sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2018

Kaapin kätköistä *** My UFOs

Scroll down for English please.


DSC03871

DSC03846 (1)
Viime viikolla kerroin, että kaappiin on kertynyt joitain keskeneräisiä töitä, jotka ovat jääneet jostain syystä kesken. Jos ne eivät valmistu, se ei ole suuri murhe. Toisaalta niihin on käytetty monta työtuntia, niin olisi ihan kiva jos niistä saisi jotain tehtyä, ainakin osasta.
Nämä mustavalkoiset blokit ovat väriltään ja malliltaan ihan ok. Tein niitä joitain vuosia sitten opiston kurssilla mutta mieleinen kuvio ei muodostunut, joten homma jäi kesken. Silloin tällöin otan ne esille ja sommittelen uudelleen. Näissä on potenttiaalia, en vielä hylkää niitä kokonaan.

DSC03867
Toisena on taloja ja puita, oikeastaan ihan kivat. Tästä ei paljon puutu, niin olisi vauvanpeitto valmis. Ainoa mikä puuttuu, on inspiraatio.

DSC03859
Näihin hexagoneihin kangas on ostettu muutama vuosi sitten Saksasta messuilta. Kangas on vahvasti kultainen mutta kuitenkin hillityn kiiltävä. Alkuperäinen ajatus taisi olla joulupeitto. Blokit oli tarkoitus aplikoida pohjakankaalle mutta niitä oli hieman liian vähän, eikä idea enää tuntunutkaan hyvälle. Hienoja bling bling patalappuja niistä saisi.

Tämä keskeneräinen harmittaa ehkä eniten, sillä pienten hexagonien tekemiseen on mennyt tunti jos toinenkin. Ikää paloilla ehkä kymmenen vuotta. Voi vain ihmetellä miksi tuo kummallinen muoto. Joitakin kukkia on vielä yhdistämättä. Maku on muuttunut kymmenessä vuodessa, joten pelkäänpä, että tämä jää ikuisesti kaapin kätköihin. Tosin, kukathan on aina muotia.

Jos joku hyvä idea tuli mieleen, niin saa ehdottaa. Kaikkia näitä pitää muokata aika reippaasti, että niistä saisi jotain nykyaikaista. Sanoisin, että aika kohtuullinen määrä keskeneräisiä tällä hetkellä. Muuton yhteydessä jokusen yksittäisen blokin laitoin kiertoon.Viimeaikoina kaikki aloitetut on tullut valmiiksi, vaikkei heti niin ainakin vuoden sisään. Kuinka monta UFOa muilta löytyy?
Mukavaa vappua!

                                                                         ****

Last week I told that I have few quite old projects that for some reason haven't been finished. If they don't get done it's not the end of the world but I have spent hours on them so it would be nice to get something out of them.
These black and white blocks are quite ok. I started them few years ago at a quilting course but they don't look good enough together. They have potential so I'm not completely disregarding them.

Next project is with houses and trees which are actually pretty nice. It's not missing a lot, some more blocks and it would be a baby's blanket. Only thing missing is an inspiration.

The third UFO is big hexagons. I bought the fabric some years ago from Germany fair called Nadelwelt. It's strong golden but it doesn't shine too much. The original idea was to make a Christmas quilt. I was supposed to appliqué the blocks to a bigger fabric but then there wasn't enough of them. After that the idea didn't seem so good after all.

The last unfinished project upsets me the most because  I have spent so many hours on these little hexagons.  I started to make them about ten years ago. I can only wonder why I chose that odd diamond shape. My style has changed in ten years so I'm afraid that this will never get finished.
All modernization ideas are wellcome. All of them have to be changed a lot in order to get something I like. Four UFOs are not a lot, I think. Do you have UFOs?
30 kommenttia:

 1. Luulisin, että saat työstettyä tuon mustavalkoisen työn vielä valmiiksi. Siihenhän voisi yhdistää lisäksi jotain kirkasta väriä. Talot ja puut ovat myös kivat. Niin se maku tosiaan muuttuu. Enpä uskoisi sinun tekemäksi tuota hexagon-peitettä :) Värimaailmaltaan niin erilainen. Minulla ei kaapeista keskeneräisiä töitä löydy, tosin valmiita sitäkin enemmän. Ihan liiaksi yli oman tarpeen :) Mukavaa vappua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kirkkaan värin yhdistämistä mustavalkoiseen en ole ajatellutkaan, sitä voisi todella miettiä. Kiitos ideasta. Kyllä se maku ja muoti muuttuu näköjään tilkkutöissäkin :)

