lauantaina, syyskuuta 16, 2017

Fly Away

Scroll down for English please!

Fly away
Tyttäreni, nuorimmaiseni on muuttamassa pois kotoa. Lieneekö syynä ollut hänen suuri innostuksensa muutosta, sillä hän pyysi tekemään tilkkupeiton uuteen kotiinsa. No ei tarvinnut kahdesti pyytää, vaan suuntasin samantien kangaskaapille. Värimaailmatoiveena oli jotain viininpunaista ja sen sävyjä.
Juuri kun olin valitsemassa mallia,  Suzy Quilts kysyi, haluaisinko testata hänen 21.9.17 julkaistavan Fly Away mallinsa. Malli on nuorekas, moderni ja yksinkertainen ja se sopi paremmin kuin hyvin tähän tarkoitukseen. Toisesta, jo aikaisemmin testaamastani mallista tuli myös tosi kiva. 

Fly Away
Mietin keksiskö tähän jotain kivaa jujua ja päädyin sitten tuollaiseen tummasta vaaleaan liukuvaan väritykseen. Mustasta tulee vähän särmää muuten vaaleaan pintaan. Taustasta piti alunperin tulla harmaa mutta kankaani ei ollutkaan ihan oikea sävyistä ja se näytti siksi hieman tunkkaiselle.

Fly Away
Kokovaihtoehtoja oli useita mutta valitsin tämän Trow koon, eli 137cm x 157cm (54" x 62").
Peitto tulee sohvalle, eikä sänkypeitoksi, joten se ei tarvitse olla niin suuri.

Fly Away

Fly Away
Koska aloitin tekemisen niin vauhdilla, laitoin näihin kulmakolmioihin epähuomiossa yhden rivin liikaa (ylempi kuva). Onneksi huomasin kuitenkin asian jo kahden ommellun palan jälkeen. Ihan hyvin malli toimisi näinkin mutta en halunnut sooloilla testatessani toisen uutta mallia. Eipä siitä muuta haittaa ollut mutta ylimääräisiä paloja on nyt aika paljon ja vähän ylimääräistä työtä tein.

DSC01095
Taustassa näkyy hyvin Tilkkupajassa tehdyt tikkaukset. Ensin oli ajatus tehdä ihan vaan suoraa tikkiä mutta päädyin sitten tuohon aaltomaiseen. Tämä oli oikein mukava työ tehdä ja toimii monen värisenä.

Fly Away
Tästä työstä tuli oikeastaan aikä tärkeä, sillä sen nimi ja ajatus lentoon lähdöstä sopii niin hyvin tähän tilanteeseen. Kuinka ihanaa, kun nuori lähtee onnellisena opettelemaan itsenäistä elämää mutta kuitenkin se on niin surullista. Ehkä siihen tottuu, että kotona on hiljaista. Näin niiden asioiden kuuluu mennäkin.


                                                                       ****

My daughter is moving away to her first own home. I think she was so happy about it that she asked me to make a quilt for her. She didn't have to ask twice when I was already choosing fabrics. 
Timing was very good since Suzy Quilts asked me if I wanted to make her new Fly Away pattern, releasing 21 september. The pattern is youthful, modern and simple. The quilt I tested earlier turned out really nice too. 
I ended up with the ombre design and little black for a light background. There were five different sizes but I chose the Throw 54" x 62". 
I was so exited to sew that I cut way too many pieces and made one extra row for every triangle. It might look good too but I wanted to follow the pattern. Now I have some squares for an other quilt too.
Long arm quilting is made by Töölön tilkkupaja. At first I was thinking straight lines but these waves give some movement. 
This was really fun quilt to make and it's important for me. The name and meaning of the quilt is so current. It's so wonderful that my daughter leaves home with happy smile on her face and learns to live her own life. It's also so sad... maybe I'll get used to empty and quiet home. This is the way how life goes. Linking up with finish it up friday.48 kommenttia:

 1. Siitä tuli aivan ihana. Suorat viivat olisivat olleet kovin vaateliaat. Pehmeät laineet voi ajatella myös lintuja kannattavina ilmavirtoina. Niitähän muuttolinnut hyödyntävät keventämään pitkää matkaansa. Eilen näin kuinka kurkiaura otti kaarrellen korkeutta Laajalahden ilmavirroista ja katosi jonnekin etelän suuntaan. Flew away.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin juuri samaa, noita ilmavirtoja. Vielä tämä syksy ja muuttolinnutkin sopii tähän samaan teemaan.

   Poista
 2. Lumoavan kaunis kokonaisuus : ) Ja tuota ihanaa kanttinauhakangasta on saatavissa Tilkkupajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä oikein kaunis :) Juuri niin, reunaa ja muutakin kaunista kangasta löytyy Tilkkupajasta!

   Poista
 3. Kaunis peite ja työn nimi on juuri passeli omaan kotiin muuttavalle nuorelle! Ihana on sitten omassa kodissa kääriytyä äidin rakkaudella tekemään tilkkupeittoon. Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Toivottavasti äiti ja isä muistuu välillä mieleen. Yleensä ainakin silloin kun on jotain harmia tai rahat on loppu :) no, eiköhän muutoinkin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Love this quilt because of many reasons.Think I don´t need to tell them all:-)).
  Hope the future will be nice for both you and your daughter.
  Gudrun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm sure it will. So much new coming for both of us:)

   Poista
 5. Voi miten kaunis peitto,aivan ihana!!😍 Tuo "irti"päästäminen taitaa olla kaikille vanhemmille yhtä tunteikasta..vaikka sitä tietääkin että lapset maailmalla pärjää, niin kovin mielellään ne pitäisi siellä kotona:) Mukavaa syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se on totta. Käsittämätöntä kuinka nopeaan 20 vuotta on kulunut... voisipa joskus peruuttaa edes pieneksi hetkeksi :) Mukavaa syksyä!

