sunnuntaina, toukokuuta 06, 2018

Kurveja *** Curves

Scroll down for English please.


DSC04127
Vierashuone kaipasi kesäistä väritystä. Koska huone on pieni ja vaalea, saa jo yksi pirteä tyyny ihmeitä aikaan. Tämä hauska malli on Love Quilting and patchwork lehdestä. Yhden sinisen version tästä mallista olen tehnyt jo aikaisemmin mutta jostain syystä sen kuvat on täältä blogista kadonneet.

Vapaatikkaus on minulle haastavaa mutta sitä olisi mukava oppia enemmän. Olen käynyt pari kurssiakin, joten ei se ihan vierasta ole. Harjoittelu on kuitenkin jäänyt aika vähälle, joten nämä kuviot saattaa hymyilyttää teitä edistyneempiä tikkaajia :) Tämä tyyny on sopivan kokoinen harjoittelutyö ja samalla testaan uuden koneen vapaatikkausominaisuuksia ja uutta tikkausjalkaa.

                             Yhteistyössä Pfaff.
DSC03979 (1)
Alkuperäinen ajatus oli tikata jokaiseen väriraitaan erilaisia kuvioita mutta kun pinta oli valmis, päädyinkin tikkaamaan selkeää lainetta. Se korostaa kuitenkin parhaiten noita kaaria. Viimeisistä raidoista tuli tietysti ne kaikkein parhaat ja tasaisimmat, kun olin saanut jo hieman tuntumaa kurvailuun.

Minulla on tällainen avoin vapaatikkauksen jousijalka. Tuo jousi estää kankaan pomppimisen ylös ja alas. Tykkään siitä, että jalka on helppo ottaa käyttöön.  Se vain laitetaan paikalleen, valitaan valikosta vapaaompelu ja lasketaan alasyöttäjä alas. Ompelukokemus ja sujuvuus oli niin hyvä, että seuraavaksi siirryn astetta vaativampaan kuvioon.

DSC03946

DSC03960
Blokit on 2 3/4 " . Palat on sen verran pieniä, että etenkin tuo loppun pari senttiä oli hieman hankala. Ei ainakaan minulle se nopein ommeltava. Loppua kohti homma alkoi kuitenkin sujua. Yhdistäminen vaati kohdistamista, että aaltoon ei tulisi kulmia.

DSC04139
Taakse pala harmaata ja vetskari kaikkein helpoimmalla systeemillä.

DSC04152
Pari muutakin kaarityötä on tekeillä, Instagramissa toisesta onkin ollut jo kuvia. Niistä sitten täällä blogissakin, kunhan valmistuvat. Nyt tuo ulkoilu vetää puoleensa kun vihdoin saatiin lämpöä. Mukavaa keväistä viikkoa!


                                                                        ****

My guest room needed some summer colors. Because the room is small, can one pillow make wonders. This fun pattern is from Love Quilting and Patchwork magazine. I've made a blue one once before but for some reason those pictures have disappeared from my blog.
Free quilting is a challenge for me but I would love to learn more of it. I have been to couple courses too but I just haven't practiced it enough. A pillow is a good size to try out my new machines free quilting qualities.
The original idea was to quilt each stripe with different pattern. I ended up just doing simple wavy lines through the whole quilt. I used Open-Toe Free-Motion Spring Foot.
The blocks are 2 3/4". That small block is not the fastest one for me to sew but after a while I started to get the hang of it.
To the back I put a gray fabric and a zipper with the quickest method I know.
I have few other curve piecing quilts going on. You might have seen pictures on Instagram already but I'll put them up here too once they are ready.
Have nice week!
42 kommenttia:

 1. Kaunis malli ja väritys. Juuri tuollainen reippaan värinen tyyny luo vaaleaan huoneeseen sen pienen piristyksen, minkä se tarvitsee. Instan kuvasta luulin työtä paljon suuremmaksi! Minusta sinun tikkaukset on erittäin hienot, laine sopii parhaiten korostamaan noita muotoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Kuvista on vaikea hahmottaa kokoa jos ei ole mitään vertailukohtaa. Aika pikkuisia blokit on.

