keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2017

Lämmikettä kesäiltaan

Scroll down for English please!

Diamonds in the sky
Tilkkutikkailla on peitto vaihtunut. Tämäkin on yksi niistä peitoista, mitä olen tehnyt tässä kevään aikana ja nyt se on sitten viimeistelty. Malli on Melissa Lundenin, kirjasta Scraps Inc.1. Käytin tässä sellaisia keskikokoisia jämäpaloja ja sopivia värejä saadakseni leikkasin joitain paloja isommistakin kankaista.

DSC00098
Kun olin koonnut palaset, tuntui kuin työ olisi kaivannut jotakin. Kokeilin erilaisia reunakaitaleita ja tämä sinivalkoinen oli paras vaihtoehto mitä kaapista löytyi. Kuvassa se hieman vilistää silmissä mutta ei se oikeasti niin tee. Sillä sai myöskin kokoa lisää.

ni

DSC09690
Tikkaukset jälleen Soilelta Tilkkupajasta, samoin kuin tuo harmaa taustakangaskin.


DSC08713
Tässä ideaa kuinka nuo blokit syntyi. Kaavana toimi valkoinen "lihakaupanpaperi". Mikäli joku ei tiedä mitä se on, niin se on sitä vahapintaista paperia, johon lihatiskillä kääritään esim. leikkeleet. Olen käyttänyt sitä tosi monessa paikassa kaavana. Se tarttuu kankaan pintaan silittämällä, eikä jätä mitään jälkiä ja voi käyttää useammankin kerran. Papereita on erilaisia, kaikissa ei ole sitä vahaa pinnassa ja pitää kokeilla mikä tarttuu.
Aika paljon tuli kolmioita hukkapaloina. Ehkä ne päätyvät joskus johonkin työhön, ovat kuitenkin ihan kivan mallisia.

DSC08708
Ladoin paloja lattialle, jotta näkisin mitä värejä tarvitsee lisätä. Eipä siinä mikään ole päävärinä, vähän sitä sun tätä.

Tälle peitolle ei ole varsinaisesti mitään omaa paikkaa. Välillä se pyörii sängyn päällä tai tikkailla ja välillä parvekkeella lämmikkeenä, kun on viileää (eli perinteistä).
Toivotan oikein leppoisaa ja toivottavasti aurinkoista Juhannusta kaikille!!!!!!

                                                                          ****

The new quilt is hanging on the quilt ladders. I have been making this during spring and now it's finished. Pattern is by Melissa Lunden from a book called Scraps Inc1. I have used mostly scraps but also some bigger pieces of fabrics.
Usually I don't use borders but this time this quilt needed something more. I found this blue/white checkered fabric from my stash and it looks quite good!
Quilting is made by long arm quilter Soile.
Here you can see how this quilt is made. A freezer paper was just a perfect help for cutting the pieces.
I will use those small left over triangles later...maybe, maybe not.
This quilt is not going to anyone special. It has been on the bed and on the ladders. We have had such a cold summer so far and I have also used it when sitting on the balcony. Sometimes the winter coat hasn't been too much.
Linking up with finish it up friday.
Have a relaxing Midsummer weekend!

Diamonds in the Sky

35 kommenttia:

 1. Reunus sopii työhön paremmin kuin hyvin:) Hienot värit on löytynyt jämälaatikosta peittoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin reuna on hyvä, vaikka alkuun kovasti mietinkin sitä!

   Poista
 2. Hei Saija! Tama on jalleen todella ihana! Ylijaama kolmiot tulevat varmaan myos hyvaan kayttoon myohemmin. Kun katson kuvaa kuinka leikkasit blokit, mietin jos ompelisi seuraavan valkoisen raidan, seuraavan varin jne. niin eiko silloin tulisi blokkeja vaan lisaa ja lisaa noista ylim. kolmioista. No, itse teen tavallisesti etanavauhtia blokki kerrallaan, improvisoin ja muutan suunnitelmaa enka siis koskaan uskalla leikata kovin paljon etukateen. Oikein hyvaa juhannus viikkoa ja viikonloppua! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Tuo tekniikka ei tullutkaan mieleeni, se voisi kyllä toimia ihan hyvin ja kangasta säästyisi. Luin vaan ohjetta ja tein sen mukaan. Minäkin usein improvisoin ja joskus se on pakkokin, kun ei ole aina vaadittavia materiaaleja :)

   Poista
 3. Kylläpä on taas kaunis ja värimaailmaltaan upea peitto. Kiitos myös havainnekuvista, miten peitto on tehty. Oikein mukavaa juhannusta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kerrankin muistin ottaa kuvia työvaiheista :)

   Poista
 4. Tosi kiva blokkimalli! Tilkkupeittosi todistaa, että kehystetty tilkkutyökin voi näyttää tosi modernilta. Tykkään erityisesti tämän peiton kanttikankaasta, joka tuo juuri sopivasti särmää kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tykkään kovasti noista kehyksistä ja luulenpa, että alan käyttämään niitä useamminkin. Reunakantti on Marimekon löytölaarista!

