tiistaina, toukokuuta 30, 2017

Kukkasade *** Flower rain


Scroll down for English please!

Rain drop quilt
Tässä peitossa on sadetta ja kukkia, vähän niin kuin meidän kevääseen kuuluukin. Työn aloitin talvella ja se valmistui juuri sopivasti kesäksi. Kun kaikki väriparit oli mietitty valmiiksi ja neulattu yhteen, niitä oli kiva otaa pisara kerrallaan työn alle ihan fiiliksen mukaan.
Malli on Emma Jean Jansenin. Kuviolliset kankaat ovat pääasiassa Maureen Cracknellin/Art galleryltä ja muut ihan mikä vaan sävyyn sattui sopimaan.

Rain drop quilt
Tikkaus on omaa käsialaa. Halusin jokaiseen pisaraan kankaan värisen tikkauksen ja niinpä tein sen kotikoneella. Ompelin ihan normaalilla paininjalalla, joten kääntyillä sai varsin ahkeraan. Pariin viimeisimpään itse tikattuun peittoon olen harsimisen sijaan käyttänyt Prymin sprayliimaa. Minusta se on niin paljon helpompaa ja nopeampaa ja osat pysyy yhdessä hyvin kiinni. Lattian olen suojannut sanomalehdillä, sillä liimaa leijuu ympäristöön ja tahmaa lattian. Suihkutan osan kerrallaan ja tasoittelen käsillä rypyt pois. Helpottaa kovasti, jos on kaveri apuna .

Rain drop quilt backing
Taustaan löytyi kaapista kangas, jossa on pieniä perhosia. Välillä omista varastoista tekee löytöjä!

Rain drop quilt bindingReunakantti kankaan muistan hankkineeni joskus sillä ajatuksella, että "tuleekohan tuollekkaan koskaan käyttöä" mutta ostin sen kuitenkin. No tuli käyttöä, sillä siitä löytyy ihan samoja värejä kuin työstäkin.

Rain drop quiltTässä vielä ideaa siitä miten lähdin liikkeelle. Silitin freezer paperin kiinni kankaaseen ja leikkasin. Pahvisen mallin avulla ääriviivojen piirtäminen ja leikkaaminen olisi ollut varmaan ihan yhtä nopeaa mutta näin tein tällä kertaa.

Työn taidan ripustaa ompeluhuoneen seinälle. Siihen tulee osittain sohva eteen mutta eipä se haittaa.
Vaikka kaarevien saumojen ompelu on minulle vähän hankalaa, niin taas siihen sorruin. Lopputulos aina palkitsee ja mutkat matkalla unohtuu.
Kiitos paljon kaikista mukavista ja ihanista kommenteista, joita jaksatte antaa :)

                                                                        ****

Rain and flowers...just like our spring. I started this quilt in the winter and it finished perfectly for the summer. The pattern is by Emma Jean Jansen. Fabrics are mostly Maureen Cracknell's & Art Gallery fabrics.
This time I did the quilting myself. I wanted to use the same color thread as the block is. Because I hate basting I used Prym's spray glue. It's so much easier and faster. It's also messier but I covered the floor with paper.
The backing with small butterflies was found from my stash. It was so good because it's always a big job to find something I like.
The binding fabric is also an old one but it has just the same colors as quilt.
Here is how I got started. I ironed the freezer paper to the fabric and cut it out. Even though the curve quilting is a little tricky for me I forget it afterwards. The final result is always so pretty.
I think this quilt goes to the wall of my sewing room. I can keep a changing quilt exhibition there.
Thank you so much for all nice comments! It has been very encouraging to read them! Linking up with finish it up with Friday.


40 kommenttia:

 1. I can only repeat the same thing - beautiful! :-)
  xx

  VastaaPoista
 2. Kauniit sadepisarat! Sinulta näitä kauniita peitteitä tupsahtelee tuon tuosta! Nyt ulkonakin sataa, toisaalta tekee tuo vesi luonnolle kyllä hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Peittoja on tulossa vielä pari, joita olen kevään ja talven aikana väsännyt. Kyllä sade aina puhdistaa ilmaa ja talven pölyjä :)

   Poista
 3. Kerrankin voi sanoa, että huippuihana sade! Miten sinä aina löydätkin noin kivoja malleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä sateista minäkin tykkään :) Niitä kivoja malleja suorastaan kävelee vastaan!

