torstaina, syyskuuta 28, 2017

Tähtiä tuulessa

Scroll down for English please,

DSC01325

DSC01315
Ihastuin tähän Aurora malliin heti kun näin sen. Tykkään tähtimalleista, en ihan kaikista mutta tässä oli jotain kivaa. Käytin tähän kaikkia mahdollisia kankaita kaapin kätköistä ja osa on tilkkulaatikostakin. Ohjeet Color girl quilts.

DSC09841
Tässä ensimmäisiä tähtiä suunnitteluseinällä. Siirsin sen tuohon leikkuupöydän viereen, jotta siihen on helppo lisätä sopivan värisiä uusia paloja. Kappas, iso viinipullokin on päässyt kuvaan, tuohon oikeaan alareunaan, (se on vielä täysi) :))

DSC09978

DSC00013
Hieman jo edistystä...palaset on ommeltu yhteen pötköinä ja sitten taas pötköt yhteen. Nuo ylä- ja alapään reunat olisi voinut olla hauskat tuollaisina epätasaisina mutta päädyin leikkaamaan ne tasaisiksi.

Tikkaukset Tilkkupaja Soilen käsialaa.

DSC00978
Minusta värit näyttää oikeasti kauniimmilta kuin kuvissa. Oli vaikea saada ihan todellisia sävyjä ikuistettua. Luulen, että tämä peitto jää ihan omaan käyttöön, tuohon parisängyn päähän taiteltuna. Kiva työ tehdä oli tämäkin.

                                                                      ****
When I saw this Color girl quilts 's Aurora pattern I became so excited right away. I like star patterns, not all of them but this was pretty.
I moved the design wall just beside my cutting table since it was easier to choose fabrics and look what colors were needed. Some fabrics are scraps and some are from my stash.
Quilting is made by Soile from Tilkkupaja.
The colors are prettier in real life than in pictures. It was impossible to take picture that would do justice to it. This quilt turned out so pretty that it will stay in our home and I will put it on our double bed to cheer up grey autumn days.
Finish it up friday

36 kommenttia:

 1. Kaunis tähtipeitto näyttää taas tämäkin olevan:)
  Kolmannessa kuvassa huomioni kiinnittyi ensin kuvan vasemmalla puolella oleviin kangaskasoihin ja sitten vasta kun mainitsit niin viinipulloon;) Tärkeysjärjestys!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ha ha, olet oikeassa, kankaat kieltämättä vie huomion :))

   Poista
 2. Ihana, niin kuin kaikki työsi. Kiva kun olet laittanut myös vaihekuvia työn edistymisestä. Enpä huomannut viinipulloa kuvasta, vaan ihailin kauniita väreittäin lajiteltuja kangaspinoja. Ihanaa kun saadaan vielä nauttia kauniista aurinkoisista päivistä ja kuvailla käsitöitä myös ulkosalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kankaat löytyvät helpommin kun ne on väreittäin. Tämä iso kaappi on aivan verraton säilytyspaikka :)

   Poista
 3. Jos tilkkujen ompelu alkaa joskus kyllästyttää niin sinulla on loistava tulevaisuus myös tilkkutöiden kuvaajana. Saat työt aina niin kauniisti esille! Niin ja työn kantti on taas ihan Kymppi. Minulla on vielä kangasta jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauheeta, voiko tähän tilkkuiluun kyllästyä...ei kai sentään :)). Kiva kun sulta kankaita löytyy!

   Poista
 4. Iiks, ihana! (: Tosi raikkaat värit ja kuviot.

  VastaaPoista
 5. Niin kaunis kun on hillitysti tähtinen. Oikein nätti on.

