perjantaina, kesäkuuta 09, 2017

Tuikkivia ruutuja

Scroll down for English please!

Square-Rific quilt 2
Näitä talvella ja keväällä aloitettuja peittoja on valmistumassa nyt useampikin. Tässä yksi, mistä tykkään tosi paljon. Se on kirjasta Scraps inc2 /April Rosenthal. Mallissa kaikki neliöt on tehty samoilla väreillä, mikä on hauskan näköinen sekin. Ajattelin kuitenkin kokeilla versiota, jossa kaikki ruudut on eri väreillä. Otin myös yhden rivin yläpäästä ja lisäsin alapäähän, jotta kuviosta tuli symmetrinen. Tähän työhön sai upotettua aika kasan pieniä jämätilkkuja.

Square-Rific6Nuo tummemmat kulmat on tehty pienemmistä neliöistä kuin keskusta. Jokin mittavirhe ohjeessa täytyy olla, koska niistä tuli liian suuret keskustaan nähden. Pienensin niitä vähän jokaiselta reunalta, eikä sitä onneksi huomaa kun kaikki osat on ommeltu yhteen. Tietysti on mahdollista, että ohje olikin ihan ok mutta ymmärryksessä oli jotain vikaa.

QA0A8343
Soile tikkasi vimpan päälle hienot kuviot pintaan. Tätä tikkausmallia olen käyttänyt aikaisemminkin, se sopii tämän tyyppiseen pintaan.

Square-Rific quilt7
Taustan tein kahdesta palasta. Monesti Eurokankaan käsityöpaloista ostetut isommat palat ovat juuri pahimmoilleen liian pieniä taustaksi.

Square-Rific quilt4


QA0A8376


QA0A8347

Tässä yksi vaihekuva. Ompelin kaikki värikkäät kolmiot ja neliöt valmiiksi ja leikkasin valkoiset kolmiot. Tässä nuo keskusneliöt on vielä ompelematta, ne on vain laskettu kolmioiden päälle. Kun sommitteltu oli tehty, oli yhdistäminen nopeaa. Vaikka pieniä paloja olikin paljon, työ valmistui kohtalaisen nopeaan. Mukava työ ja lopputulos on mieluinen.
Edellisen postauksen työllä voitin kangaspalkinnon, jota tässä mielenkiinnolla odotan. Jos haluat kurkata pienen haastattelun siihen liittyen, se löytyy täältä.
Mukavaa viikonloppua!

                                                                      ****

Quite many quilts are getting ready at the same time and this is one of them. I like this one a lot.
Pattern is from the book Scraps inc2 / April Rosenthal . I made a version where all the squares are different colors. I also took one row from the top and put it to the bottom to get it symmetric.
I used lot of scraps for this quilt which is always a good thing.
Quilting is made by local long arm quilter Soile. I have used this quilting pattern earlier and it's really good for this kind of quilt.
I used two different fabrics for backing and blue looks always good.
Here is one picture how I made this quilt.  Even though there are lot of tiny pieces this quilt was quite fast to sew. This was very fun to make and I'm pleased with the result.
I have won some fabrics from Art gallery Fabrics. If you want to read my interview they made you can find it here. Linking up with finish it up Friday!
Have a nice weekend!

Square-Riffic quilt8

44 kommenttia:

 1. Oh, that's wonderful. I'm sending a greeting. Marie

  VastaaPoista
 2. Hienot värit! Alkaa ihan sprmia syyhyttää...

  VastaaPoista
 3. I love the setting of this quilt. The colours are wonderful!! It's beautiful!!

  VastaaPoista
 4. Ei tässä taas voi muuta kuin huokaillen ihailla kaunista työtä! Pidän todella paljon näistä värikkäistä ja raikkaista töistäsi. Ei ole mikään ihme että voitat töilläsi palkintoja, onnea! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Pidän kovasti hillityistä töistä mutta jostain syystä kun työ valmistuu, se onkin värikäs! Kiitos onnitteluista :)

   Poista
 5. Miten sinä ollenkaan pystyt valkkaamaan omista töistä mieleisimmät, kun kaikki ovat niin mahdottoman upeita - aina!!? Tämäkin peitto taas täynnä kauneutta! Olipa muuten kiva lukea tuo haastattelu, sieltähän paljastui ihan uutta tietoakin sinusta, en tiennyt että sinullakin on tuota lastenvaateompelutaustaa :). Ja mikä kaunotar siellä hääräileekään tilkkutöiden kimpussa! :). Olet kyllä todellakin kangaspalkinnon ansainnut, niin upea tuo edellisen postauksen peitto myös, niin inspiroiva ja toimiva värimaailma. Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uusimmissa töissä on aina se uutuudenviehätys ja ne tuntuu sillä hetkellä mieluisimmalta. Vaatteita ompelin joskus paljonkin ja se oli todella kivaa. Sitäkin olisi mukava jatkaa mutta tämä touhu on vienyt niin mennessään, että aika ei riitä kaikkeen. Tuo oman kuvan laittaminen hieman mietitytti mutta samapa tuo, siinähän se nyt on...:)

   Poista
 6. Onpas kivoja kuvia kauniista työstäsi (taas) merellisissä maisemissa, varsinkin alakuvasta tykkään kovasti:)
  Onnea voitosta, olet sen ansainnut!!! ja haastattelu oli mielenkiintoinen, mukava kuulla/lukea minkälainen ompelija blogin takaa paljastuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos myös onnitteluista, voittaminen on aina mukavaa ja kangaspalkinnonkin otan avosylin vastaan:)

   Poista
 7. Love this scrap quilt,it is stunning!!Crisp like the wind.((Do you sew every 24 hours:-)))
  Have a nice weekend!Trevlig helg!!
  Hälsningar Gudrun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Not that much sewing but it would be nice :)) Trevlig helg!