   Poista
 4. Tuo peitto on ihan mielettömän kaunis! <3 Siis aivan ihana. Värit ja kaikki. Ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Tästä tulikin paljon kivempi kun alkuun näytti :)

   Poista
 5. Ihana kukkasade ja varmasti on hieno ompeluhuoneen seinällä. Kiva katsella talven pimeinä iltoina ja muistella kevättä ja kesää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sopii sinne seinälle oikein hyvin. Kun se on oviaukon kohdalla, se näkyy myös osittain keittiöönkin :)

   Poista
 6. Sun töihin ei kyllä kyllästy koskaan. Taas niin ihana! :)

  VastaaPoista
 7. Voi, miten erikoinen ja samalla kaunis tilkkutyö. Tikkaukset vielä korostavat pisaran muotoa. Ja taustakangas ja reunakantti ovat kuin piste i:n päällä. Kaarevien saumojen ompelu on minulla vielä opettelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli tosiaan hauska, kun se on hieman erilainen. Kaarevat saumat kuulostavat hankalammilta kuin ovatkaan!

   Poista
 8. I like the name of the quilt. You sew your curves perfectly, and now I know that you make a mess sometimes, too, like I do with the poch frames.
  Have a nice day
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Yes, I make mess too, it's not always so easy :))

   Poista
 9. Very beautiful!!And very perfect--as always!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! I'm really happy how it turned out :)

   Poista
 10. Hallitset värisommittelun tavattoman hienosti. Kuvittelin jotenkin, että pisarat on toteutettu yhtenä aplikoituna palana, mutta niinhän asia ei ollutkaan. KIva, kun näytit asian oikean tolan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Aivan hyvin tämän voisi aplikoidakkin ja onnistuisi varmasti hyvin.

   Poista
 11. Valtavan kaunis! Kangasvalikoimasi on kyllä ihan vailla vertaa ja teet sommittelun upeasti. Hauskasti olet laittanut oman puumerkkisi mukaan :)
  Olipas mukava tilkkujuttu Käsityölehdessä! Hienoa että on taitaja huomioitu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Puumerkki tahdoo unohtua lähes aina. Toki taakse voisi ommella lapun mutta jostain syystä sekin jää tekemättä. Liikaa vauhtia ehkä...:)

   Poista
 12. Hallitset kyllä kaiken muun lisäksi värien käytön. Peitossa on vaikka mitä värejä ja väripareja, mutta se ei ole levoton vaan tavattoman hyvin tasapainossa. Upeita töitäsi on ihana seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Väritys on kyllä varsin rohkea mutta totta kyllä, ihan rauhallinen. Etenkin tuo oranssi hieman arvelutti, kun se on aika neonväri, kuvassa se näyttää hieman hillitymmältä.

   Poista
 13. Nätti tämä pisarapeitto on, vaikka tänään kirosin kun taivaalta tuli niitä pisaroita ja rakeita. No, ehkä tuo oli huono vertaus...........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rakeita on tullut täälläkin, ärsyttävää! Sais sataa vaikka näitä kukkia :)

   Poista
 14. Your Flower Rain quilt is beautiful! The fabrics you have chosen work so well with this design. I haven't tried sewing curves in quilting yet - maybe one day.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Karen! Sewing curves is fun (most of the time...) :))

   Poista
 15. Another beautiful finish, love the book that pattern comes from. You must be an expert at sewing curves after all those ones.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Well, I'm far from expert but I got lot of practicing :

   Poista
 16. Kunis, värikäs työ. Mukavan erilainen malli, tämäkin. Työ piristää varmasti huoneen kuin huoneen. Kiva kun se saa olla esillä ihastuttamassa. Tikkaukset on hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Olen kerrankin tyytyväinen omiin tikkauksiin, mikään ei juurikaan kinnaa! Se on seinällä tosi kiva :)

   Poista
 17. Aivan ihana kukkasade! Ei haittaa vaikka olisi harmaa ja sateinen päivä, silloin voi istua ompsussa ompelukoneen äärellä ja vilkuilla seinältä kukkasadetta:) On kyllä upea piristys huoneen seinällä. Tosi hienot tikkaukset olet jaksanut tikata! Tuo liima vaikuttaa tosi kätsylle, ymmärsinkö oikein, että se haihtuu kuivuessa? Jääkö siitä mitään kankaaseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, se on kyllä tuottanut paljon iloa tuossa seinällä! En tiedä mahtaako liima haihtua... Se pitää kuitenkin juuri sopivasti tikkauksen ajan kerrokset yhdessä. Suihkuttaessa tulee vähän hajua mutta sen jälkeen ei huomaa mitään. Kankaan läpi se ei ole koskaan tullut, sillä siitä tulee niin ohutta sumua. Tikatessa neula ei tahmaannu. Minulla on kokemusta vain Prymistä, kun sitä on helpoiten ollut saatavilla. Aika nopsaan se pullo kuluu, vaikka laitan vain kevyen kerroksen. Se on tullut jäädäkseen kun itse tikkaan, ehkä vauvanpeitot voin vielä harsia, niin niihin ei sitten tule ylimääräisiä kemikaaleja :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)