maanantaina, maaliskuuta 05, 2018

Värikäs viikonalku


Scroll down for English please.

#terrazoquilt
Värikästä alkuviikkoa! Tämäkin peitto kuuluu pitkään kesken olleiden sarjaan. Oikeastaan päällinen on ollut valmiina jo pitkään, vain tausta ja tikkaus on ollut vaiheessa.
Ripustin työn ompeluhuoneeseen, vaihtuvien tilkkutöiden mininäyttelyseinälle. Hieman se jää sohvan taakse mutta oikeastaan se ei haittaa, kun kuvio toistuu siellä ihan samana.

#terrazoquilt

#terrazoquilt

#terrazoquilt
Malli on Lee Heinrichin ja nimeltään Terrazzo.
Jos nyt aloittaisin tämän työn, en laittaisi pohjaksi tuota vitivalkoista, vaan jotain hieman pehmeämpää ja lämpöisempää tai jopa kevyesti kuviollista. Näin suuri kontrasti oikein tehostaa tuota värikkyyttä.

#terrazoquilt

#terrazoquilt

Tikkasin tämän ihan itse, sillä halusin ertyisesti noihin valkoisiin osiin jotain kuvioita. Täytyy sanoa, että nyt meinasi tulla uskon puute tikatessa. Sakaroita vaan tuntui aina riittävän. Ompelin ihan normaalisti ja kulmissa kääntyillen. Vapaaompelulla olisi homma sujunut varmaan nopsempaan mutta ehkä sitten seuraavaan peittoon teen niitä harjotuksia. Yksi viikonloppu tähän meni ja maanantaina laitoin reunakaitaleen.

#terrazoquilt
Taustakangas löytyi kaapista mutta kuten yleensä, se oli liian pieni ja jouduin jatkamaan sitä toisella kankaalla molemmista reunoista. Aina plussaa kun taustaan voi käyttää jo varastossa olevia kankaita.

DSC00469
Jännästi nuo tähdet näyttävät olevan kaarevia, vaikka ne on tehty ihan suorista paloista, neliöistä ja kolmioista. Tässä palojen asettelussa suunnitteluseinä oli ihan verraton apuväline.
Vielä kolme työtä, jotka odottaa viimeistelyä ja tikkausta, sitten on kaikki viime vuotiset saatu päätökseen. No, totta puhuen yksi uusi mallikin on jo aloitettu ja siitä vielä tässä kuussa lisää.

                                                                  ****

This week starts with very bright colors. I started this quilt last August and finally it's finished. In fact the quilt top has been done many weeks ago but it has been waiting for backing and quilting.
Now it's on the wall in my sewing room. I have there a place for changing "one quilt mini exhibition".
Pattern is by Lee Heinrich and it's called Terrazzo. If I would start this quilt now, I wouldn't use so bright white. Maybe something softer and warmer.
I wanted to quilt this myself this time. It was a lot of work because I didn't use free motion quilting. I was hard-working and quilted whole weekend. On Monday I sewed the binding.
It's funny because those stars seem to be curved but they are not. All pieces are squares and triangles.
Even though there are still three quilts waiting for quilting I have started a new quilt. You will see it later this month. Linking up with finish it up friday.

#terrazoquilt

39 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno taas! Näitä Sun tilkkutöitä katsoessa aina tulee sellainen tunne, että miten ihmeessä joku osaa tuollaisen tehdä. Sitten kun tarkemmin alkaa tutkimaan, huomaa, että ei ihan hirmu monimutkaisesta hommasta lopulta olekaan kyse. Mitä materiaalia tuo Sinun suunnitteluseinä on? Eli millä nuo tilkut pysyvät siinä kiinni? Muistan, että esittelit seinän silloin joskus, mutta olen jo unohtanut. Suuri hatunnosto tuosta tikkailusta, arvostan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kyllä tuo sakaroiden kaareva vaikutelma! :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti :) Niin se on, moni työ näyttää vaikeammalta kuin se onkaan. Tämäkin on todella yksinkertainen malli, vain mitat pitää tietää ja loppu on leikkaamista ja ompelua!
   Seinä on kapalevyä, joka on hyvin kevyttä. Se on päällystetty flanellilla, jonka olen pingoittanut taakse lyhyillä neuloilla. Levy on siitä hyvä, että siihen uppoaa tarvittaessa neulatkin, jos tarvitsee jotain painavampaa ripustella :)

   Poista
 2. What bright and juicy colors! "Explosion of color" on white snow!

