these beautiful fabrics but I'm very pleased how all quilts turned out. It's impossible to fail with these fabrics. This was so fun sewing project, certainly number one of this year :) Thank you Amy! Linking up with finish it up friday & Sew Stitch Snap .


44 kommenttia:

 1. Hei Saija! Upeat tyot! Nama kankaat ovat todella kauniita ja tykkaan vareista! Valitsit hienon mallin peittoon ja tyyny on myos ihana! Hyva idea pyyhkeisiin! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olen kyllä oikein tyytyväinen kaikkiin näihin :)

   Poista
 2. Erikoinen ja kaunis tilkkutyön malli. Yksinkertainen tikkaus päästää mallin oikeuksiinsa. Jännää, kun olet päässyt yhden sun toisenkin taiteilijan mallitöiden tekijäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Se on kyllä mukavaa tämä kankaiden ja mallien testaus mutta toisaalta aika stressaavaakin kun jännittää kuinka työt onnistuu. Näihin olen tyytyväinen :)

   Poista
 3. Kyllä onkin hienoja töitä ja hienoa, että olet saanut tehdä ihanista kankaista upeita töitä! Upeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onneksi jäi vielä tilkkuja ja niistäkin varmaan syntyy jotain pientä myöhemmin!

   Poista
 4. Upeita töitä kaikki! Ihanat värit taas noissa kankaissa. Kyllä se vaan niin on, että vaalea taustakangas tilkkutyössä luo raikkaan lopputuloksen. Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Kankaat on kyllä todella kauniita, mukavahan niistä on tehdä mitä vaan!

   Poista
 5. Upea juttu, että olet päässyt "testiompelijaksi". Työsi ja kuvasi ovat kyllä niin kauniita, etten yhtään ihmettele sitä. Kerro joskus kokemuksia, miten hanhet käyttäytyivät pyyhkeen päissä pesun jälkeen. Oma yritys vastaavasta pyyhkeen koristelusta joskun vuosien takaa ei mennyt oikein nappiin, pesun jälkeen tilkkuosa veti eikä sitä saanut silittämälläkään siistiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä niin iloinen ja ylpeäkin :) Mietin ihan samaa tuon pyyhkeen osalta. Joskus kaupan pyyhkeissäkin päädyt kutistuu. Auttaisi varmasti jos, pesisi pyyhkeen sekä kankaat ensin. Juu, kerron kuinka käy pesun jälkeen!

   Poista
 6. Ihanuuksia kaikki, pyyhkeiden koristelu sai katsojan huokailemaan ihastuksesta!

  VastaaPoista
 7. Lisää kauniita tilkkupeittoja! Hienot tähdet ja kangasvalinta täys kymppi!

  VastaaPoista
 8. Kauniita töitä. Kiva värimaailma kankaissa! (:

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon uudesta pestistäsi! Ihanaa että sinut on huomattu! Just oikein! Aivan laatukankaita ja kyllä voit luottaa omaan tekemiseesi, priimaa tulee aina. Kaunis uusi malli. Hienoja "sivutuotteitakin" on ehtinyt tulla jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä pesti taisi olla vain kertaluonteinen mutta todella kivaa oli tämäkin kokea :)

   Poista
 10. Voin kyllä uskoa, että tuollaisen kangas-lähetyksen jälkeen leijuu useammankin päivän pää pilvissä :). Ihania ovat Art Galleryn kankaat, minulla on muutamaa, mutten oikeen raaski leikata niitä :). Niin mahtavaa, että sinut on huomattu maailmalla ja ihan syystä, olet niin taitava ja sinulla on selkeä oma tyyli tehdä töitä! Kaikki nämä työt ovat taas vallan mahtavia. Tuo pyyheidea on kiva, sitä voisi itsekin joskus kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En oikein tiedä kummasta iloitsin enemmän, kankaista vai siitä että Amy lähetti ne :) Mukavaahan tämä oli kaiken kaikkiaan ja toivottavasti joku huomasi, että Suomessakin tehdään tilkkutöitä!

   Poista
 11. Wow, what an honour to be asked to create something for Amy. I love the quilt you made, those navy stars just POP against the other fabrics. Yet again your quilt photo styling is superb. Thanks for linking up to Sew, Stitch, Snap, Share.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Julie! I'm pleased how all quilts turned out. At first my meaning was to make just one quilt but I got so many ideas in my head :)

   Poista
 12. Congratulations on such delightful creations Saija! You must be so pleased with them! And I bet Amy loved them all too! The starry diamond one is particularly lovely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes, I'm really pleased. At the beginning I was a little afraid how the diamond quilt will look but it turned out good :)

   Poista
 13. How wonderful! Your creations are gorgeous, and showcase Amy's fabrics fabulously! Lucky you to be asked!
  Well done!
  Barbara x

  VastaaPoista
 14. Wow, you have done so well with such lovely fabrics, very nice :-)
  xx

  VastaaPoista
 15. Jestas mitä kodin kaunistuksia! Upeat kankaat ja hienot mallit ja supersiististi tehdyt.

  VastaaPoista
 16. Ihanan modernia!
  Peiton malli on tosi hieno. Täytyy olla vain taitava ja kärsivällinen, jotta saa noin hienoa jälkeä aikaan. Värivalinnat meni nappiin.
  Kaikki on upean näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvä siitä sitten tuli, vaikka alkuun epäilinkin :)

   Poista
 17. Voi että on hienoja kaikki. Ei voi kuin ihailla taitojasi.

  VastaaPoista
 18. No nyt on kyllä kangas lähetys mennyt juuri oikeaan osoitteeseen. Olen kyllä niin iloinen puolestasi, tuollaista mahdollisuutta ei suoda kuin harvoille ja valituille, eli taitaville kuten sinä:)<3 Mahtavaa että sinun työsi huomataan ulkomailla asti. Oletkin hyödyntänyt kankaat viimeistä tilkkua myöten. Aivan ihania juttuja olet keksinyt, esim.just tuo tilkkujen yhdistäminen pyyhkeisiin. JA peitto, huh. Se on kyllä uskomattoman kaunis! Voin vain kuvitella miten kutkuttavan jännittävä tuo tilanne on, kun pääsee itse valitsemaan mieleiset kankaat, ja vielä oikein ArtGalleryn<3 valikoimasta. Kauniit sävyt ja kuosit noissa sinun valitsemissa kankaissa. Itsekin ompelin hiljattain AGF:n kankaista mekon, tulikin aikas nätti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon!! Tykkään juuri tuon Amy Sinibaldin kankaista tosi paljon, niillä ei vaan voi epäonnistua. Vieläkin niitä tilkkuja on jäljellä ja parhaillaan työstän loppuja. Ne kankaat sopii hyvin vaatteisiinkin, varsin monikäyttöisiä siis :)

   Poista
 19. Loving the pattern, any link to where I might buy the pattern or download it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The pattern is from Modern patchwork magazine/winter 2016. I bought a digital magazine. The pattern has some errors. I had to make diamonds differently than pattern says. Anyway the final result is nice :)

   Poista
 20. This quilt is absolutely beautiful! Very nice work.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)