torstaina, helmikuuta 21, 2019

Inspiroivia tarvikkeita

Scroll down for English please.


Nested Diamond pincushion
Ajattelin esitellä muutamia hyväksi kokemiani hankintoja. Tässä kuitenkin ensin pieni neulatyyny, jonka tein jokin aika sitten. Se on tehty paper piecingillä ja malli on sama kuin joulun alla tehdyt tähti ja timantit. Mallin voi ladata tuosta oikeasta sivupalkista. Suurensin kaavan kooksi 125%.

Näistä hankinnoista olen erityisen innostunut. Ne lienevät monelle tuttuja mutta itse en ole niitä aikaisemmin kokeillut. Vasemman puoleiset WonderFilit ostin hiljattain USAn matkaltani ja oikealla olevat The Bottom Linet on Tilkkutarhasta. Lanka on hyvin ohutta mutta kestää hyvin. Tuon edellisen postauksen peiton tikkasin Bottom Linen harmaalla ja siitä tuli tosi hyvä, sopivasti huomaamaton mutta kuitenkin sopivasti näkyvä. Paper piecingissä en ole vielä näitä kokeillut mutta toimivat siinä varmasti hyvin kun saumasta pitää saada litteä.

Seuraavana pari viivainta, jotka ovat myös matkatuliaisia. Monesti olen kaivannut jotain normaalia 6" leveämpää viivainta ja kun löysin sellaisen 24" x 9 1/2" ostin heti. Toinen koko on 8" x 14" ja sekin on oikein hyvä koko. 

Samasta "Joann" kaupasta löytyi myös tuollainen viivainsäilytin. Pidän siinä eniten käyttämiäni viivottimia käden ulottuvilla. 

Osa viivaimista roikkuu leikkuupöydän päässä ja loput ovat tämän pöydän alla lokerossa. Myös tuo iso timanttiviivain on matkatuliainen. 

Tässä kokonaisuus. Kaksi vastakkain olevaa hyllyä on Ikeasta, samoin pöytälevy ja pyörät alla. Ei ole ollut juurikaan tarvetta liikutella pöytää, joten jalatkin olisivat riittäneet. Koska tuo kaappimateriaali on sellaista pehmoista höttöä, pyörien asennuskin oli hieman haastavaa. Haaveilin isommasta pöytälevystä, jotta siinä olisi voinut vaikka harsia mutta sopivaa levyä ei löytynyt ja tilakin olisi käynyt ahtaaksi. Tämä on ollut oiken toimiva kokonaisuus. 

Poikkesin Tilkkupajassa ja Soilella oli myynnissä ananasblokin viivaimet. Sellainen on ollut pitkään ostoslistalla, joten nyt tuli hankittua kaksin kappalein. Pienemmällä saa 4", 5" ja 6" blokkeja ja isommalla 6", 8" ja 10". Kunhan saan nuo entiset työt pois alta, alkaa ananasten ompelu.  

Nämä muovikoukut ovat kerrassaan mainioita töiden ripustukseen seinälle. En millään halua tehdä reikiä kiviseinään, sillä ne ovat kuitenkin väärässä paikassa kun vaihtaa sisustusta. Koukku lähtee pois muoviliuskasta vetämällä, eikä jätä jälkiä. Ainakin tähän mennessä ne ovat toimineet minulla hyvin. Olen ostanut näitä rautakaupasta, tosin nuo isommat koukut ovat reissusta. 

Voisihan tuohon työhön ommella renksut mutta käytän ripustukseen hakaneuloja, nopeita, helppoja. 

Olen joihinkin peittoihin käyttänyt harsimisen sijaan suihkeliimaa. Nämä molemmat liimat toimivat hyvin. 
Prymiä 250ml olen ostanut eri paikoista mutta useiten Ullakasta. Se on riittänyt noin kahteen peittoon koosta riippuen. Uudempi tuttavuus on 505 500ml. Sitä olen käyttänyt vasta yhteen peittoon, joten en osaa sanoa sen riittoisuudesta vielä mitään. Toivon kuitenkin sen olevan riittoisampaa kuin Prym, sillä peittoa kohden hintaa tulee turhan paljon. 505 tilasin PeeKaasta. Sitä ei näy kaupan sivuilla mutta voi tilata sähköpostitse. Tiedän, tämä liimailutouhu ei ole ekologista mutta kun harsiminen vaikeissa asennoissa käy ylivoimaiseksi, turvaudun muihin konsteihin. 

Haluaisin mainita lisäksi Katrin tilkkukaupan Hämeenlinnasta, jossa poikkesin jokunen aika sitten Tampereelta ajellessani. Kauppa on auki satunnaisesti, sillä pääasiassa on nettimyyntiä. Oli kyllä kivoja kankaita siististi väreittäin esillä ja mukava nähdä niitä muutenkin kuin tietokoneen ruudusta. Harmikseni en napannut kuvaa ostamistani kankaista ja nyt niitä on jo leikelty useampaan työhön. 

