maanantaina, heinäkuuta 10, 2017

Kylmää ja kuumaa

Scroll down for English please,

DSC00117
Kärrynpyöriä on nyt työ alla. Ostin Soilelta Tilkkupajasta parikin yksiväristä Jelly roll pakkausta. Niissä on kauniita värejä useita eri sävyjä. Alkuun ei oikein ollut mitään ideaa mihin ne käyttäisin mutta sitten keksin nämä moniväriset ympyrät. Malli on Red Pepper Quiltsin. Kaitaleen leveys on juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Ensin mietin taustankin vaihtuvan värilliseksi mutta koska yksivärisiä isompia paloja en juurikaan omista, päädyin sitten kauttaaltaan vaaleaan.
Jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian kalpea, laitan ehkä noita sinisiä reunukseksi. Kunhan pinta on kasattu, niin sitten sen näkee mitä se kaipaa.

Ympyrät koostuu neljästä tällaisesta kaaresta, jotka on tehty paper piecingillä. Taustan ompelu ulkokaareen sujui helposti, sisäkaaressa olikin tiukempi kurvi. Annoin paperin olla paikallaan kun ompelin taustakappaleet. En tiedä oliko se helpompaa vai vaikeampaa niin mutta niin kuitenkin tein.

DSC00232 (1)


DSC00236


DSC00240
Jokaisesta ympyrän pienestä palasta jäi kulmasta viisto kolmio. Juuri kun olin heittämässä paloja roskiin, ajattelin kokeilla millaista pintaa niistä tulee. No aika kapeaa niistä tuli mutta kun yhdistin kaksi palaa yhteen, niin sain juuri sopivan levyisen palan tähän kukkaroon. Kehys on 8cm leveä. Suuaukko on pieni mutta kyllä sinne kolikoita ja kortteja saa mahtumaan ihan mukavasti.
Ehkä saan tämän peiton alun valmiiksi tänä kesänä. Työtahti on kuitenkin hidastunut huomattavasti, sillä on niitä kauniitakin kesäpäiviä välillä olut ja silloin tietysti ollaan ulkona.
Mukavaa viikkoa!
                                                                      ****

I have color wheels coming up. I have bought couple solid Jelly rolls which include beautiful shades of different colors. At first I didn't have any idea how to use them. Then I found this Color wheel patten from Red Pepper Quilts. I wanted to make colorful background but I didn't have enough suitable solids. As usual I ended up with a light background. If the quilt top turns out to be too pale I might use this blue as a border.
The circles are made of four paper pieced arc.
I got a lot of small left over triangles and almost threw them away. I got an idea to sew them together and see if I can use them for a pouch or something. Two colorful pieces together are just perfect for the 8cm wide frames. A good size for coins and cards.
Maybe I'll get this quilt finished this summer but I don't take any pressure because finally we have some warm summer days here and I want to go outside. Linking up with finish it up Friday.
Have nice week!


33 kommenttia:

 1. Saat kyllä paljon aikaiseksi vaikka ulkoilusäitäkin on ollut ihan mukavasti. Mietinkin joskus mihin kulutan aikani kun niin kovin hitaasti ompelutyöt etenevät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä minullakin aikaa menee ihmetellessä ja tuumaillessa mutta yleensä teen aika vauhdilla kun vaan pääsen alkuun.

   Poista
 2. Niin ja vielä piti sanoa että kukkaron pinta on kyllä aikas kiva jos on varsinainen työkin:)

  VastaaPoista
 3. Olet varsinainen paper piecing queen. Ihana malli taas tämäkin. Minullakin on yksi rulla yksivärisiä Tilkkupajasta ostettuna. Lisäksi on korillinen muita yksivärisiä. Kukkaro on oikein tarkan markan kukkaro, kun pienestä silpusta teit. Siinä on mahdottoman hieno värien yhdistely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä paper piecing on kyllä ihan helpoimmasta päästä, joten suurta ponnistusta ei tarvita :) Katalerullat on kivoja mutta tietysti se leveys rajottaa aika paljon mallin valinnassa. Hyvä nimen keksit kukkarolle!