  VastaaPoista
 6. Ihanan raikas väritys ja malli näyttää mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on simppelimpi miltä se näyttää, ei hankala :)

   Poista
 7. Voi kuinka upea tuo viimeinen kuva, peitto sopii jotenkin ihan täydellisesti sävyiltään maisemaan. Tälläistä tähtimallia en olekaan nähnyt, nuo kuusikulmiot ovat hieno idea tuolla tähtösten välissä ja toteutus sinulla jälleen niin mahtava kuin vain voi olla. Minullakin huomio meni kyllä ihaniin kangaspinoihin ja piti ihan tarkkaan katsoa, että missä kuvassa muka joku viinipullo on ;). Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole nähnyt aikaisemmin tälläistä mallia, tähtiversioita paljonkin. Hexagonit antaa kyllä sopivasti väljyyttä tähdille. Melkein arvasinkin, ettei minun viinejä kukaan huomaa, ellen siitä mainitse :)) Kiitos Krista!

   Poista
 8. Kaunis, kaunis! Kankaiden varjoon jäi viinipullo minultakin. Missä tämä peitto on kuvattu? On niin kaunis ja avara maisema sekä upea tausta peitolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Se on kuvattu tuossa merenrannassa, täällä Helsingissä. Meiltä on siihen aika lyhyt matka!

   Poista
 9. Kangasvarastosi näyttää aika riittoisalta :) . Upea peitto jälleen kerran ja studiosi tikkailla lisää saman värimaailman ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasto riittää hyvin. Se vähenee ja täydentyy säännöllisesti. Osa kankaista kuitenkin seisoo siellä turhan kauan, niitäkin pitäisi saada kiertoon.

   Poista
 10. Ihan uusi malli - en ole aiemmin nähnyt. Kaunis! Heti alkoi mieli tekemään testata mallia. Jos vaikka yhden joulutyynyn verran testaisin. :)
  ps. Niin houkutteleva kangashylly sinulla! :) Oikea aarrepaikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli sopii hyvin just tyynyksi. Pari tyynyä jo teinkin tämän ylijääneistä paloista ja kivat tuli. Jouluidea varmasti olisi hyvä. Tykkään kun kankaat on näkyvillä, se inspiroi :)

   Poista
 11. You defenitely have a feel for picking out pretty patterns and colours, and you also know how to take good pictures of your quilts.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! Some patterns just catch my eye and this was one of them :)

   Poista
 12. This is beautiful, definitely a great quilt to bring summer memories into a winter home.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Some summery quilts are really needed now, especially next month. It will be so dark!

   Poista
 13. What a beautiful quilt. I really like the colour composition!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank yoy very much! I'm happy to hear that :)

   Poista
 14. This quilt is so beautiful! I love the colours you have used! Congratulations!

  VastaaPoista
 15. Voi miten kaunis tähtipeitto,ihanan värikäs♥ Mukavasti piristää syksyn harmaudessa:) Leppoisaa syyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä tässä on ollutkin esimakua syksyn pimeydestä, joten piristystä tarvitaan :)
   Toivotaan aurinkoista syksyä!

   Poista
 16. No nyt näkyy. Ihanasti tikarappusilla peittoja, elämä, arki ja kaunis uusi peitto.
  Ihanan raikkaita nämä sinun valkoisella pohjalla olevat työt. Onko se Skandinavista? En tiedä, mutta valoisuus ja värien hehku tulevat näissä kauniisti näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmm..en tiedä ovatko skandinaavisia, saattavat ollakkin. Vaikea itse arvioida!

   Poista
 17. Mukava tähtimalli ja aivan hurmaava toteutus!

  VastaaPoista
 18. Mielettömän kaunis peitto! Upeat, kirkkaat värit ja tykkään tuosta tilkkumallista, siinä on hienosti yhdistelty kaksi kuviota. Viinipullo?:D Ellet olisi kertonut, en olisi huomannut ollenkaan. Katse vain kiinnittyi peiton lisäksi noihin ihaniin kangaspinoihin ja tikapuille viikattuihin peittoihin:) Aivan huikee kuvausympäristö. Sinun kuvat on aina niin laadukkaita ja saat tilkkutyöt kauniisti esille. Kyllä silmä lepää näitä kuvia katsellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Kuvaaminen on mukavaa, vaikkakin kovin aikaa vievää ja assistentin mukaan houkuttelu on joskus kovan työn ja lahjonnan takana.
   No juu, eipä sitä pulloksi tunnista kun kaula ei näy :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)