torstaina, maaliskuuta 15, 2018

Karkkipäivä

Scroll down for English please.


#campfire

DSC03399 (1)

DSC03343 (1)
Jos edellinen työ oli värikäs, niin tämäpä vasta onkin. Malli on Suzy Quiltsin Camp fire. Se julkaistaan 22.3, joten testasin sitä hieman etuajassa. Mieluusti testasinkin, sillä tämäkään hänen malleistaan ei tuottanut pettymystä, tykkään lopputuloksesta tosi paljon. Minun versioni on aika eri näköinen kuin hänen, sillä jaoin mallin neljään eri värilohkoon.

DSC03138
Mietin monia värivaihtoehtoja mutta sitten muistin, että minulla oli kaapissa tällainen Soilelta joskus ostamani Jelly Roll, (tai oikeastaan kaksikin samanlaista). Kaitalerullat on ihania mutta jotenkin minusta hankalia käyttää.  Tähän ne kävivätkin hyvin ja lisäsin muita yksivärisiä kaveriksi. Koska valmiin kaitaleen leveys on 2,5" ja mallissa käytetään 2", täytyi niitä vähän kaventaa.


#campfire
Eniten mietin tuota keskipalaa. Mikään ei tuntunut sopivan, joten päädyin neliväriseen, jonka tein neljästä kolmiosta. Oikeastaan ihan hyvä päätös.

DSC03259
Ohjeiden kunnollinen lukeminen ennen aloitusta olisi ollut paikallaan, sillä tällainen kasvava kaitalemalli alkaa helposti levitä ja reunat aaltoilla. Pientä aaltoilua tuli mutta onneksi huomasin ajoissa ja sain tehtyä korjausliikkeen mittaamalla tarkemmin.

#campfire
Taustakankaat löytyi kaapista. Hennon harmaata ei ollut tietenkään riittävästi, niin levennykseksi laitoin sahanteräkangasta, joka passaa mainiosti väreiltään tuohon etupuoleen. Tikkaukset tein vain valkoisiin osiin. Värilliset osat ei välttämättä tarvitse mitään mutta ties vaikka lisään niihinkin vielä vähän tikkausta.

#campfire
Valkoiset leveät reunat olisi ollut helppo ratkaisu mutta tämä ruudutettu kangas sopi paremmin ja kummasti se voimistaa keskiosan värejä.
Peitto on keväinen ja värikäs kuin pussi pääsiäisrakeita tai tikkari. Otankin sen heti käyttöön.

DSC03382


                                                                   ****
My previous quilt was really colorful but this is super colorful. The pattern is called Camp Fire and the designer is Suzy Quilts. It will be released on Marc 22. All Suzy's patterns I have made have turned out great. My version looks quite different than hers. I separated the pattern in four color parts.
The fabrics I used are mainly from Kona Cotton Jelly Roll.
The center piece was the most difficult part to decide. I ended up to use four colors and I think it was a good decision.
For the backing I chose very light grey fabric but as usual it wasn't big enough so I used a piece of  zigzag fabric too. I quilted both sides of the white stripes and the border.
Black and white checkered fabric for borders looked better than white. White is always good but now it looked too pale.
This quilt is springly as a bag of colorful candies and it will be used right away. Linking up with finish it up friday.
36 kommenttia:

 1. Oh, I didn´t think it was so big, I am surprised and amazed, it is beautiful. I like the binding and the backing a lot, too!
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yes, it's big, really good size. I'm happy I found the the backing fabric :)

   Poista
 2. Beautiful use of color! At first glance, I thought it was pieced in strip sets, then put together. With further examination, I realized it was constructed like a log cabin block... one strip at a time! How wonderful to see it slowly come together and fulfill your color plan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you!! Yes, it's a huge log cabin but not the ordinary one. It's quite easy pattern only lot of measuring:)

   Poista
 3. Ihana karkki! Oikea namipala! Värikäs ja kaunis.
  Ruutukangas oli hyvä valinta reunoille ja keskusta oikein kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! Onneksi tuota ruutukangasta oli just sopiva pätkä.

   Poista
 4. Peittosi on paljon paremman näköinen kuin Suzyn! Keskipala on hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
 5. Kaloriton karkkipäivä! Herkullinen lopputulos kelpaisi kenelle tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa karkkipäivät olisivatkin aina näin kalorittomia:) Kiitos!

   Poista
 6. Ihana! Iloisen ja herkullisen värinen! :)

  VastaaPoista
 7. Wow! It is gorgeous! Wonderful design and beautiful colours! :-)

  VastaaPoista
 8. Tylsää kommentoida kaikkiin postauksiisi samoin, mutta kun tämänkin on vaan niin ihana! Upeat värit ja mallikin niin kaunis. Kyllä tämä peite minunkin sohvalleni kelpaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minua ei samat kommentit haitaa, ilahduttaa aina vaan :))

   Poista
 9. Todellakin, makeanhimo lisääntyy näistä karkkiväreistä. Vaan periksi en anna!
  Ihastuttava, selkeä ja seesteinen.

  VastaaPoista
 10. Once again you have created such a beautiful quilt!!!What colours and design:I can´t find the right words:-)).Love it!!!!!I think it is a springquilt and I long for springtime so much.Hugs Gudrun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Gudrun! Springtime is the BEST time of the year and it's almost here!!!

   Poista
 11. Taas kerran teit kokeilemastasi mallista paremman tilkkutyön, kuin mitä mallin alkuperäinen suunnittelija teki. Aivan upea karkkipeitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) On se mukava kun tulee erilaisia versioita samasta mallista. Mallin voi nähdä niin eri tavoin!

   Poista
 12. No nami nami! :) Ihanat kevätsävyt. Tällaista kevättä on ihana katsella.

  VastaaPoista
 13. Just beautiful. I love your colors. I bought this pattern too but have yet to make anything. I am so going to get my machine out tomorrow. Love love love yours ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! This was fun to make and works with many colors. I’m happy you like my version :)

   Poista
 14. Tämä on aivan ihana! Täytyy sanoa etten ollut mitenkään innostunut tästä mallista aluksi, paitsi sitten kun näin tämän sinun versiosi! Huippuhienoa työtä ja tuo keskipala on piste iin päällä! Voi kun olisi joskus edes puoliksikaan niin taitava värien käyttäjä kuin sinä, täältä kyllä jatkuvasti saa inspiraatiota 😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Krista! Ensin valitsin kankaat tuon mallin mukaisesti. Jotenkin tuntui tylsältä tehdä ihan samanlaista, joten keksin sitten vähän erilaisen näkökulman. Se toimikin hyvin, kiva niin :))

   Poista
 15. Sun taitavissa hyppysissä syntyy aina jotain uutta ja ihanaa:) Saat mallista kuin mallista just omannäköisen ja upean kokonaisuuden. Upea peitto kertakaikkiaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tästä tuli kovasti mieluinen ja totta, ihan oman näköinen :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)