Kiitos kaikille kivoista kommenteista ja arvontaan osallistumisesta tuossa Quilt Big postauksessa. Arvonta oli 19. pv ja laitoinkin tuolloin voittajan nimen siihen postaukseen. Onnittelut Anitalle, paketti on jo matkalla. Mukavaa loppuviikkoa!
                                                                       ****

I have put together some useful quilting tools which I find very useful. Some of them are very new and I haven't even used them. 
At first there is a picture of my latest pincushion. It's Nested Diamond pattern and you can load it from the sidebar. I enlarged the pattern 125% size. 
I had a holiday in Los Angeles and I bought those big rulers, a diamond ruler and WonderFil spools from there. Big 24" x 9 1/2" ruler is great and I haven't found it from Finland. The Bow Tie quilt is quilted with a gray Bottom Line and it turned out really good. The thread is thin but still strong. I will try them for paper piecing too. Other things are from Finnish online shops.
There is also my cutting table. I dreamed about much bigger table but this size has been ok . On the table I keep rulers which are used often. At the end of the table are quite often used and under table are not so often used rulers. 
I'm going to start a pineapple project maybe in spring. I have two new rulers and there are many block sizes to choose. 
I use Command hooks to hang minis and bigger quilts too. They don't leave holes on the wall and are easy to remove. 
Thank you for your nice comments and participating for a "Quilt Big" giveaway. The prize is already on it's way to Anita, congrats! 

22 kommenttia:

 1. The small needle pad is gorgeous! You are so good at choosing colors and it gets so stylish with the solid color nuances. So many great rulers you got from the US. Thanks for the ideas and inspiration you share! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm happy if you got some inspiration :)

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus! Tilkkutarhasta täytyykin kysyä noita lankoja, ihan uusia tuttavuuksia minulle. Muovikoukut meni myös ostoslistalle, mutta liimasuihkeet saa jäädä kauppaan. Ostin kerran purkin ja laitoin sen lappeelleen laatikkoon, jossa oli 2 m marimekon kivi-kangasta. Kun sitten kuukausien päästä olisin ottanut purkin, se oli vuotanut ja liimannut kankaan yhdeksi kasaksi. Oikein käytettynä varmaan kätevä apuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalan huono liimakokemus sinulla, huh! Lankojen maailma on vielä aika uusi minulle, siinä on vielä paljon tutustumista.

   Poista
 3. Sinulla on kyllä niin ihana ompeluhuone! Kaikenlaista kivaa ja tarpeellista ihan käden ulottuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työhuoneeni on kotimme paras huone, number one :)

   Poista
 4. Kokeilin taannoin bottom linea paperiompeluun. Sehän on ihanan ohutta. Kun revin New York beauty -blokista paperia pois, lähti ompelulanka mukana. Sain silloin Soilelta Tilkkupajasta 50-numeroista Maste Pieceä puuvillaisena. Sillä ompelu toimi hyvin. Myöhemmin olen käyttänyt myös Aurifilin 50-numeroista puuvillalankaa paperiompelussa ilman ongelmia. Bottom line on polyesteriä ja silkkimäisen liukasta. Kiva, kun esittelit lelujasi. Ompeluhuoneesi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, täytyy kokeilla miten se käyttäytyy. USAn kaupassa neuvottiin WonderFiliä juuri paperiompeluun sen ohuuden vuoksi. Myös Maste Piece täytyy kokeilla, kiitos vinkistä.

   Poista
 5. Mukavia, hyviä ostoksia ja kaikki tarpeellisia. Suihkeliimaa on minullakin yksi pullo, mutta en ole sitä käyttänyt, pitääpä kokeilla seuraavaan peittoon. Bottom linea lankaa on myös, käytän sitä käsinompeluun, siihen se sopii oikein hyvin. Muovikoukut uusi tuttavuus. Sinun ompeluhuone on niin ihanan valoisa. Nuppineulatyyny on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen katsonut pari videota liiman käytöstä ja soveltanut siitä itselle sopivan systeemin. Kiva tietää, että lanka käy myös käsinompeluun!

   Poista
 6. Kyllä on kaunis ja toimivan oloinen työtila, viivotinteline on ihan piste iin päälle! Paljon hyviä ideoita tästä jäi lukijallekin.

  VastaaPoista
 7. Sulla on kyllä vaikka minkälaisia viivaimia. Nuo varmasti helpottavat tilkkutöitä. Minulla on vain kaksi erilaista - ihan totta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tosiaan kertynyt aikamoinen repertuaari... Kahdella perusviivaimella pärjää ihan hyvin mutta uudet vempeleet innostaa aina:)

   Poista
 8. Sinulla on kaunis ompeluhuone ja mukavasti kaikki "käden ulottuvilla". Neulatyyny on hieno, kiitos linkistä ja ideasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on totta, kaikki on käden ulottuvilla. Kun selän kääntää, on ompelukoneen ääressä. :)

   Poista
 9. Mielenkiintoisia tuttavuuksia. Minä juuri harmittelin kun lapset olivat katkaisseet koululaisena saamani viivoittimen.. :D Ehkäpä tilalle voisi ostaa jonkin sellaisen mistä olisi apua myös tilkkutöissä, jos sellaisia vielä joskus innostun tekemään.. :) Neulatyyny on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutyöviivain on kätevä kun sitä voi käyttää muussakin kun tilkkutöissä. Se ja pyöröleikkuri ovat olleet apuna mm. paperin leikkauksessa :)

   Poista
 10. Thank you for the suggestions. Beautiful pin cushion!

  VastaaPoista
 11. Sain silloin Soilelta Tilkkupajasta 50-numeroista Maste Pieceä puuvillaisena. Sillä ompelu toimi hyvin. Masuk juga untuk berkunjung ke website kami dengan klik disini

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)