sunnuntaina, elokuuta 17, 2014

Värikkäät hirsimökit

 Iloisen värinen kesätyö valmistui juuri kesän päätteeksi. Kokoa on 208x131, blokkeja 160.
Tarkoituksena oli tyhjentää tilkkulaatikkoa mutta materiaalia jäi vielä muutamaan muuhunkin peittoon.
 Tästä löytyy aika monen työn kankaita.Hieman mietityttää värien pitävyys. Periaatteessa kaikki kankaat on pesty mutta joukossa on joitain saatuja tilkkuja joiden pesusta ei ole takuuta.

Tausta tuli tummansinisestä ja päihin marimekon jämäkaitaleet. Tikkauksessa olikin säätämistä...
aina näkyi sininen lanka yläpuolella tai valkonen alapuolella. Värikkääseen yläosaan sininen häipyi kuitenkin paremmin, joten jätin valkoset osat tikkaamatta.

Tässä kuvassa värit hieman muuttuivat mutta laitanpa silti. Perushirsimökkityö, mutta silti kiva tehdä.
Tyytyväinen? Joo.

7 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten ison työn sait tehtyä ja valmiiksi asti! Toi on kyllä hyvä idea laittaa puolet valkoista, niin rauhoittaa värikästäkin työtä. Hieno peitto!

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavaa löytää blogisi. Olet tehnyt upeita töitä niin kankaasta kuin paperistakin.
  Hirsimökkipeittosi on kauniin raikkaan värikäs. Tyytyväinen voit olla lopputulokseen. Minulla ainakin tilkkulaatikoiden sisällöt pyrkivät kasvamaan tyhjenemisen sijaan.
  Olen laittanut tilkkupeittoja pestessä koneeseen Beckmannin värin-ja liankerääjäliinan mukaan, ei ole pahemmin värit karanneet, mutta liinat ovat olleet aika hurjan värisiä pesun jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti hirsimökkityö! On siinä tilkkupala poikineen, mutta ymmärrän jos on jäännöspaloja jäljelläkin vielä. Hyvät määrät sulla on ollut vaaleita tilkkuja! Ja jos tikkaaminen seuraavalla kerralla kanittaa, anna työsi Töölön Tilkkupajaan Soilen taitViin käsiin!

  VastaaPoista
 4. Ihanan reippaat värit! Kyllä hirsimökki vaan pitää pintansa kaikkien uusien mallien keskellä.

  VastaaPoista
 5. Aivan käsittämättömän hieno on tämä! En voi ymmärtää, että joku on noin taitava+viitseliäs. Itse harrastan vain yksinkertaisia neliöitä ja niitäkin pikatekniikalla, kun ei ole kärsivällisyyttä....

  VastaaPoista
 6. Kiitos, että olet liittynyt lukijakseni, niin minäkin löysin tieni tänne. Sinulla on ihania töitä. Tämäkin hirsimökkityö on todella upea.

  VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)