   Poista
 5. Aivan ihana peitto taas! (: Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi mukava malli ns. jämäpaloihin, niitä kun aina löytyy! Tykkään myös tuosta reunakankaasta todella paljon. Onko tuo lihakaupan paperi vähän kuin se freezer paper, se kun välillä ohjeissa mainitaan ja olen pohtinut millaista se on. Hauskaa juhannusta, jos on kylmä niin tämän peiton allehan on ihana kääriytyä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan kiva malli ja toimii monilla väreillä! Juurikin saman asian ajaa kuin freezer paper. En ole koskaan kokeillut oikeaa freezeriä, että kuinka paljon se eroaa tästä mutta siinä saattaa olla vahvempi vahapinta. Ainakin se on kalliimpaa, eikä sitä ole niin helposti saatavissa.
   Kunhan vaan juhannuksena ei sataisi, kylmyyden kanssa pärjää kyllä :)

   Poista
 7. Onpa niin kaunis ja tasapainoinen peitto. Itsekin ihastelin tuota reunaa. Tosi hyvin passaa värin ja blokkien kanssa yhteen. Kiitos noista vaihekuvista taas. Ne ovat ihan parhautta inspiraation lisäämisessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olen kyllä tyytyväinen tuohon reunaan. Ihmeen hyvin se sopii tuohon kokonaisuuteen, vaikka onkin tuollainen voimakkaan ruudukas :)

   Poista
 8. Oi ihanuus mikä kokonaisuus!!! Sun värisilmä on pistämätön! Aivan upea työ jälleen kerran! Aurinkoista Jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Tykkään itsekkin tästä kovasti:))

   Poista
 9. Tuossakin peitossa silmä lepää. Ihanan moderni ja perinteinen samanaikaisesti. Väritys on taas kerran aivan ihana. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Se on totta, että jotain perinteistä on mutta sillain sopivasti! Tykkään myös näistä väreistä ja tikkaus onnistui tässä tosi hyvin!

   Poista
 10. Upea peitto! Reunakaitale on juuri piste I.n päälle:)
  Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olen tyytyväinen, että laitoin tuon reunan hieman leveämpänä, enkä vain kapeaa suikaletta :)

   Poista
 11. Kiva peitto! To-do -listani kasvaa taas, huoh. Teillä on muuten todella kauniit lattia- ja karmilistat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä vaan että kasvaa, olisi ihan kauheaa jos ei olisi mitään ideoita mielessä :) Tämä talo on niin vanha, että siihen aikaan taisivat olla muotia. Kiva kun ne on säilytetty!

   Poista
 12. All your quilts look good on your quilt ladder. How many quits have you created? I guess you will never get tired of sewing beautiful quilts.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Many thanks! I haven't counted but I can say MANY :) Last year has been very productive and I hope I'll never get tired!

   Poista
 13. Olisi kiva nähdä työpisteesi miten säilytät kankaat, kun kaikkia ihania täytyy säästellä.
  Upea peitto, kylmän sävyt tuli mieleen.
  Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Monesti on pitänyt tehdä postaus työhuoneesta mutta se on aina niin sekaisin ja tuntuu olevan liian suuri ponnistus siivota. Mutta lupaan laittaa jossain vaiheessa!

   Poista
  2. Kiva, kiva.
   Ananaspeitto on taas niin upea!

   Poista
 14. Another beauty! :-)
  I love the border fabric too,
  xx

  VastaaPoista
 15. Tosi nätti peitto ja tuo reunus kruunaa hienosti.

  VastaaPoista
 16. No joo, tämä on kyllä hienoin jämäpaloista koottu peitto mitä olen nähnyt! Eikös vain ole kumma että taas tulee uusia jämäpaloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niinpä, taas tuli uusia. Toisella kierroksella ne vaan tuppaa pienenemään entisestään :)

   Poista
 17. Sitä sun tätä värit on tosi kivat. Malli on erikoinen ja oikein mukava. En ole tätä nähnyt aiemmin. Reunus sopii hyvin työhön. Pyöreät tikkaukset näyttävät hyvältä tässä pinnassa.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)