   Poista
 8. Olipa kiva haastattelu ja palkinto oli täysin ansaittu! :)
  Tästä työstä tuli tosi hieno. Sulla on kyllä aina joku kiva extra lisäys malliin ja vaikeusasteeseen. Näitä ei voi vain suoraan katsoa ja tehdä perässä, vaikka mieli tekisi. Kuvat kyllä saa kyllä meikäläisenkin taas innostumaan tilkkuilusta, pienen tauon jälkeen. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tästä tuli kyllä tosi kiva! Mielenkiinnolla odotan minkälaisia kankaita sieltä tulee, jee...terkkuja :))

   Poista
 9. Aivan upea peitto tämä. Ja kiva haastattelukin eli hauska tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ihan hauskahan tuo oli loppuen lopuksi, vaikka vähän arveluttikin alkuun :)

   Poista
 10. Värit liukuvat tosi kauniisti sävystä toiseen. Kyllä olet mitalin ansainnut.

  VastaaPoista
 11. Oi oi, miten ihana taas! Kovasti tekisi mieli kokeilla tuotakin mallia, ei vain riitä aika kaikkeen. Kiva haastattelu, onnittelut palkinnosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niin se on, kaikkea kivaa tekisi mieli kokeilla mutta eipä ehdi. Ehkäpä siksi mielenkiinto säilyy kun aina on jotain uutta mielessä :)

   Poista
 12. Beautiful work with your scraps! Love the colorful squares set off by the white, black and gray ones.

  VastaaPoista
 13. Hirmuisen ihana! Kiva, kun laitat noita vaihekuviakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kun työ on kasattu, huomaan yleensä, että hups...vaihekuvia ei tullut otettua :)

   Poista
 14. Aivan upea! Neliöt niin uudessa kuosissa! Voitto tuli kyllä ihan ansaitusti! Onneksi olkoon! Tämän päivän viestintä avaa hienot mahdollisuudet että Suomestakin pääsee esille, ja huomataan kun työt on näin superluokkaa! Kiva haastattelu - yksi juttu vain askarruttaa - miten ihmeessä ehdit ommella niin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon!! Samaa mieltä, viestintä on niin tehokasta nykyään ja kivahan se on kuin Suomalaisiakin huomioidaan! Sitä vissiin ehtii tekemään sitä mikä on kivaa. Kun suunnitelmat on tehty, niin ompelu sujuu varsin nopeaan. Koska tikkautan peittoja aika paljon, se nopeuttaa valmistumista todella paljon!

   Poista
 15. Ihan sanattomana katselen tätäkin työtäsi. Sinulla on taito liu'uttaa värejä juuri oikealla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Akvarelli on yksi ihan suosikki tekniikoista, jotenkin se aina "nappaa".

   Poista
 16. Ooh! Olipa hieno haastattelu! Onnittelut voitosta ja ilolla odotan, mitä voittokankaista syntyy. Olet kyllä niin ansainnut palkinnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista:)) En tiedä mitä kankaita on tulossa ja milloin mutta sepä tässä mukavaa onkin :)

   Poista
 17. Upea peitto!!!...jälleen kerran:) Sinulla on hyvä värisilmä ja sommittelutaito.
  Hieno haastattelu ja kiva, kun Suomestakin tulee voittajia ja pääsee esille, jännää nähdä mitä kankaita sieltä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon :) Se on ainakin varmaa, että kankaat on kauniita...mielenkiintoista:)

   Poista
 18. This quilt is a beauty and you found just the perfect spot for each one of the blocks, the colours are evenly spaced all over the quilt.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes, the ombre effect is quite strong. This was very fun to make:)

   Poista
 19. What a stunning quilt. This is one of the most beautiful scrap quilts I have ever seen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! This comment makes me so happy!!!!

   Poista
 20. Ihailen aina sinun käyttämiäsi harmoonisia värejä, kuten tässäkin työssä näkee.
  Onnea voitosta!

  VastaaPoista
 21. Et usko miten ihana täällä blogissa on aina piipahtaa, täällä odottaa aina upea uusi työ ja mitä haastattelussakin oli mainittu, sun ottamat kuvat on niin upeaa katseltavaa. Työt pääsee todellakin edukseen niissä! Ei voi kun taas hämmästellä sun sommittelutaitoa, niin kauniit ja harmooniset värit tässäkin peitossa. Onnittelut kangaspalkinnosta! Nyt jäädään jännityksellä odottamaan mitä ihanuuksia niistä syntyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kangaspalkinto ei ole vielä tullut, toivottavasti se ei ole matkalla hukkunut kun kestää näin kauan, sillä sitäkin tapahtuu. Odotan kyllä kovasti mitä sieltä tulee!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)