   Poista
 6. Oi, tää on ihana! <3 (: Onnea uuteen kotiin peiton saajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Onnittelut menevät perille :)

   Poista
 7. Vaikea on taas löytää tarpeeksi ylistävää sanaa:) Aivan mahtavan upea on kuitenkin takapuolen kangasta ja tikkauksia myöten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Irma :) Tuo takakangas olikin ihan hyvä löytö. Ostin sen ihan vähän aikaa sitten. Taisin jo ennakoida, että kohta sille löytyy käyttöä.

   Poista
 8. I am sure you preparen your daughter well for her life away from home and you will get used to her being away soon. After all you can skype or call her or write messages with her. It is a really nice quilt for her to take with her, and she will always be near you when she snuggles up in that beautiful quilt!
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Luckily she doesn't move very far. I'm sure we will talk almost everyday. Maybe this means more sewing time because I have to take care only of myself and my husband :)

   Poista
 9. This quilt is gorgeous!! I love the colors you chose!! I'm sure your daughter loves it!!

  VastaaPoista
 10. Stunningly beautiful quilt once again Saija! Congratulations, and best wishes to your daughter xAli

  VastaaPoista
 11. A bitter sweet day, a grown up daughter but still your little girl always. The quilt is absolutely beautiful and I am sure will be treasured.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm still my mother's little girl. I think it never ends :)

   Poista
 12. Ihana peitto! Tsemppiä muuttoon molemmille. Meillä varmaan sama edessä ensi vuonna tosin esikoisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Esikoisen muuttokin on kova pala, siinä pääse jo vähän harjottelemaan tulevaa :)

   Poista
 13. Kauniin peiton tyttärellesi teit ensimmäiseen omaan kotiin. Aivan ihana!
  Lasten lähtö kotoa on aina jonkin uuden asian opettelua molemmille ja aina yhtä haikeaa, vaikka toisaalta on iloinen lapsen itsenäistymisestä. Tsemppiä molemmille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se on. Hassua, että voi olla iloinen ja surullinen samaan aikaan :)

   Poista
 14. Oi mikä ihanuus, kepeys ja valoisuus!
  Onnea nuorille siiville uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 15. Kyllä on tyylikkään kaunis ja tyttärelle arvokas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva kun peitto on mieleinen ja pääsee heti käyttöön :)

   Poista
 16. Olen aivan sanaton tuon peiton kauneudesta. Ja miten osuva nimi sillä on. Meidän kuopus muutti pois jo seitsemän vuotta sitten. On tosi haikeaa vieläkin, vaikka toisaalta olen jopa ylpeä siitä, että kaikki kolme lastani ovat pärjänneet maailmalla. Siivet ovat kantaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen siihen kyllä kovasti tyytyväinen. Meillä on poikien kanssa harjoiteltu pois muutoa jo aikaisemmin, nyt sitten viimeistä viedään. Saat ollakkin ylpeä! Se että lapset pärjää omillaan, on parasta, mitä vanhemmat voivat toivoa :)

   Poista
 17. Kaunis. Ihanat värit. Ihan sanaton olen. Ja miten osuikin työn nimi olemaan noin tilanteeseen osuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marle! Sanoppas muuta, jännä saattuma :)

   Poista
 18. I love so much the clear lines and colours you use!
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm really pleased how this turned out :)

   Poista
 19. Onpa ihanaa, että tyttären uutta kotia koristaa ja lämmittää äidin tekemä tilkkupeitto ❤. Ja kylläpä viininpunainen sävyineen näyttää tässä yhdistelmässä erityisen kauniilta, ei ole hetkeen tullut puöriteltyjä tuollaisia sävyjä omissa käsissä niin eihän sitä edes tajua, miten kauniita ne ovat. Tuon raidallisen kankaan käyttö tuolla tavoin on myös loistava oivallus sinulta, pitää laittaa korvan taakse muistiin ☺. Kaunis peitto, jälleen kerran 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Viininpunainen tuntuu olevan jonkin sortin hittiväri nyt, joten saattaapa sillä olla vaikutusta tyttären värivalintaan. Muutoin käytän sitä aika harvoin. Tähän se kuitenkin sopii hyvin ja ryhdistää noita vaaleita värejä :)

   Poista
 20. Fine blanket, oh the colors. Daughter is definitely excited about the gift. She will remind her of her home.Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! It's soft and warm quilt. I'm sure she will remember us :)

   Poista
 21. That's a wonderful quilt and a perfect gift for your daughter. She'll feel the love you put into it and will always have a good reminder of her time with you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Sandra! I think so too. Luckily she doesn't move very far. So I'm sure we will see her often, at least when her fridge is empty. :))

   Poista
 22. Silmiä hivelevän kaunis! Ihanaa että sinulta pyydettiin sitä ja varmasti tuli mieleinen. Irti on päästettävä, ei auta mikään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ei auta mikään, ei. Hyvä näin :)

   Poista
 23. Voin hyvin kuvitella, miten ihana tätä peittoa on ollut ommella, varmasti niitä erityisempiä ja tärkeimpiä tilkkutöitäsi<3 Minä tykkään näistä väreistä ja mallista tosi paljon. Kaunis, raikas kokonaisuus joka sopii nuorekkaaseen kotiin täydellisesti. Ja aika uskomaton sattuma tuon peiton nimen kanssa! Joskus asiat vaan loksahtavat..Upean lahjan olet tyttärellesi ommellut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kyllä tätä oli mukava tehdä. Kerrankin oli oikein hyvä ja järkevä kohde peitolle, enkä tehnyt pelkästä ompelun ilosta. Nimi oli kyllä jännä sattuma :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)