  VastaaPoista
 3. Great patchwork work, beautiful pillow colors, graceful stitching.
  Marie

  VastaaPoista
 4. Волна майской зелени ворвалась с порывом легкого ветра...:)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tyyny! Tikkaamaan oppii vain tekemällä. Hyviltä nuo näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Niinhän se on, lisää vaan treeniä.

   Poista
 6. Tuo on kaunista!
  I think I got it correct.

  VastaaPoista
 7. Upea tyyny ! Tuo kivasti väriä vaaleaan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Niin se tuo ja peittoja löytyy kyllä sille kaveriksi :)

   Poista
 8. Ihana tyyny ja tikkaukset ovat mielestni juuri oikeat.
  Kävin kanssa katsomassa ja Puro on tosiaan piilossa. Ärsyttävä ohjelma, miten se noin tylsästi voi tehdä? Mukavia aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, kummasti hävisi kuvat...en viitsi enää ruveta laittamaan niitä uudestaan.

   Poista
 9. Ihan mielettömän hienoja kaaria sekä tilkuissa että tikkauksissa. Kulmissa ompeleet tulevat tosi lähelle toisiaan, mikä vaatii tarkkuutta. Aaltoja katsellessa voi melkein kuulla veden solisevan. Hyvää kevättä ja aurinkoisia ulkoilusäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Juuri niin, ne kulmat on se missä menee vikaan jos on mennäkseen :)

   Poista
 10. Tämä on niin ihana työ, sopisi Marimekon koivuverhonen kaveriksi vallan hyvin. Valitsit aivan oikean kuvion tuohon työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Niin sopisikin. Se on kaunis kangas ja jos meillä olisi verhot, voisin sellaiset meille laittaakkin.

   Poista
 11. Oi miten upea tyyny, kyllä saa olla taitava kun tuollaisen loihtii♥ Kaunista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti :) Mukavaa viikkoa sinnekkin!

   Poista
 12. Beautiful design and wonderful colors, I love it!

  VastaaPoista
 13. Kaunis, ja niin keväinen lopputulos! Lainetikkaukset ovat just passelit, ei kaipaa muuta. Muistatko, mistä LPQ-lehdessä on malli ollut? Selailin omaa pinoani, mutta ei sattunut silmään tuo ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on LPQn "Weekend Quilting" lehti, kevät 2015. Kuulemma on myös ihan normi lehdessä numero 12 (en ole sitä kyseisestä lehdestä etsinyt, enkä ole varma onko minulla sellaista numeroakaan).

   Poista
 14. Sinisenä tämä olisi kuin soliseva puro. Vihreänä varmaankin humiseva ja tuulessa huojuva koivu. Niin kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juuri sinisen version olen aikaisemmin tehnyt ja sen nimi onkin puro :) Tälle mietin nimeä, mutta en keksinyt mitään kivaa.

   Poista
 15. Hieno ja mielenkiintoinen työ! Ihan kevään värinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin on, koko kevään ja kesän värikirjo :)

   Poista
 16. Kaunis tyyny ja niin hienot tikkaukset! Kaunis keväinen väritys, kuin keväinen esikkopuro:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Wow...it's so gorgeous!!! I am sure it will brighten your room!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! Yes, it's nice green spot in the room :)

   Poista
 18. Kaunis tyyny,niin keväinen ja raikas.Sinulla on kaikki työt kauniita,ei voi kuin ihailla.Olet taitava.

  VastaaPoista
 19. Kiva ja raikas väritys, ihanan eläväinen pinta. Sopisi minunkin lookkiini.

  VastaaPoista
 20. This turned out super. I love the whole wave feel of it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I’m really pleased how it turned out:)

   Poista
 21. Kaunis ja niin ihanan raikas! Jut sellainen ihana keväinen tuulahdus:) Tikkaukset näyttää tosi hienoille ja just hyvä valinta noihon laineisiin.
  Muistan joskus kokeilleeni tuota vapaatikkausta. Miten se näyttikin niin helpolle videolla:D Ei siitä kyllä tullut mitään. Liikutin kangasta joko liian nopeasti tai liian hitaasti, en saanut siihen semmosta sopivaa tuntumaa. Mut harjoittelemallahan sitä oppii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juu, se näyttää tosi helpolta. Liian pitkiä ja liian lyhyitä tikkejä tulee helposti. Tuntuman saaminen vaatii oman aikansa. Lisää harjottelua siis :))

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)