   Poista
 2. Mustavalkoinen näyttää hauskalta ja 🏠/🌲 sopivalta vauvan peittoon😊 ja nuo hexaqon palat ,tuunaa niitä lisää joukkoon tummaa kangasta tai pistä takas kaappiin tai anna kiertoon.....
  No niin sitt ne keskeneräiset tai vaiheessa olevat🤔niitä on paljon,peittoja 7🤣laukkuja/pussukkat 8
  + Kaikenlaisia kokeilu juttuja,neuleita ja ristipisto töitä useita. APUA mä oon laiska tekemään loppuun tai innostun liian helposti uusista asioista.
  Hauskaa Vappua Saija 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoihin hexagoneihin voisikin yhdistää vaikka yksiväristä tummaa...tai sitten sinne kaappiin! No, huh, sulla noita keskeneräisiä on kertynyt aika nippu. Minun neljä onkin todella kohtuullinen määrä. Ehkä tärkeintä ei olekkaan se päämäärä vaan matka, ainakin siihen asti kun innostusta riittää :))

   Poista
  2. Totta niitä riittää ja niistä uupuu tosi vähän vuori,tikkaus,kantti,päättely,vetoketju tai nappi.
   Mopo karkas aivan omilleen muutama vuos sitten noo joo ehkä teen loppuun joskus🤣

   Poista
 3. Tärkeintä on nauttiminen. Talot ovat söpöjä, mutta eivät nykyistä värimaailmaasi. Lapsen peiton saisit niistä käden käänteessä. Hexagonien ompelijoita on paljon. Lahjoita jollekin niitä harrastavalle. Kultaiset bling bling blokit ovat hienoja. Tee patalapuiksi ja lahjoita sopivaan huusholliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tärkeintä on nauttiminen. En kuitenkaan luovuta ihan vielä, sillä kuka ties se kuningasidea vielä tulee ja saan aikaiseksi jotain todella omaperäistä ja modernia. Kaapissa on toistaiseksi tilaa :))

   Poista
 4. Mustavalkoiseen ehdottaisin myös jotain värikästä lisäksi.
  Hexagoneihin voisi laittaa jokin tumma ja vaalea lisäksi ja tikata timantin muodossa toisen kankaan päälle.
  Omia kesken eräisiä en viitsi edes luetella, niitä on nyt kyllä todella paljon sekä isoja, että pieniä, mutta nou stressi, valmistuu, kun valmistuu😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoiset palat pääsevät vielä tarkempaan syyniin ja uudelleen sommitteluun. Juu, eipä niistä kannata stressiä ottaa :)

   Poista
 5. Любой проект требует вдохновения или бывает так, что не хватает самой малой части - "изюминки" что-ли, вот и не хочется возвращаться к незавершенным вещам, убираешь их и начинаешь новое... А может получиться и наоборот - достал НЛО, посмотрел, уже другим взглядом и на новой волне вдохновения продолжил..:)
  Детское одеяло надо дошить, там можно закончить с любым количеством домиков, добавил кайму и готово. Блестящие шестиугольники можно реализовать в несколько столовых дорожках, как вариант, или праздничные наволочки на диванные подушки.
  У самой НЛО только два, но это скорее растянутый во времен процесс... Удачи:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Правда, вдохновение является самым важным. Без этого ничего не кончится. Подушки для дачи - хорошая идея, спасибо за это. Кажется, у меня много ошибок, потому что я использую переводчик Google :)

   Poista
 6. Musta-valkoiset ovat tyylikkäitä, kuten sinun työt yleensäkin. Piristäisin sitä jollakin kirkkaalla värillä. Minä näen nuo heksagonit pienenä vinoneliönä, joka toimii pöytäliinana; taustaksi tai reunaksi jotain yksiväristä. Hassua, että itselläni ei tällä hetkellä ole yhtään UFOa kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat ideat, kiitos. Sinulla on ompelut hyvällä mallilla kun kaikki ovat tulleet valmiiksi, kiva juttu :)

   Poista
 7. I can´t believe you actually have UFOs, I always thought you begin a project and don´t stop until its finished. You have made so many beautiful quilts since I know you and you defenitely should turn your UFOs into quilts also.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, I have UFOs. But these blocks are quite old. All quilts I have made lately have been finished :)