   Poista
 4. Kaunis peitto on taas syntymässä ja valkoinen tausta sopii siihen täydellisesti! Ihana pikkukukkaro! Tulee ainakin käytettyä kaikki kangas tarkkaan hyödyksi. Kivaa viikonalkua sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Loput kolmiot vippasin roskiin mutta tästä kokeilukappaleesta tulikin oikein kiva.

   Poista
 5. Love that little pouch,
  it was good you did not trow the smal pices away :)

  Hapy summer!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I'm happy I didn't :) Happy summer for you too!

   Poista
 6. Upea ja hieno työ taas tulossa, valkoinen sopii oikein hyvin värikkäiden yksiväristen kanssa. Kukkaro on hauska ja kiva, kiva kokeilu jämistä.
  Minullakin on yksi jelly rolls yksivärisiä, enkä tiedä mitä siitä tekisin :) Ehkä joskus sitten keksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Hauska tästä tuli. Jelly rolleille on paljonkin malleja mutta kovin moni ei innosta, jatketaan etsimistä :)

   Poista
 7. I think you never get tired of quilts, you always have another beauty in work. I like a lot what you created with the leftovers, the snap pouch looks modern and bright.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! It's true I never get tired of quilts. I'm more and more excited every day :)

   Poista
 8. Mää kyllä ihimettelen, että miten sinä ehdit nämä kaikki ihanuudet ommella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Jaa-a, en oikein tiedä, jotenkin ne vaan syntyy. Olen niin kauan näitä tehnyt, ettei tarvi kovasti tuumailla, painaa poljinta vaan!

   Poista
 9. Ei hitsi, mun täytynee kohta lopettaa sun ihanan blogin seuraaminen, koska työsi ovat niin tajunnanräjäyttävän ihania että henki meinaa salpaantua ja hetkellinen kateus lyö pintaan! Soot taikuri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha...Kiitos paljon hauskasta ja mieltä lämmittävästä kommentista :)

   Poista
 10. Voihan väriympyrät!
  Valkoinen tausta tuo kuviot kauniisti esille.

  VastaaPoista
 11. Did you find the one that went missing? They're all gorgeous colours and I think they look great on the white with a strong colour binding to pull it all together!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I haven't found it yet :( Next week I'll go to summer house and it might be there.
   Yes, Colorful binding is the best choice :)

   Poista
 12. I absolutely love your choice of colors!

  VastaaPoista
 13. Ympyrät ovat tosi hauskoja! Hieno idea käyttää kaitaleita. Ja kukkaro on oikea namu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, hauska näitä oli ommellakkin, molempia :)

   Poista
 14. Ihania ovat yksiväriset kankaat! Eihän tästä voi tulla kalpeata mitenkään, mutta saat toki laittaa sinisen kanttauksen :) Kukkaro on just hieno, niin herkullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yksivärisistä on kiva tehdä vaihteeksi ja lisääkin on tulossa kun toinenkin rulla niitä löyty :)

   Poista
 15. Yksiväriset kankaat ovat välillä ihan paikallaan kaiken kirjavuuden rauhoittamiseksi. Luulen, että nuo kärrynpyörät ovat aika vaativia noiden kaarevien reunojen vuoksi, mutta sinulta ne taitaa sujua tuosta vaan! Pikkuinen kukkaro on suloinen! ihanan värikäs <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut niin paljon värejä mun töissä, että taidan tehdä seuraavaksi koko mustan. Ei ne ihan kädenkäänteessä nuo kaaret tule, hyvin on silitettävä, että saa blokit ojennukseen.

   Poista
 16. Hieno kukkaro ja mallista äkkiä patentti vetämään!

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)