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan upea! Minä tykkään tuosta puhtaan valkoisesta taustasta :)
  Myytkö peittojasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En ole myynyt kun tämä on ihan harrastus, enkä osaa oikein hinnoitellakkaan niitä. Lahjoiksi annan ystäville :)

   Poista
 4. oh my goodness! You always find the perfect spot for your quilts, this one looks so good behind the wooden bench.
  KATRIN W.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! It looks really good in my sewing room and brings color to the pale wall :)

   Poista
 5. Niin jaan tunteesi tähtien suoralla tikillä tikkauksen jälkeen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus homma sujuu niin mutkattomasti mutta joskus aikaa tuntuu menevän kohtuuttomasti!

   Poista
 6. Kaunis työ. Tutkinkin tarkemmin noita saumoja, kun näyttivät kaarevilta. Pidän optisita harhoista, ne on mielenkiinyoisia. Aikamoinen tikkaaminen sinulla on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin se on mielenkiintoista. Kiva kun työssä on jotain tutkittavaa :)

   Poista
 7. Luulin kauempaa, että teit kaarevia saumoja. Tämä on oiva malli ja loistavat väriyhdistelmät. Tikkaukset on kertakaikkisen hienot. Ei ihme, että siinä meni aikaa. Työ on aivan Bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin helppoja kaarevia saumoja en olekkaan tehnyt:)) Vaikka tikkaus oli työlästä, niin nyt olen tyytyväinen!

   Poista
 8. Again great sewing, cheerful colors, beautiful photos and a beautiful wooden bench. I always look forward to Saija blog. Marie

  VastaaPoista
 9. Wow! Your quilt is amazing. Beautiful design and I love all the bright colours. Well done! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I really like this pattern and colors too :)

   Poista
 10. Kaunista, värikästä ja samalla niin rentoa! Tykkään ihan älyttömästi sun blogin ilmeestä ja töistäsi. Tuo näyttelyn tekeminen omista töistä on myös toteutettavissa oleva idea. Taidan parastaa sen ja tehdä omistani samalla idealla oman näyttelyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla:)) Työhuone on just hyvä paikka vaihtuville töille. Uusia voi siinä ihailla ja vanhatkin pääsee välillä kaapista näkyville!

   Poista
 11. Minäkin tutkin kaaria. Hienosti kaareutuvat, vaikka saumat ovat suoria. Ihanat jalokivivärit.

  VastaaPoista
 12. Such a beautiful quilt!! Love this colour combination!

  VastaaPoista
 13. Kaunis ja näyttävä työ! Kivasti optinen harha kuviossa:)

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoinen kuvio! Miten siinä näyttääkään olevan kaarevaa reunaa. Värit ovat kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämän helpompia ei kaarevat saumat ole :)

   Poista
 15. Ihanaa värikkyyttä! Tuota peittoa kun katsoo niin varmasti piristyy :). En muista olenko ikinä kehunut tuota teidän puusohvaa, mutta se on siis aivan järisyttävän ihana ja kaunis sävyltään <3. Olen suuri puusohvien ystävä ja jos voisin päättää, miellä olisi vain niitä (yksi perintösohva löytyy tällä hetkellä siis) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä todellakin piristyy :) Isäni on ostanut tämän sohvan meille, hänellä on hyvä silmä vanhoihin tavaroihin. Jossain vaiheessa mietin, että maalaisin sen mutta huh, onneksi en siihen ryhtynyt. Tämä on kaunis sävy, ehkä se vielä hieman vaaleampi kuin kuvassa.

   Poista
 16. Tosi kiva malli! Blokissa on vähän samaa kuin Storm at Sea -mallissa, suorilla saumoilla saadaan kaareva vaikutelma. Värimaailma on tosi upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi ihan googlata tuo malli. Totta, siinä tulee kaarevuus esille vielä voimakkaammin. Onpa se jännä!

   Poista
 17. Aivan ihana työ jälleen! Kauniit värit ja selkeä, raikas kokonaisuus. Ja miten täydellisesti se mätsää aiemmin ompelemiesi töiden kanssa. Peiton kuviot muuten näyttää minusta ihan tyynyille, pikkuneliöt on tyynyn tupsuja:) Kiitokset kun päästiin piipahtamaan sun tilkkutyönäyttelyssä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Noista blokeista saisi ihan hyvän tyynynkin, totta. Nyt näyttely on jo taas muuttunut, eri työ on seinällä :)

   Poista

Paljon kiitoksia kommentistasi :)