torstaina, toukokuuta 09, 2019

HexagonejaScroll down for English please.


Hexagon
Taas on aika monta ompelusta meneillään samaan aikaan. Kohta on useampi valmis työ esittelyvalmiina. Tässä yksi puolivalmis. Ostin joskus reissusta Tula Pinkin Jelly Rollin. Rullat on niin houkuttelevia ja niihin tulee sorruttua. Minusta ne on kuitenkin vaikea käyttää, millään ei löydy mieleistä mallia. Olen nähnyt tilkkuryhmän Facessa kuvia, jossa on Sanna Parangon kurssilla tehty tällä mallilla, isommilla paloilla peittoja. Ne ovat näyttäneet kivoilta, joten siitä tämä inspiraatio tähän hexagon peittoon.

Ostin joskus Tilkkupajasta tämän viivainsetin ja siinä tuo pieni neljännes hexagon on sopiva Jelly Rollin leveyteen.

QA0A5331
Yhdistän joukkoon yksivärisiä ja vähän muitakin kankaita, sillä pelkän yhden rullan kankaat näyttäisivät liian tasapaksuilta. Rullasta ei tullut otettua kuvaa kun niin vauhdikkaasti aloin sitä leikellä. Siinä oli myös pinkkejä ja oransseja kaitaleita mutta ne jäävät nyt pois tästä työstä.
Luulenpa, että en tee tästä kovin suurta, sillä aika piperrystähän tämä on ja hidasta näin pienillä paloilla. Ehkä teen reunukset mutta katsotaan kun koko pinta on valmis.

                                                                      ****

I don't have any finished quilts to show you now because I'm sewing so many projects at the same time. This is the one in progress. I had a nice Tula Pink Jelly Roll but I didn't have any idea how to use it. Jelly Rolls are so adorable but difficult to find a good pattern.
I have this 6" ruler set and the tiny one is just right size for Jelly Rolls. Four of them make a hexagon. I cut some solids too so it doesn't look so wild.
I think this will be a lap size or smaller. Maybe I'll add borders so I don't have to cut and sew zillion pieces. I'll decide when the quilt top is ready.


34 kommenttia:

 1. Värit liukuvat hitaasti eri tummuusasteissa, kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä lisään vielä ylös ainakin yhden rivin tummempaa.

   Poista
 2. Tuo näyttää hyvältä:)
  Olen katsellut monta kertaa tätä hexagon-mallia mutta en vaan ole malttanut ostaa viivainsettiä jotta sen voisi tehdä. Vaikka olisihan tuo setti monipuolinen, nyt pitää miettiä:)
  Samaa mieltä olen kaitalerullista. Ovat todella kauniita ja hintakin melko kohdallaan verrattuna metrikankaisiin mutta mukavaa mallia niiden käyttöön ei vaan tahdo löytyä;) T nimim.monta kaitalerullaa hyllyllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos. Tämän tekeminen onnistuu tietysti pahvimallineellakin mutta toki leikkaaminen on helpompaa ja tarkempaa muovisella. Kyllähän se kapea kaitale rajoittaa käyttöä.

   Poista
 3. Aivan ihana harmonia noissa sinun töiden väreissä 😍👍

  VastaaPoista
 4. Very nice color scheme. I'm looking forward to the finished blanket. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. I hope I have time to continue it soon.

   Poista
 5. Kommer att bli så fin!!Spännande att se färdigt resultat.Har också en Jelly Roll och en liknande linjal,så nu har du inspirerat mig.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack ! Ja, resultatet är stort mysterium :))

   Poista
  2. Hej igen! vad jag förstår syr du inte ihop längderna utan skär ut varje liten bit och syr ihop dem?

   Poista
  3. Jag ska skriva dig email i kväll!

   Poista
 6. Kauniilta näyttää! Minulla on sama viivain setti. Toistaiseksi en ole käyttänyt siitä muuta kuin samaa pientä neljännesheksaa. Mukavasti tulee kaitaleista paloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla tämä on hautunut jo hyvän aikaa ja nyt oli jo aika sitä kokeilla.

   Poista
 7. Rullasin ja rullasin kuvasta toiseen, kun en heti hokannut miten näistä neljästä viivaimesta muodostuu tuo väripinta. Pitkät päällä 😂
  Ihastuttavat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juu, eihän sitä aina hoksaa :)) Ehkä muut palat pääsee käyttöön tuonnempana.

   Poista
 8. This looks amazing, as everything you make is. :-)

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja raikas työ, niinkuin tekemäsi aina!

  VastaaPoista
 10. Очень "вкусное" сочетание цветов.Безупречно. Ждем завершение проекта:)

  VastaaPoista
 11. Ihanat värit! Minunkin pitää ehkä ostaa tuollainen viivainsetti. Olispa se näppärä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vaikka osat ovat melko pieniä niin luulen että sille tulee vielä käyttöä:)

   Poista
 12. Kaunista tilkkupintaa tulee, raikkat värit.
  Minullakin on tuo viivainsetti ja olen sitä käyttänyt aika moneen blokkiin jo ja vielä on muutama tekemättä, joten on kyllä monikäyttöinen setti, kannatti ostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kyllä varsin monipuolinen vaikka osat ovatkin aika pieniä. Muista sinun kauniin työsi tällä isommalla palalla.

   Poista
 13. Ihania värejä taas! Minulla on sama setti ja samoja heksoja tein kesäkurssilla. Nyt setti on ollut lainassa, pitääkin kysellä, mitä sillä on syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näitä hexagoneja on näköjään tehnyt useampikin tilkkuilija :)

   Poista
 14. Hallo Saija, endlich möchte ich dir sagen, dass all deine Projekte wunderschön sind. Ich schau ja öfter in deinen Blog und lass mich gerne auch inspirieren.
  LG eSTe

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)