tiistaina, helmikuuta 06, 2018

Hillitysti värikäs Supernova


Scroll down for English please.

Supernova


Supernova
No, enpä oikeastaan tiedä onko tässä peitossa mitään hillittyä mutta värikästä ainakin. Tämä työ on aloitettu viime keväänä opiston kurssilla. En oikeastaan tiedä miksi sen valmistuminen on kestänyt näin kauan. Se vaan on jäänyt jumiin kaappiin. Nyt se on kuitenkin valmiina käyttöön.
Malli on nimeltään Supernova ja siitä löytyy ohje Lee Heinrichin blogista. Oman kuvioni tein paper piecingillä, koin sen jotenkin helpommaksi ja nopeammaksi. Tätä oli oikein mukava tehdä. Värien suunnittelu oli kivaa ja pieniäkin kangaspaloja sai tähän hyvin upotettua.

Supernova

Supernova

Kuvat ovat aika valoisat, joten tausta näyttää melkein valkoiselta mutta harmaa se on. Päätin teettää tikkauksen Soilella, sillä tuo reunus on aika leveä ja halusin siihen jonkin kivan kuvion. Soile asetti kuvion osumaan molemmille reunoille symmetrisesti, niin se näyttää hyvältä. 

Supernova


DSC00398
Paperin poistoa oli aika paljon mutta sain onneksi isännän nakitettua siihen kaveriksi. Peitto on kuulemma nyt meidän yhdessä tekemä...

SupernovaReunakaitaleen tein lopuista jämäpaloista, joista jotkut olivat aika pieniä ja jotkut ihan reiluja. Yleensä ompelen reunuksen molemmat puolet koneella. Nyt halusin kuitenkin ihan kapean reunan, joten ompelin sen taakse käsin.

Supenova
Näin ne viime vuoden keskeneräiset valmistuu pikku hiljaa, ei muuta kun seuraavan kimppuun.

                                                                                ****

This colorful quilt is called Supernova. I started it last spring. I don't know why it took so long to finish it. Anyway, now it's ready for use. The pattern is by Lee Heinrich. I used paper piecing because I like it and it's easier for me. Color designing was fun and I used many fabrics I had just small pieces.
Pictures are quite bright and that's why the background looks almost white.  It's not white, it's grey.
I didn't have any idea how to quilt this. So I took it to long arm quilter Soile. I like those diamond patterns on the border.
Binding is made out of scraps. It looks quite nice and is different than my normal bindings.
Have a nice week!











46 kommenttia:

  1. Tylsää aina kommentoida samoilla sanoilla, mutta kun työsi vaan ovat niin kauniita! Minäkin täällä yritän saada vähän suurempaa tilkkutyötä aikaiseksi :) Mukavaa talvista viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekkin tulee kommentoitua aina samoilla sanoilla mutta eipä se haittaa :)) Kiva nähdä sinun työsi

      Poista
  2. Ihana! Hienosti etenkin alimmassa kuvassa näyttää kolmiulotteiselta. Kaunista värienkäyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tähän tuli kyllä hyvät värit, tykkään kovasti :)

      Poista
  3. Upea! Osaat upeasti yhdistellä värejä.

    VastaaPoista
  4. Tyylikäs, kuten sinun työsi aina. Kivat pastelliset värit korostuvat vaalean pohjan ansiosta. Viimeisin oma peittoni pääsee viikonvaihteessa Soilelle tikattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! On se vaan mukavaa kun meillä on tuo tikkauspalvelu:)

      Poista
  5. Another stunning quilt - this feels like it must bring summer into your winter home. Gorgeous photos yet again, I really think you need yo show us your beautiful Scandinavian home.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Julie! It really brings summer even though it's snowing right now. Maybe I have to start a decoration blog too... :))

      Poista
  6. Ihanan puhtaat värit! Eikä mallissakaan mitään vikaa ole. Ja kuvat ovat aina sisustuslehtien luokkaa. Ei voi taas muuta kuin huokailla ihastuksesta.
    (Hirvittää kun sinulta näitä syntyy nopeammin kuin ehdin blogia lukemaan. Voisi luulla että eläkeläisellä olisi enemmän aikaa, mutta ilmeisesti vauhti on jo niin hidas.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Heh... eikös eläkeläiset ole tunnetusti kiireisiä! Sehän on vaan hyvä, että on muutakin hommaa kuin istua tietokoneella :)

      Poista
  7. Ihan super tuo supernova-peittosi. Raikkaat värit ja kaikki kohdallaan. Paperien poistamisessa on ollut hurjasti työtä. Oletko kokeillut menetelmää, jossa ommellaan paperin taitteen vierestä käyttäen freezer paperia, joka silitetään työhön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En ole kokeillut mutta siihen voisi tutustua paremmin. Ensi kerralla voisin koitaa sitä systeemiä. Jotenkin olen niin ihastunut tuohon pois revittävään kuitukankaaseen, kun siitä näkyy läpi.

      Poista
    2. Freezer paperin kanssa täytyy silittää jokainen pala ompelun jälkeen. Voi olla, että kuitukangas on tehokkaampi vaihtoehto.

      Poista
    3. No siinä tapauksessa varmasti näin on!

      Poista
  8. Kaunis on! Reunukset on kivat noin värikkäinä. Hieno lopputulos.

    VastaaPoista
  9. Tosi nätti peitto. Kyllä sinulta sujuu ja aina tulee niin tyylikästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä itsekkin, että nätti tuli :) Kiitos!

      Poista
  10. Aina ihailen sinun värisilmääsi. Ihan pettämätön! Kivan reipas peitto! :)

    VastaaPoista
  11. Tässä on kivaa kesäistä tunnelmaa! Pidä kaukana jääkarhuista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaukana pysyykin, sillä kyllä ne karhut kauppaan jäi kuitenkin... :))

      Poista
  12. Aika hellyttävää että isäntä laskee nyt itsensä kanssatilkkuilijaksesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekkin! Yhteinen harrastaminen on niin mukavaa... :)

      Poista
  13. No huh huh, onpa kyllä komea! Tämähän tuo värikkyydellään kevään jo ihan liki, tässä työssä näkee taas, kuka se on se mestari värien käytössä :). Tuo monista pätkistä tehty reunakantti on vallan ihana, sopii ihanasti näin värikkääseen työhön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tässä peitossa meni moni asia kohdalleen, ihan kanttia myöden :)

      Poista
  14. The colors are simply gorgeous and I love the fabrics you've chosen for this one - I spy a lot of Tula Pink and a little bit of Brigitte Heitland in there. Two of my favorite designers.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! There are fabrics from many designers. It's a real color mix :)

      Poista
  15. I like everything about this beautyful quilt!
    KATRIN W.

    VastaaPoista
  16. Sinä itse olet SUPER!
    Raikas väritys, kaunis kuviopinta.

    VastaaPoista
  17. Siis voi hyvä tavaton kuinka on kaunis! ♥

    VastaaPoista
  18. Ihan samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, sulla on kyllä pettämätön värisilmä! Aivan ihana peitto, jossa kaikki on täydellisesti balanssissa. Värit sointuu kivasti yhteen ja tuo vaalea reunus antaa kivasti tilaa kuviolle. Tykkään kans kovasti noista eri värisistä suikaleista ommeltu "kehys".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, kiva kuulla:) Tämä oli siitä kiva työ, ettei noita samoja kankaita jäänyt kovin paljoa enää jäljelle, vaan loputkin meni reunaan. Samoja kankaita ei ole kiva käyttää kovin moneen työhön.

      Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)