perjantaina, heinäkuuta 21, 2017

Tuiki tuiki tähtönen *** Twinkle Twinkle Big Star

Scroll down for English please.


QA0A8569nim


QA0A8577nim
Tämmöinen peitto tällä kertaa. Kuviosta tuli aika näyttävä ja parhaiten se tulee oikeuksiinsa kun peitto saa olla suorana jossain. Olenkin viritellyt ripustuskoukut tätä tarkoitusta varten työhuoneen seinälle. Siinä on tällä hetkellä kukkasade työ mutta kun sitä on jonkin aikaa katseltu, vaihdan tämän tilalle.

QA0A8625nimMalli on Leanne Bensonin, Make Modern lehdestä. Suurensin työtä jonkin verran, jotta siitä tulisi peittokokoinen. Tikkaus on suoraa poikkiraitaa ja jokaisessa sakarassa on sakaran värinen lanka. Lankojen vaihtelu tuotti hieman lisää työtä mutta halusin että tikkaus on mahdollisimman huomaamaton tuossa tähtiosassa.

DSC09628
Leikkelin näitä kolmioita ensin ison pinon ja sitten rupesin järjestämään niitä riviin oikeille paikoille.
Periaatteessa aika nopea työ. Aikaa meni eniten kankaiden valinnassa. Osa on tilkkulaatikosta ja osa isommista paloista. Hyvänen aika, nyt en enää muista laitoinko väliin bambu- vai puuvillavanua mutta mukavan pehmeä tästä tuli.

QA0A8588nim
Taustaan halusin jotain pirteää ja Tilkkupajan Soilella oli vielä yksi pala tätä Tula Pinkin kangasta. Koska en meinaa ikuisesti pitää peittoa seinällä, on kiva että taustaankin löytyi nätti kangas.

QA0A8584


QA0A8593
Heinäkuu lähestyy loppuaan, vielä on hetki aikaa nauttia kesästä. Elokuussa on jo syksyn tuntu.

                                                                              ****

This kinda quilt this time. The pattern is quite flashy and hanging it straight makes it justice the best. For this reason I have hanging hooks on my wall so I can put up my quilts . At the moment there is a flower rain quilt but I'm gonna switch it to this after a while.

Pattern is Leanne Benson's, from Make Modern magazine. I made more rows to make it a blanket size quilt. Quilting is straight lines and every point of the star is quilted with it's own color. Switching the color of the thread caused some extra work but I wanted the quilting to be near invisible in the star.

First I cut triangles in to a big pile and after that I started to organize them in to their correct places. Basically a pretty quick job. Most time took selecting the fabrics. Some are scraps and some are from bigger pieces. For the life of me I can't remember if I used a cotton or bamboo batting but it is very soft.

To the backing I wanted something bright and Soile from Tilkkupaja had one piece of this Tula Pinks fabric. Because I'm not planning on keeping this on the wall forever it's good that it has a pretty backing.

July is starting to come to an end, but there's still time to enjoy summer. August already starts to feel bit like fall. Linking up with finish it up friday.

42 kommenttia:

 1. Hieno kokonaisuus, reunuskin on aseteltu ajatuksella:)!! Taustakangas on juuri sopiva tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reunasta tuli tällä tavalla aika rauhallinen!

   Poista
 2. Olet ihan huipputekijä. Toinen toistaan tyylikkäämpi peitto valmistuu tehtaastasi ja aina ennätysajassa. Värisilmäsi on erehtymätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, enpä tiedä huipusta mutta uutta tulee vauhdilla :))

   Poista
 3. Niin kaunista! Kyllä taas näkyy saijamainen erehtymätön värien käyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämä väritys on just mun mieleinen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Thank you very much! I like this color palette too :)

   Poista
 5. Siellä vain syntyy toinen toistaan upeampia tilkkutöitä! Ihanan värikäs tämä tähtipeite. Kun olisin arvannut, että kesä on näin epävakainen säiden suhteen olisin raahannut ompelukoneen kesäkotiin. Ompeluhommia on jo vähän ikävä. Toisaalta pieni tauko käsitöiden tekemisessä saa taas luovuuden valloilleen. Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No eipä olisi huonojen kelien kestävän koko kesää! Sinulla on ollut kyllä niin paljon muuta puuhaa siellä, että eipä ole tainnut tulla aika pitkäksi! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Tähtien tuiketta on mukava katsella kesälläkin. Upea työ.

  VastaaPoista
 7. Todella upea peitto, ihanat värit ja taustakangas on aivan ihana!
  Taattua Saijan laatua taas, olet sinä kova tekemään ja niin upeita, hienoja töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Kiva näitä on ommella, varsinkin kun on sattunut niin huonoa kesäsäätä!