   Poista
 8. Hei, yhdistä nuo talot ja mustavalkoiset. Talot keskelle ja mustavalkoiset reunoille kehyksiksi. Passaisi oikein hyvin, kun panisi passaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei niitä voisi yhdistääkkin! Pääsisi eroon kahdesta yhtä aikaa. Totta, kaikki passaa kun laittaa passaamaan :)

   Poista
 9. Talot on niin hienoja, että niistä teet nyt sen vauvanpeiton. Varmasti syntyy nopeasti, ainakin se peitto. Mustavalkoisesta saat aikaan vaikka mitä! Kukat ei ehkä ole ihan sinun värimaailmaa, mutta jollekin niistä saisit upean tyynynpäällisen. Arvokkaita työnalkuja kaikki, kyllä ne joskus valmistuu. Minulla taitaa olla noin tusina peittoa enemmän ja vähemmän kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Tyynynpäällinen mökin vintille voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Tusina peittoa...aika monta:)

   Poista
 10. Hei! Minäkin ehdotan mustavalkoisiin jotain värikästä. Saisiko noista irrallisista hexagon paloista muutettua kappaleen suorakaiteeksi? Kuvasta on vaikea päätellä palojen kokoa... jos ovat pieniä, niin laukun läppä, mutta jos isompia niin ehkä putkityyny... terveisin Taiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultaiset hexagonit ovat noin kämmenen kokoisia. Jos niihin lisäisi palat, voisi niistä muokata suorakaiteen. Putkityyny ajatus ei ole ollenkaan huono. Kiitos :))

   Poista
 11. Hauskoja UFOja. :) Miks mie nään kasan uusia tyynyjä?! Kukallinen voisi taipua osaavissa käsissä myös vaikka projektipussiksi. Noh, luotan siihen, että saat näistä kauniita valmiita kokonaisuuksia aikaan! :) Miul ei ihme kyllä tällä hetkellä varsinaisia UFOja oo. Kaikki keskeneräinen on tekeillään, ei jäämässä kaapin perukoille. Yhden sukanvarren kyllä puran, kun haluankin miettiä värejä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta kyllä tykkään näistä tai ainakin olen joskus tykännyt paljonkin. Nuo kukat todellakin voisi pyöräyttää tyynyksi, vaikka mökin kuistille :)

   Poista
 12. Mullekin tuli ekana mieleen laittaa väriä mustavalkoisten sekaan. Talot ja puut voisi välikaitaleilla sommitella vähän off grid ja lisätä jonkun reunuksen. Ehkä jopa heksikukkia reunoille? Tai taustaan! Itsellä tikkaamatta 3 pientä lahjoituspeittoa, 1 killan sylipeitto ja omena päivässä peitto. Muita käsitöitä myös vähän vaiheessa mutta prosessin alla kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota väriä mustavalkoisten sekaan kyllä kokeilen, siinä voisi olla ideaa. No eipä sinultakaan hommat lopu, sen verran on juttuja työn alla:)

   Poista
 13. Kaikki on niin kivoja että otapa nyt vaan valmistumaan. Mutta niinhän se on, kun tökkiin alkaa niin sitten se on paras vaan laittaa lepäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin se on, vaikka näiden lepuutus ei ole pitkänkään levon jälkeen auttanut innostumaan. Saapa nähdä kuinka käy:)

   Poista
 14. No näissä UFO:issa ei kauaa mene harmitellessa; ensimmäiseen työhön meinasin sanoa, laita turkoosia, mutta kaikki raikaat värit käy. Vaikka muutamaa erilaista.
  Kesämökki kasaan ja vauvanpeitoksi. Ei sitä kuitenkaan tarvitse kaapissa kauaa säilyttää :) Hexit timantin muodossa vaalealle taustalle ja taas on vauvanpeitto valmiina. Jos koko käy, yhdistä mökkikylä ja hexit kääntöpeitoksi, niin siinä on buglautuspeitto tehtynä.
  Nuo kiiltävät kaitaleliinaksi yhteen ompelemalla ja siinä sulla on syksy-talvi aikaan upea kaitaleliina luomassa tunnelmaa. Ta-Daa! Näitä postauksia jään sitten vaan odottelemaan :) (Äläkä värejä enää harmittele, ne on hyvin tehty ja valmiina ne on ihanat, kun lisäät nyky-Saijan loppusilauksen) Terkkuja! Niin, ja mullahan ei tietenkään ole montaa kesken...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoitahan nuo ovat kaikki. Ehkä yllätän ja teenkin ne kaikki valmiiksi :)) Terkkuja sinnekkin!!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)