sunnuntaina, tammikuuta 10, 2021

Kotimaista tarjontaa

Scroll down for English please. 


Hyvää vuotta 2021! Tulikin pidettyä hieman pidempi blogitauko mutta nyt taas menossa mukana. Moni varmaankin tuntee jo meidän suomalaisia tilkkukauppoja mutta ajattelin silti nostaa niitä esille ja listata joitain, joista olen tehnyt ostoksia tai vaikuittavat muuten kiinnostavilta omasta näkökulmasta. Pari uuttakin kauppaa on tullut lähiaikoina, joten valikoimaa alkaa olla saatavilla varsin hyvin ihan kotimaassa. 

Ensimmäisenä kuvana kuitenkin ensin kukkaro ja alimpana toinen, joista kuvat olleet Instagramin puolella mutta joistain syystä ei täällä. Ylimmässä paper piecing timantti, jonka malli löytyy sivupalkista ilmaisista ohjeista. Alemmassa ihan pieniä karhuntassu blokkeja. 

*Tässä työ, josta päällinen on jo valmiina ja josta tuli ihan valtava. Ohje on Art Galleryn sivuilta. Kankaat tähän ostin Ninan uudehkosta kaupasta Sentti & Tuumasta. Sieltä löytyy moderneja laadukkaita kankaita ja muitakin tarvikkeita. Saatavilla on nippuja, pieniäkin paloja sekä metreittäin. Valikoima on kovasti minun makuuni ja nettisivut ovat selkeät. Plussana se, että voin noutaa kankaat varsin läheltä minua, vaikka varsinaista myymälää ei olekkaan. 
*Toinen uudehko kauppa on Tilkkunen. Erittäin mielenkiintoinen valikoima printtejä ja paljon Modan Bella solids yksivärisiä. Sieltä tilasin kokeeksi vähän sitä sun tätä. Tilaus toimi hyvin ja kankaat laadukkaita. Valikoima vaikuttaa myös vaihtuvan.
*PeeKaa on myynyt tilkkuilijoille kankaita ja tarvikkeita jo pitkään. Olen tilannut sieltä kangasnippuja, yksiväristä Konaa sekä käyttämääni suihkeliimaa. Viimeisimmät tilaukset ovat tulleet todella nopeaan ja Paulan kanssa kommunikointi sujuu jos on jotain kysyttävää. 
*Katrin Tilkkukaupassa on valtava kangasvalikoima. Sieltä löytyy jos vaikka mitä. En ole tainnut sieltä koskaan tilata postitse mutta olen poikennut Hämeenlinnassa Tampereelle mennessä. Talon kivijalassa on pieni siisti myymälä, josta on mukava tehdä ostoksia. Viimeisimpänä ostin kokonaisen ison rullan puuvillavanua. Se tulee rullalla edullisemmaksi, eikä ole aina loppu. 
*Töölön Tilkkupaja ei varsinaisesti ole kangaskauppa mutta siellä on kuitenkin valikoima tilkkukankaita, valmiita pakkauksia ja viivaimia. Kun olen vienyt peittoa tikattavaksi, on mukaan lähtenyt melkein poikkeuksetta jotain muutakin. Soile palaa jossain vaiheessa takaisin Suomeen, joten varmaankin siellä toiminta aktivoituu jälleen.
*Tilkkutarhasta olen ostanut myös yksiväristä Kona puuvillaa mm. taustoiksi. Minnalta löytyy myös Aurifil lankaa sekä erikoisempia lankoja tikkaukseen, joita olen joskus kokeillut. 
*Kankainen on tuttu messuilta, joilta olen tehnyt ostoksia. Heillä on nyt nettisivutkin ja vaikuttaa olevan varsin edukkaita kankaitakin. Kokemusta tilaamisesta ei vielä ole.
*Ullakasta olen ostanut pois revittävää paper piecing paperia, vanuja, laukkutarvikkeita ja suosikkiani ohuthuopaa. Kankaita ei ole mutta erilaisia erikoismateriaaleja runsaasti.
*Mainittakoon vielä Tilkkutex, josta en vielä ole tehnyt ostoksia mutta näyttää nettisivujen perusteella olevan kiinnostava valikoima erilaisia tarvikkeita tilkkuiluun kuten neuloja, sapluunoita ym. ja kaikkea muutakin tilkkuilussa tarvittavaa.
 
On kyllä kiva, kun valikoima trendikkäitä kankaita ja erilaisia tarvikkeita on saatavilla ihan kotimaastakin.
Valikoima on parantunut huimasti ja alkaa löytymään monenlaiseen makuun sopivaa. Vaikka välillä tulee tilattua muualtakin maailmasta jotain, niin kyllä 90% ostoista on nykyään kotimaasta, etenkin kun matkustamisen myötä tuliaisostokset ovat loppuneet. Toivottavasti en unohtanut listasta ketään tärkeää :)

Jos kiinnostaa mitä tapahtuu kotimaisen tilkkutyön saralla ja miltä se näyttää, kannattaa liittyä tilkkuyhdistykseen. Liittyjä saa neljä lehteä vuodessa ja sinne voi jokainen tarjota omia juttujaan sisällöksi. Liittymään pääsee Finnquiltin sivuilta ja siellä on paljon muutakin sisältöä ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista.