   Poista
 8. Oi miten ihana peitto..niin kaunis ja upea värimaailma♥ Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ja mukavaa viikonloppua sinullekkin :)

   Poista
 9. Kerrassaan ihana! :)
  Tiedätkö, olen viime päivinä usein ajatellut sinua. Olen nimittäin saanut viimeinkin alulle sulkapäiväpeitteen sinun sulkatilkkutyön innoittamana. Taisi olla pari vuotta sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs on mukava kuulla:)) Sinun sulkapeittosi onkin kiva nähdä, siitä tulee varmasti iloinen. Jään mielenkiinnolla odottamaan!

   Poista
 10. Another rainbow beauty. Your garden is beautiful too. Love the backing fabric.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! Well, I don't have a garden anymore it's just a park near me :)

   Poista
 11. Jalleen upea tyo, Saija! Sulla on kylla muutama tilkkukeiju varmaan apulaisina kun vahan valia ilmestyy uusi hieno tilkkutyo! Just kun odottelen kuinka vari-ympyrat jatkuu niin esitteletkin aivan toisen, uuden tyon! Kiitos kun inspiroit meita! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teje! On niin monta työtä tekeillä samaan aikaan ja eri vaiheessa, eikä koskaan voi tietää mikä milloinkin valmistuu. Mennään keijujen kanssa inspiraation mukaan :))

   Poista
 12. Kaunis tähtipeitto! Kyllä tuota ilokseen katselee seinällä sekä peittona. Kauniisti olet saanut nuo värit liukumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähti on aina hyvä aihe, niin isona kuin pienenäkin:)

   Poista
 13. I like this quilt a lot! You had beautiful weather for the photoshoot and the pictures all came out very nice.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! We have had so cold and rainy summer here but that day was really nice, lot of light and warm :)

   Poista
 14. Again a great quilt. There's your careful handwriting. Again the beautiful colored fabrics used. Marie

  VastaaPoista
 15. Tuo on varmasti aivan ihana seinällä (ja muutenkin) <3 <3. Mukavan ilmava malli ja upeati tehty! Tuota Make Modern lehteä saa ilmeisesti sieltä pääkaupunkiseudulta ihan lehtipisteistä, täältä ei saa. Täytyypä joskus käydä vilkuilemassa heitä netissä, onko malleja ladattavissa sieltä? Toisaalta en kyllä kaipaa yhtään enempää inspiraatiota, niin monta tilkkutyömallia jo jonossa, että niistä riittää useammaksi vuodeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Lehteä saa ainoastaan nettilehtenä. Voi ostaa myös irtonumeroina. On niissä joskus jotain ihan kivaakin. En tarvisi minäkään ainuttakaan lehteä tai kirjaa inspiraation takia mutta aina sitä tulee jotain hankittua.

   Poista
 16. Vau! Itse upeus! Minkä kokoinen on valmis peitto? Kun tykkään noista tasasivuisista kolmioista, tuo voisi olla kiva malli vaihteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Koko on 145x185. Kolmiot on aina kivoja ommella, oikeita kestosuosikkeja :)

   Poista
 17. Nätti peitto jälleen. Näyttää siltä, että et rumaa osaa tehdäkään. Kyllä niin on tuo tyylisi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! No jos heti alkuunsa näen, että työstä ei tule kiva, sen tekeminen loppuu heti. Teen vain mieleiset loppuun. :)

   Poista
 18. Ihana värien tuike joka sakarassa.
  Tämä on Twinkle Twinkle Saija Star :)

  VastaaPoista
 19. Eiiii, mä en kestä! Nämä sun työt on niin ihania, et mun on varmaan pakko alkaa kaivella kanssa kankaita esille. Tosin itse teen vain hyvin yksinkertaisia töitä, mutta sinä toimit kyllä hyvänä inspiraattorina! Jos se on edes oikea olemassa oleva sana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Juu, kankaat esiin vaan ja yksinkertaiset työt on niitä kaikkein parhaimpia. Inspiraattori...hyvä sana, tykkään :)

   Poista
 20. Sädehtivän kaunis peitto! Voi että miten upeasti liukuu nuo värit ja kauniisti reunustettu. Mietin joskus, että tilkkuilijoilla täytyy varmaan olla aika "suuri" kangasvarasto(tai siis kangaspalat ei varmaan ole isoja mutta joku perusvarasto, josta löytyy kaikkia värejä), kun miettii miten monta eriväristä tilkkua tässäkin työssä on. Sun tilkkutyöt on oikeita taideteoksia ja ne ansaitsee kyllä päästä kunnolla esiin. Sulla onkin sellainen ihana vaihtuva näyttely siellä työhuoneessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! No kyllä se helpottaa suunnittelua kun on värejä mistä valita, vaikka aina tuntuu jokin puuttuvan. Yleensä en osta kovin suurta palaa yhtä kangasta, sillä en halua käyttää samaa kovin monessa työssä. Tuollainen peitto on yllättävän kivan näköinen seinällä, tuo mukavasti väriä huoneeseen :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)