maanantaina, helmikuuta 21, 2022

Kaksi kaverusta

 

Scroll down for English please.

Elmo tässä ihmettelee tätä selkeää virhettä, sillä tämä koira ei ole cockeri ollenkaan. Se pitää paikkansa. perinteinen paperimalli on ostettu matkatuliaiseksi New Yorkista, missä olimme Tyttären kanssa jokunen vuosi sitten. Kun tytär näki mallin, hänellä oli haave omasta mäyräkoirasta ja siksi halusi siitä peiton itselleen. Peittoa en luvannut tehdä mutta ainakin tyynyn tekisin. Vihdoin sain sen aikaiseksi ja matkan varrella oma mäyräkoirakin vaihtui cockeriksi. 

Malli on Elisabeth Hartmanin. Olen tehnyt hänen malleistaan vuosia sitten kani- ja kettupeitot. Ne ovat kyllä tosi söpöt mutta muistan, että niissä piti olla tarkkana palojen leikkaamisen ja ompelun kanssa. Eivät  ne olleet vaikeita tehdä mutta osat olivat pieniä ja kaikki eri kokoisia, kuten tässä koirassakin. 

Villapaidan väri on valittu petroolinsiniseen sängynpeittoon sopivaksi. Tyynynpäällinen on ollut valmiina jo pitkään mutta sopivan sisätyynyn sain hankituksi vasta äskettäin. Vaikka tytär ei mikään taaperoikäinen enää ole, vaan ihan aikuinen, niin aihe ja malli sopii silti hyvin kenelle vaan koirien ystävälle. 

                                                                                 ***

Elmo is wondering how Saija has made such a big mistake because this dog is not a cocker at all. That's true!
I bought the pattern from New York some years ago. At that time my daughter was dreaming of her own dachshund. She saw the pattern and I promised to make pillow, not a whole quilt. Starting to make the pillow took few years and the dachshund changed to a cocker during that time. 
The pattern is Elisabeth Hartman's. I have made her rabbit and fox quilts some years ago. They weren't difficult to make but I had to be careful with cutting and sewing. The pieces were small and they all were different sizes, much like this pattern. 
The dog's pullover is oil blue, the same color as daughter's coverlet. She is not a toddler anymore but this pattern works equally well for adults and for dog lovers. 

19 kommenttia:

 1. Nätti mäykkytyyny, mäykky Karkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kyllä sinun Karkki mäykky mieleen :)

   Poista
 2. Ymmärrän Elmoa;):) Nätti se kuitenkin on ja ehkäpä korjaat "virheen" jossain vaiheessa:) Mulla on tuo sama malli, ostin sen joskus kun piti tehdä peitto henkilölle jolla on mäyräkoira. En kuitenkaan koskaan käyttänyt mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä teen cockeri tyynynkin. Ehkä vielä saat inspiraation ja teet peiton :)

   Poista
 3. Söpöjä koiria molemmat. Ihan silmälasit päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laseilla saa kyllä hauskasti ilmettä :)

   Poista
 4. And for whom is the pillow - for the daughter or Elmo? :))

  VastaaPoista
 5. Ihana tyyny ja ihana Elmo! Eläin aiheiset tilkkutyöt ovat aina niin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ne ovat ja niitä on aika hyvä valikoima :)

   Poista
 6. Kiva nähdä tämä valmiina! Minä tein serkkunin mäyrikselle pienen peiton tuolla mallilla. Muistaakseni kaksi koiraa mahtui peittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hauska sellainen pieni peitto. Kaksi koiraa olisi voinut tehdä, oliskohan seuraavat menneet jo rutiinilla!?!

   Poista
 7. Jos Elmo ensin ihmetteli kaveria, niin kyllä sitten hyväksyikin, niin mukavannäköinen kaveri. Molemmat! Hartmaninkin eläimet ovat sympaattisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kyllä se hyväksyi ja kyllä se tyynyn päällä ottaa päiväuniakin :)

   Poista
 8. Ai, että! Ihan hymymieli tuli tästä tyynystä. Kaksi söpöläistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmo saa hymyn huulille aina kun meillä käy, ihan joka kerta :)

   Poista
 9. That's a nice pillow. Both dogs are handsome. M.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)