                                                                          ****

Happy New Year 2021! I had a long blog break but now I'm back. I have two pictures of frame pouches which you might have seen on Instagram some time ago but not here. The first one is a paper pieced Nested Diamond and the pattern for it you can find on the sidebar under the free patterns button. The one on the bottom is made of tiny Bear Paw blocks. 
I have a lot of different projects in progress but I'll post pictures of them later. 
I have listed some Finnish shops which I have used. I'm happy the fabric selection here in Finland is much better than it used to be and we have two new shops too. Some of them sell only online. Sentti & Tuuma sends also abroad. If you are interested in what kind of selection we have here just follow the links. 
                                                                     
35 kommenttia:

 1. Nuo kukkarot ovat tosi söpöjä. Hieno luettelo kotimaisista tilkkuilukaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika moni ne varmaan tietääkin mutta mahdollisesti mukana on joku jolle on uutta:)

   Poista
 2. Vanha kunnon karhuntassu minikoossa on suloinen! Ullakasta voi muuten noutaa muistaakseni keskiviikkoisin tilauksen. Olen käyttänyt tuota noutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, sama juttu, olen noutanut mutta viimeksi tilaus tuli postissa.

   Poista
 3. Tosi kauniit pussukat. Tuo karhumtassu on kiinnostava. Onpa monia tilkkukauppoja, kiva kun.kokosit yhteen.

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit pussukat. Tuo karhumtassu on kiinnostava. Onpa monia tilkkukauppoja, kiva kun.kokosit yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kaikille riittää asiakkaita :)

   Poista
 5. Kivat pussukat, tuo timantti houkuttelisi tekemään. Hyvä listaus, huomaan kannattaneeni jokaista enemmän tai vähemmän. Toivottavasti tilkkuilijat tekevät ostoksia näissä, että saamme pitää nämä kaupat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri niin, toivon tosiaan, että likkeet pärjäävät :)

   Poista
 6. Kauniit nipsukukkarot! Onnellista alkanutta vuotta Sinullekin! <3

  VastaaPoista
 7. These are great wallets in a frame. Marie

  VastaaPoista
 8. Tyylikkäitä kukkaroita molemmat, timantti ja karhuntassu minikoossa. Kiitos, että jaoit tilkkukauppojen nimiä meille muillekin. Uusimmat niistä ovat minulle vieraita; pitänee tutustua. Nyt alkuvuodesta olen ommellut Katrin tilkkukaupan tuotteista. Toivon myös jokaisen käyttävän oman paikkakunnan kangaskauppoja ja myös muita kauppoja. Eivät ne pysy pystyssä ilman asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri niin, eipä ne kaupat ilman asiakkaita pärjää. Kiva kun löysit pari uuttakin kauppaa:)

   Poista
 9. Хороших дней! Ждем новые одеяла:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Хороших дней! Ждем новые одеяла:))

   Poista
 10. Tosi kauniita kukkaroita, suloisia nuo miniblokit!
  Hyvä, että listasit tilkkukaupat, koska tästä huomaa, että meillä on aika monta tänä päivänä! Mikä on tosi hienoa! Joten valinnan varaa kyllä on. Heidän palvelujaan ensisijassa on käytetty ja käytetään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on monta ja monta jäi vielä mainitsemattakin, sillä laitoin vain ne, joista minulla on kokemusta :)

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. It is so nice to see projects in such lovely bright and fresh fabrics in this very grey time,
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! True, bright colors bring light and happiness to grey days :)

   Poista
 13. That bear paw is so tiny and so adorable.

  VastaaPoista
 14. Miniatyyrityösi ovat ihania! Tarkka tekemisesi pääsee hienosti oikeuksiinsa.
  Kiitos kangaskauppojen listaamisesta. Tiedänpä yhden siihen vielä: Almandiini, joka tuo maahan ja myy japanilaisia kankaita. Sepäs onkin minua lähinnä :) https://www.almandiini.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo nimi on tuttu mutta en ole tutustunut tarjontaan. Täytyypä heti googlata :)

   Poista
 15. Voi miten kauniita. Pienien palojen kanssa menee aikaa yllättävän kauan. Upeita värejä ja viimeisteltyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pienten palojen kanssa on tosiaan hidas työskennellä mutta se on välillä niin mukavaa :)

   Poista
 16. Many greetings to you and have a nice and happy year for you too. Your wallets are amazing ... I love them.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much and Happy New year to you also:)

   Poista
 17. Wonderful looking! Love this very much! Also, I love this Quilt Kits.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)