perjantaina, elokuuta 08, 2014

Hyrrät batiikista
Viimeinenkin talvella aloitettu peitto tuli valmiiksi. Suurin osa kankaista on messutuliaisbatiikkeja mutta kun ne eivät sitten riittäneetkään, niin laitoin jatkoksi itse värjättyjä kankaita. Malli on Heljä Reposen kurssilta. Vaaleassa kulmassa kankaat ovat samaa vaaleusastetta, joten kuvio hieman häviää, etenkin näin kuvassa. Koko on 183x140. Hukkapaloja tuli yllättävän paljon, niin hyödynsin niitä reunuksiin.


Batiikit ovat mielestäni niiiiin ihania, harvoin löytyy rumia värejä. Vielä niitä on vähän kaapissa jäljellä mutta ei kovin isoon työhön. Olen "jämähtänyt" näihin peittoihin, joten tavoite ensi syksylle on: jotain muuta...


Tässäpä vielä malline (muovista itse leikattu), jonka avulla hyrriä leikattiin. Vaihekuvat jäi silloin ottamatta, jatkossa otan!

7 kommenttia:

 1. Ihana tilkkutyö! Todella onnistunut! Tykkään reunoissa olevista jäännöspaloista, se oli sinulta hyvä idea.

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Ja kauniisti kuvattu kalliolla. Minulta meni hetki ennen kuin löysin yhteyden mallineen ja lopputuloksen välillä, ihan uusi juttu minulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania batiikkitöitä - löysin blogistasi useampia!
  Samaan tyyliin minullakin: käsityöpäiväkirjaa :)

  VastaaPoista
 4. Onko nuo tilkut minkä kokosia, joita mallineella tehty ja minkä kokosia ne tilkut oli, joista nuo on leikattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lyö ihan tyhjää...harmi kun en ole laittanut mittoja tänne ylös. Malline on tallessa ja se on 14x14cm. Ohjepapereita en löytänyt, joten muita mittoja ei ole, pahus...Kiva työ oli!

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)